Futbol

Recep Mamur dönmüyor

08 Ekim 2013 Salı 12:32 - Son Güncelleme 08 Ekim 2013 Salı 12:36

Mamur: "Kararım kesin, son noktayı koydum"

Kayserispor'da Gaziantepspor maçı sonrasında 9 yıldır sürdürdüğü görevinden istifa ettiğini açıklayarak spor kamuoyunu şoke eden Recep Mamur, aldığı kararla ilgili olarak geri dönüşün olmadığını ve son noktayı koyduğunu duyurdu.

Kayserispor Kulüp Başkanı Recep Mamur, bir daha aday olmamak üzere görevinden istifa etmesiyle ilgili olarak yerel bir gazeteye açıklama yaptı. Mamur, gazeteye yaptığı açıklamada istifasıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu yolun benim açımdan bir daha geri dönüşü yok. 9 yıl aralıksız başkanlık yaptığım Kayserispor kulübünü bu süreçte ekibimle birlikte nereden nereye getirdiğimizi herkes çok iyi biliyor. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz yıllar önce birilerinden bu bayrağı devraldık, bundan sonrada birileri bayrağı bizden alarak yürümeye devam edecektir."
Recep Mamur, spor kamuoyunda 23 Ekim tarihinde yapılacak olağanüstü kongrede yeniden başkan olacağı şeklinde bir kanı olduğunu ancak bunun gerçeği yansıtmadığına işaret ederek, "Şunun çok iyi bilinmesini isterim ki, ben son noktayı koydum. Onursal başkanımızın bu şehir ve Kayserispor için yaptıklarını kimse inkar edemez. Onu benim üzerimdeki hatırı oldukça büyüktür. Asla onu kırmam ama sayın başkanımızda asla bana geri dön demez. Ben bu kararı maç sonrasında yaşanan gerginlik yada sahada alınan olumsuz sonuçtan ötürü almadım. Gaziantepspor'a bırakın 1-0 mağlup olmayı, 5-0 kazanmış dahi olsaydık kararım aynı olacaktı. Yani yine istifa edecektim" ifadelerine yer verdi.

Spor Toto Süper Lig'de bir çok takımda olmayan kadroya sahip olduklarını belirten Recep Mamur, "Sezon başında sakatlıklar anlamında ciddi şansızlıklar yaşadık. Kesinlikle bunu bahane olarak kullanmıyoruz" diyerek, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:


"Kesinlikle bunu bahane olarak kullanmıyoruz. Fakat Bobo, Jaja, Mert Nobre, Zurab gibi isimlerin sakatlıkları kadro tercihi konusunda hocamızı fazlasıyla zorlamıştır. Bu isimlerin yanı sıra aslında yokluğu bizi en fazla etkileyen futbolcu Marko Simic olmuştur. Bobo ve diğerlerinin toparlanması biraz uzun sürecek. Ancak Simic Bursaspor maçıyla sahalara dönecek. Simic'in takıma girmesiyle Kayserispor'un yeniden toparlanıp yükselişe geçeceğine eminim."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz