Futbol

"Ronaldinho'ya kimse hayır diyemez"

06 Ocak 2014 Pazartesi 23:14 - Son Güncelleme 07 Ocak 2014 Salı 14:58

Önder Özen, transfer gündemini anlattı ve ilk yarıda yaşananları değerlendirdi.

Beşiktaş Futbol Genel Direktörü Önder Özen, NTVSpor canlı yayınında Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.

Özen transfer gündemleri ile ilgili açıklamalarda bulunurken; Lescott, Ronaldinho, Tarık Çamdal, Veysel Sarı, Ola Toivonen, Manuel Fernandes, Hugo Almeida, Oğuzhan Özyakup, Ramon Motta ve Gökhan Töre'nin son durumu ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Siyah-beyazlı yönetici takıma kesinlikle bir stoper katacaklarını da vurguladı ve orta sahaya da takviye yapmayı düşündüklerini söyledi.

"STOPER POZİSYONU ÖNCELİĞİMİZDE"
"Stoper pozisyonu önceliğimizde. Biraz daha sert ve agresif oynayabilen, mümkünse çabuk bir stoper istiyoruz. Bununla beraber birbirine bağlı bazı durumlar var. kontratlı bazı oyuncularımızın durumlarıyla ilgili belirsizlikler var. Onların durumu sebebiyle son geldiğimiz noktada bir orta saha da düşünüyoruz."

"LESCOTT 20'SİNDEN SONRA OLABİLİR"
"Beşiktaş SPK'ya bağlı bir kurum. Bu şirket kuralları nedeniyle ben anlamıyorum ama transfer konuları borsaya bildirilmeden konuşulmuyor diye. O yüzden ismi bildirilmeyen bir oyuncuyla ilgili konuşmayı doğru bulmam. Lescott beğendiğim bir oyuncu. Sert ve agresif. 3 hafta önce tesadüfen Bayern Münih'in 3-2'lik maçını izledim tesadüfen denk geldim.  Sakat oyuncular nedeniyle şu an City'nin kadrosunda. Temposu yüksek olan ligde oynayabilen ve karşılaştığı oyuncular genellikle çok çabuk oyuncular. Kanat oyununun etkili oynandığı bir lig. Doğal olarak yüksek top becerisi aranır Premier Lig'de. John Terry ile birlikte oynamış bir oyuncu. Herkesin tanıdığı bir oyuncu. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Olabilir. Devre arası kampa gelme olasılığı bence yok. City'de aynı bölgede sakat oyuncular var o yüzden Kompany'nin yanında Lescott oynuyor. 20'sinden sonra belki."

"MINEIRO 3,3 MILYON EURO TEKLİF ETTİ"
"Ronaldinho serbest bir oyuncu. Herkesle görüşme şansına sahip. Kulübümüz konuyla ilgili açıklama yaptı. Ronaldinho ile konuşurken daha rahat hareket edebiliyorum. Birçok başarısı var. Flamengo'daki sözleşmesi 900 bin real. Bir süre sonra Flamengo ödeyemedi parayı ve Atletico Mineiro'daki kontratı 4.1 milyon dolar civarındaydı. Atletico Mineiro son teklifini 3.3 milyon euro olarak yaptı. Gremio da yarın ona bir teklif yapacak. Ronaldinho'nun yetiştiği kulüp. Bu seviyede bir teklif yapacaklar. Scolari kendisini son dönemde milli takıma da çağırdı. "

"RONALDINHO'YA KİMSE HAYIR DİYEMEZ"
"Bazı resmi olmayan maçlarda oynadı. Scolari onun Rusya'ya gitmesini istemiyor. Türkiye'de oynamasına sıcak bakıyor. İtalya'daki teklifler yetersiz. Brezilya'nın alternatifi burası gözüküyor gibi olsa da tam tersi de olabilir. Rakamlar ve Ronaldinho'nun Dünya Kupası motivasyonu transferde etkili olacak. Önümüzdeki günlerde biraz daha netlik kazanır. Ama menajeri diğer teklifleri dinledikten sonra netlenecektir. Ronaldinho gibi bir oyuncuya kimse hayır diyemez. Gerçek bir süper stardır. Bu tarz oyuncularla çalışmak daha kolaydır. Burnu havada insanlar değillerdir."

"ONUN GELMESİ BENİ MEMNUN EDER"
"Futbolu tutkuyla oynayan bir oyuncu. Milli takımdaki oda arkadaşıyla konuştum. Deivid'le Flamengo'da oda arkadaşıydı onlarla konuştum. Tıpkı Roberto Carlos'ta olduğu gibi gerçek bir süper star. Yeteneklerini anlatmaya gerek yok. Beşiktaş'ta forma giymesinin kulübe yapacağı katkılar var. Almeida'nın arkasında bir üçlü olduğunu düşünürsek ve Ronaldinho'nun gelmesi halinde o mevkiideki oyuncuların nasıl etkileneceğini düşünmek gerek. Onun gelmesiyle en çok ben memnun olabilirim."

"KENDİNİ STAR ZANNEDENLERDEN KORKULUR"
"Bilic de aynı şekilde düşünüyor. Kendini star zannedenlerden asıl çekinilir. Kendini yıldız zanneden oyuncularla çalışmak hep daha zordur. Bilic de Milli Takım'larda gerçek yıldızlarla ve kendini yıldız sananlarla çalışmıştır. O da bunu biliyor."

"TARIK BİR POTANSİYELDİR"
"İki oyuncu da değerli. Tarık bir potansiyeldir. Çok büyük bir tecrübeye sahip değil. 1860 Münih'te az sayıda maçı var. İstatistikleri fazla maç içermiyor. Ancak bir kanat oyuncusundan beklenen fiziksel özelliklerin çoğunu taşıyor. Top kullanmada pozitif tarafları var. Pas yapabilen bir oyuncu. Gol ve asisti olmadığını biliyoruz ama neticede bir potansiyeldir"

"VEYSEL BEŞİKTAŞLI, ES-ES ENERAMO'YU İSTİYOR"
"Veysel Sarı Beşiktaş'ı da seviyor. Söylemek belki bana düşmez ama Beşiktaş'ta oynama isteği, potansiyeli yüksek bir oyuncu. Eskişehirspor Eneramo'yu istiyor ancak başka isteyenler de var. Eskişehirspor nasıl en iyi şartlarda oyuncularını vermek isterse biz de kaynak yaratarak vermeyi tercih ederiz. Deniz Atalay bununla ilgileniyor."

"TOIVONEN'İ BEŞİKTAŞ'TA GÖRMEK İSTERİM"
"Medyada hangi isimler geçiyor bilmiyorum ama sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan oyuncuların isimleri Türkiye'de hep geçer. Toivonen'le ilgili kendi düşüncemi söyleyebilirim. Beşiktaş'ın çok daha önceden ilgilendiği bir oyuncudur. Heerenven maçında izledim. Bilal'i de seyrettim o maçta. PSV için değerli. İsveç Milli Takımı'nda hep varoldu. Eindhoven'daki istatistikleri ortada. Benim de her zaman Beşiktaş'ta görmek isteyebileceğim tipte bir oyuncudur"

"ZANNEDİLENİN AKSİNE ÇALIŞIYORUZ"
"Oğlumla beraber geldim buraya. 3 hafta önce FEN sınavına beraber çalışacağız diye söz verdim. Lig bitti. Ben İstanbul'daydım ve gece 11'den önce eve gidemedim. Zannedilenin aksine çalışmaya devam ediyoruz."

DİKİLİTAŞ PROJESİ; "NİJERYALI GELECEK"
"Biz Dikilitaş'ta bir protokol yaptık. Orası bizim önemli bir projemiz. Oraya bir Nijeryalı oyuncu gelecek. Onun davetiyesini gönderdik vize işlemleri yapılıyor. Sefaköy, Kartalspor'un kullandığı bir saha var. Avrupa Yakası'nda önemli bir kaynaktır. Hocalarımızın bir kısmı Katar'da, bir kısmı Rusya'da. Altyapı'da elit bir grup kurduk. "

"MOTTA KALACAK, GÖKHAN TÖRE..."
"Motta ikinci yarıda takımda kalacak. Gökhan Töre kiralık bir oyuncu ve aslen bizim değil. Rubin Kazan'ın oyuncusu. Gideceği günü biliyor eğer alamazsak. Sakat olmasına rağmen maç sabahı geldi bana 'Ben hastanede MR çektirmek istiyorum' diye rica etti. 'Kadroda fazla eksik var, bugün takıma yardımcı olmayacaksam ne zaman olacağım' dedi. Ben o yüzden Elazığspor maçından sonra öyle bir açıklama yaptım. Benim amatör ruh mesajımda bundan bahsettim. Hayatta bir kez yaşayabileceğiniz bir sıkıntıyı bazıları hiç yaşamamıştır. Çok genç bazı oyuncularımız bu sene yaşadılar. Zor dönemlerden geçtiler. Ama Elazığspor maçında büyük fedakarlık yaptılar."

"OYUNCULARIN ALNINDAN ÖPERİM BEN"
"Özellikle yerli oyuncular ciddi fedakarlıklar yaptılar. Formadaki armayı öpmek kolaydır. Ama onu içinde hissetmek zor zamanlarda hiç kolay değildir. En azından bana gösterdi bizim oyuncularımız. Onların hepsinin alnından öperim ben."

"FERNANDES KENDİSİ GÖRÜŞMEDİ"
"Fernandes'in kontratı sezon sonunda bitiyor. Rus kulüplerinin ilgili olduğunu biliyoruz. Ben onunla sezon öncesi konuştum 'Biz bir plan yapmak zorundayız. Ve bunun belirleyici parçası sensin. Sen mutlu musun?' dedim 'Mutluyum' dedi. 'Beşiktaş'ta oynamak istiyorum' dedi. 'Şu pozisyonda oynayabilir misin?' dedim 'Oynarım' dedi. O sırada antrenör belli değildi. Sol iç ve stoper önünde oynayıp oynayamayacağını sordum ve konuşma bitti. Fikret Orman da bizimle beraberdi. Kulüp bir teklif yaptı ancak cevap gelmedi. Görüşmeyi kendisi yapmak istemedi. Kendisine Avusturya'da gel konuşalım dediğimde "Futboluma konsantre olmak istiyorum. İyi bir başlangıç yapmak istiyorum. Bruno (arkadaşı) ile konuşun' dedi. Telafuz ettiği rakama kulüp çok yaklaştı. Oradan bir dönüş olmadı."

"NOUMA'DAN ÖRNEK VEREBİLİRİZ"
Pascal Nouma'dan örnek verebiliriz. Türkiye'de gerçek bir star profili ortaya koydu. Bu futboludan maksimuma yakın verim aldı Beşiktaş. Taraftarla bir aidiyet bağı kurabildi. Nouma formayı benimsemiş ve o forma için sahada gerekeni yapan bir karakteri ortaya koydu. Ama büyük bir koruma altında oynadı. Hem kulüp, hem takım hem de taraftar öyle bir şemsiye açtı ki ona hiçbir şeyin delip geçme şansı yok. Futbolcudan beklenen biraz da ortaya oyunculuk koymaktır. Biraz tabela yapacak. Atacak, attıracak. Olmuyorsa şu teri ortaya koyacak. Onu yaptıktan sonra medya neden çalışan bir oyuncuya saldırsın ki? Ya da seyirci neden sahip çıkasın ki? Seçimle sorgulanabilir ama tek taraflı bakmamak gerek.

"ALMEIDA'NIN İMZASI KOLAY GÖZÜKMÜYOR"
"Almeida'nın Dünya Kupası oynama motivasyonu çok yüksek. Onun performansının dalgalanmayacağını biliyoruz. İyi bir kontrat beklentisi ve Dünya Kupası beklentisi var. Bunun da daha önce netleştirilmesi gerekiyor ama bunun için iki imza gerekiyor. Oyuncunun ve fonun imza atması gerekiyor. Kolay gözükmüyor."

"FRANCO İLK MAÇTA BAŞLASAYDI..."
"Franco sezonun ilk maçında 11'de başlayacaktı. Maçtan bir iki gün önce 2 tane tecrübeliyle başlamak daha doğru olabilir dedim. O gün Pedro Franco başlasaydı alıp götürmüştü. 4'te 4 başlayınca olmadı. Ama bazı antrenörler şöyle düşünür. 4 maç kazandırmış oyuncu grubu var, sonra kaybettiriyor 1-2 maç. Birden değişiklik yaptığınızda 'herkesin kredisi 1 maçtır' mesajı verirsiniz. Bilic şunu yaptı, 'benim için kredin 1 maçtan fazladır'. Buca maçının 21. dakikasında sakatlandı ve sakatlandığını söyleyemedi. "

"OYUNCU SEZONDA 4 KEZ GRİP OLMAZ"
"İkinci devre ben de sıkıntıya sokacağım oyuncuları. Bir oyuncu 4 kez sezon boyunca grip olmaz. Gerekirse benimle beraber kalacak ama hasta olmayacak"

"OĞUZHAN'LA YENİ SÖZLEŞME YAPACAĞIZ"
"Oğuzhan'ın avukatı ve menajeri geldi. Kendisiyle Gençlerbirliği maçından önce konuştum. Kendisini daha değerli hissedebileceği bir sözleşme yapacağız. Bursa maçında bir hata yaptı. İlk devrenin sonunda soyunma odasında sakatlık uyarısını almıştı. Ama onu dikkate almadı tecrübesiz davrandı. Ve 6 maçı öyle kaçırdı"

"2. YARIDA KİMSEYE NEFES ALDIRMAM"
"Sakatlıkların sebepleri bellidir. Antrenman planlamasında arıza vardır. Oyuncunun profesyonel yaşantısında sıkıntı vardır ve darbelerdir. Bu iki konuda önlemlerimi aldım. İkinci yarıda kimseye nefes aldırmam. Bunlar yaşanmayacak"

"SEZONUN EN TEMPOLU 2 MAÇINI OYNADIK"
"Biz 4'te 4 başladık. Takımımız bu sezon Süper Lig'de oynanmış en tempolu iki maçı oynadı. Pozisyon vermedik rakiplerimize genelde. Pozisyon vermeyen bitişik ve temposu çok yüksek olan bir bölüm geçirdik"

"MERAK EDİYORUM, KOLTUKLAR NEDEN BOŞ?"
"Tesiste yemek yediğimiz yerde bir fotoğraf var. Ona ne zaman baksam üzülüyorum. Fotoğrafta Olimpiyat Stadı'nın tamamını gösteriyor. Tribünlerin önlerinde beyaz plastik koltuklar var. Onların üstünde turuncu kıyafetli güvenlik görevlisi var. Bu bütün tribünlerin önünde var. Ama öyle bir 50 metre var ki. 8 tane plastik koltuk var ve boş. Bu fotoğraf maçın başlamasına 5 dakika kala çekilmiş. O maçın son 2 dakikasında sahaya seyircilerin girdiği bölüm o bölüm. Hep merak ediyorum neden o koltuklar boş? Bu bir sorudur"

"BEŞİKTAŞ SEYİRCİSİ YENİLİNCE SAHAYA GİRMEZ"
"Drogba büyük fark yarattı. Galatasaray'ın final oynama becerisine sahip oyuncuları fark yarattı. Galatasaray'ın 3 puanı alnının teridir. Ama 110 yıldır oynuyoruz. İlk defa kaybetmiyoruz. Beşiktaş seyircisi bu yüzden asla sahaya girmez. Siz büyük fark oldu diyorsunuz ama ikinci yarı iki bireysel hatayla verdik maçı. Sahada ezildiğimiz şeyler vardı ama oyundan bahsetmiyorum. Tam seyirciyle döneceğiz sahaya birisi giriyor. Yarın İTÜ bir rapor açıklayacak. Bizim Kasımpaşa maçımızın değerlendirmesini yapmışlar. Barbaros Yarkın'a teşekkür ediyorum. Ama özetle şudur; biz 4'te 4 başladık. G.Saray maçında ritmimizi bozduk. Daha sonra hata varsa benimdir. 'Siz çıkın oynayın, adalet var' konusunda ikna edici olamadık oyuncularımıza."

"NEDEN TATİL EDİLDİ MAÇ"
"Ciddi bir kural hatası var. Biz daha önce bir hükmen mağlubiyet aldık. İkincisini alsak küme düşebilirdik. Kasımpaşa maçında takımı sahadan çekmek kolay değil. Oyuncu devam etmek istedi. Galatasaray maçında burnu kanayan var mı? Neden tatil edildi maç? Can güvenliğinden tatil ettiler. Futbolcumuz sahada darp edildi kimsenin kılı kıpırdamadı. Oyuncu saldırıya uğrayana kadar neredeydi güvenlik görevlileri?"

"F.BAHÇE'YE KARŞI KORKMAYACAKSIN"
"Fenerbahçe'ye karşı korkmayacaksın, korkuyorsan da korktuğunu belli etmeyeceksin. Korkmadan gittik, oynadık, 3 tane gol attık. Ya iyi kontra atak oyuncularınız ya da planınız olacak. Biz kontra atak oyuncularına sahip değiliz ancak bu planla 3 gol attık. O gün Fernandes'ten fazlasını beklememiz normaldi. Fizik olarak Fenerbahçe'nin seviyesinde değildik. İkinci devredeki sıkıntılar biz öne geçtikten sonra fizik olarak arızalar verdik."

"TORAMAN VE SEZER ÖZTÜRK..."
"Oyuncuların kadro dışı durumları devam ediyor. Antrenör ekibiyle paylaştık. Kampa gelmeyecekler. Oyuncuların ne istediği önemli. Oyuncular gitmek ve futbol oynamak isterlerse o şansa sahipler. Kalmak isterlerse kadro dışında devam edecekler.

"MUHAMMET'İ VERMEYECEĞİZ, ENERAMO'YA TEKLİFLER"
"Muhammet'i zaten vermeyeceğiz ama teklif yok. Eneramo için teklif çok. Ona izin vereceğiz, görüşmelerini yapacak. Gökhan Süzen ve Sezer için talep var 7-9 tane. Altyapıdaki oyuncular Alperen ve Günay için teklif geliyor."

"HATA YAPARIM AMA AYNI ŞEYİ..."
"Bir sürü departman var. Altyapı ve çok sayıda iş var. Zaman zaman üzüldüğüm, kırıldığım dönemler olur ama netice itibariyle çalışıyoruz. Bunun bir okulu yok. Türkiye'de örneği yok. Olsa soracağım. 6 ayı geçirdim. Hayatın da bana öğrettiği bir şey var. Hata yaparım ama aynı şeyi iki defa yapmam. Kulübü ve kendimi koruma iç güdüsünden dolayı hatalar yaptım. Pedro Franco ikinci devre oynayacak ve genç olmasına rağmen ustalık sahibi olduğunu gösterecektir"

"STOPER BANKO, ORTA SAHA İSE..."
"Galatasaray'da Drogba, Melo, Muslera, Sneijder gibi isimler üst düzey seviyede oyuncular. Fenerbahçe'de de aynı şekilde oyuncular var. Biz bu sayıyı kendi içimizde arttırmanın yollarına bakacağız. Bu devre iki transfer olacak çok büyük değişiklikler olmazsa. Stoper banko, orta saha birkaç şeye bağlı. Birkaç gün içinde belli olur. Kanatların daha fazlasını vermesi gerektiğini biliyorum. Ramon'la konuştuk 2 kırmızı kart fazla. Haydi biri hatalı ama biraz daha dikkatli olması gerektiğini o da biliyor."

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE GİTMEK İSTİYORUZ"
"Biz Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz. O paraya ihtiyacımız var. Onun için sahada dövüşeceğiz. Tabii adaletli dövüşmek isteriz. Her anlamda isteriz. Maç takvimi anlamında da isteriz. F.Bahçe +6, G.Saray ve Kasımpaşa +4 gün daha fazla dinlenmiş bizim rakamımız -13. Bunu ben anlamıyorum. Saha içerisinde de adalet istiyoruz."

RAKİPLERİ DEĞERLENDİRDİ...
"Fenerbahçe son dakika golleriyle çok maç kazandı ama çok ciddi bir efor sarfettiler. Galatasaray dalgalanmalar yaşadı ama büyük bir kadroya sahip. Kasımpaşa iyi bir kadro, dinamik bir takım. Roberto Carlos'u da tebrik etmek gerekiyor. Sivasspor'a önemli şeyler kattı. Pozitif bir karakter. Bulunduğu ortamlarda aura'sıyla insanları etki altına alabiliyor."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz