Futbol

Rıdvan Dilmen: Fenerbahçe'nin kadrosu, Trabzonspor ayarında

02 Nisan 2022 Cumartesi 21:53 - Son Güncelleme 03 Nisan 2022 Pazar 02:29  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR'da Fenerbahçe'nin Kayseri deplasmanında aldığı galibiyeti yorumlayan Rıdvan Dilmen, "Pereira, bu sistemle oynasaydı şampiyonluk yarışından bu kadar erken kopmazdı. F.Bahçe kadrosunun, Trabzonspor ayarında olduğunu düşünüyorum" dedi

Rıdvan Dilmen ve Erbatur Ergenekon, TRT SPOR'da yayınlanan "%100 Futbol" programında Fenerbahçe'nin deplasmanda Yukatel Kayserispor'u 4-0 mağlup ettiği maçı analiz etti. İsmail Kartal'ın oyun sistemine değinen Dilmen, "Pereira, bu sistemle oynasaydı şampiyonluk yarışından bu kadar erken kopmazdı. F.Bahçe kadrosunun, Trabzonspor ayarında olduğunu düşünüyorum" dedi.

Dilmen'in yorumlarından satır başları şöyle;

 "Bu gol bir ödüldü, Arda için"

"Fenerbahçeliler için çok güzel bir gün. Çok rahat kazandı. Maçın başından sonuna kadar çok mutluluk duyduğum bir oyun sergiledi Fenerbahçe. Allah çalışanı ödüllendirir. Arda öyle bir dakikada gol attı ki taraflı tarafsız herkesin beğenisini aldı. Şansı ve ödülü kendiniz yaratırsınız. Bu gol bir ödüldü."

"Bizim ülkemizde süslü laflarla bazı şeyler zorlaştırılıyor"

"3'lü oynamak 5'li oynamak sözde kolay şeyler değil. Bir oynayacaksın, 2 oynatacaksın, 3 yaşayaacaksın, 4 rakibi de düşüneceksin ama bizim ülkemizde süslü laflarla bazı şeyler zorlaştırılıyor."

"Fenerbahçe'nin kadrosu Trabzonspor ayarında"

"Ben Ali beyin kendi dünyasında 'Ben nasıl müsade ettim bu güçlü kadronun bu kadar kopmasına' diyordur. Ali Bey, 'Hocam biri bu 4'lü sistemle oynayın diyor bir deneyelim' demeliydi Pereira'ya. Fenerbahçe güle oynaya değil, ciddi oynayarak geliyor. Vitor Pereira, bu sistemle oynasaydı çok farklı bir skor alacağını düşünmüyorum. Şampiyonluk yarışından da bu kadar çabuk kopmazdı. Fenerbahçe'nin kadrosu Trabzonspor ayarında bir kadrosu olduğunu düşünüyorum."

"3'lü savunmayla Trabzonspor'a karşı 10 kişi oynasaydı, 4'lük olurdu"

"Futbol basit oynanır. Pereira zor olanı tercih etti. 3'lü savunmayla Trabzonspor'a karşı 10 kişi oynasaydı 4'lük olurdu."

"Fenerbahçe çağırıyorsa fedakarlık yoktur"

"İsmail hocaya fedakarlık yaptı falan diyorlar. Fenerbahçe çağırıyorsa fedakarlık yoktur ama Fenerbahçe takımına konsantrasyonu düşük ve şampiyonluktan kopmuş bir takımdı İsmail hoca geldiğinde."

"Galatasaray maçında 11'de nasıl başlatacaksınız Arda'yı?"

"Trabzonspor maçında Fenerbahçe 1-0 geride ve 10 kişi kalmış. Bütün stat 'Arda' diyor. Hoca, 'alsam mı, almasam mı?' derken 1-1 oldu ve alamadı. Yanlış mı yaptı? Hayır. Yanlış yapmadı. Bu maç ilk 11 oynatmayarak yanlış mı yaptı? Hayır yapmadı. Kupa olsaydı ilk 11 başlardı. Siz Şampiyonlar Ligi ön elemesi için mücadele ediyorsunuz. Önümüzdeki hafta nasıl Galatasaray maçında 11 başlatacaksınız Arda'yı?"

"Fenerbahçe 4-2-3-1 oynar başka sistemle oyanamaz"

"Hedeften uzaklaşan büyük takımların hedefleri farklıdır. Bu takımın artık bir hedefi vardı. Üst üste maç kazanınca oyuncu performansları arttı. Fenerbahçe 4-2-3-1 oynar başka sistemle oyanamaz. 3'lü oynadığınızda olmaz. Fenerbahçe kalesinde Kayserispor'un pozisyonu yok."

"Serdar Dursun çok faydalı oynadı"

"Fenerbahçe artık oyunu dar alanda oynamaya başladı. Ben bir tek şunu eleştiririm, belki Pelkas, Rossi'nin yerine oynayabilirdi ama o da futbolcu zenginliğinden. Serdar Dursun çok faydalı oynadı. Koşuları ve hücum presi çok iyi. Jardel tarzı karakter gösteren bir oyuncu."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz