Futbol

Roni için Acun'a gidildi mi?

01 Şubat 2014 Cumartesi 17:11 - Son Güncelleme 01 Şubat 2014 Cumartesi 17:35

Keçeci, "Fadıl Akgündüz ve Acun Ilıcalı'ya gidildi" dedi, Orman'dan cevap geldi.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Üyesi Atıf Keçeci Vodafone Arena ile ilgili yapılan olumsuz spekülasyonların rahatsızlık verici olduğunu söyledi. Keçeci,  "Ronaldinho transferinin gerçekleşmemesi Beşiktaş'ta manevi anlamda büyük yara açmıştır. Bu transferde sponsor olmaları için Fadıl Akgündüz ve Acun Ilıcalı'nın kapısı çalınmıştır" dedi.

Eleştirilere cevap veren Başkan Fikret Orman, adı geçen isim veya kurumlarla bu yönde bir görüşmelerinin olmadığını ve üç sponsorları dışında kimseyle görüşmediklerini kaydetti.

Divan Kurulu Toplantısı'nda söz alan Keçeci, kulüp yönetiminin stadı bitirmek konusunda özveriyle çalıştığını, fakat Beşiktaş Televizyonu ve Sportif AŞ ile ilgili yanlış uygulamalar içinde olduğunu savundu.

Keçeci, "Sıfır geliri olan, kimsenin izlemediği, izleme konusunda da istek duymadığı bir televizyon kanalımız var fakat dünya kadar da para ödeniyor. Kulübe her sene 3,5 milyon lira yük getiriyor ama kazandırdığı hiçbir şey yok" diye konuştu.

Beşiktaş'ın geçmişte ekonomik olarak çok kötü günler geçirdiğini, durumun şimdi de pek parlak olmadığını söyleyen Keçeci, borcun sürekli arttığını, döviz kurundaki yükselişin ise Beşiktaş'a ekstra yük bindirdiğini kaydetti.

Atıf Keçeci, "Menajerlere 24 milyon lira borç var. Ronaldinho transferinin gerçekleşmemesi de manevi anlamda büyük yara açmıştır. Ronaldinho ile ilgili spekülasyonlar, SPK dilinde manipülasyondur. Ronaldinho transferinde sponsor olmaları için Fadıl Akgündüz ve Acun Ilıcalı'nın kapısı çalınmıştır. Beşiktaş, Ronaldinho'yu almak için Fadıl Akgündüz'den para alacaksa, yerin dibine batsın o transfer" diye görüşlerini aktardı.

Orman'a 'Çarşı' eleştirisi

Divan Kurulu Üyesi Hasan Bozkurter ise kulüp başkanı Fikret Orman'ın, Çarşı taraftar grubuna sahip çıkmadığını savundu.

"Bizi biz yapan değerler taraftarlardır" diyen Bozkurter, "Taraftar karda kışta gelecek, alışveriş yapıp, loca alacak, açık tribünde çocuğunun nafakasını harcayacak, sonra siz çıkıp Çarşı grubuna 'siyasallaştı' diyeceksiniz. Taraftar kavramı içinde kimlik yoktur. Kimlik sorunu Türkiye'yi ne hale getirdi. Çarşı alt kimlik ne demektir? Türkiye'de üniter yapıyı gösteren en büyük gruptur Çarşı. Çarşı, Türkiye'nin özüdür. Ağzı olup konuşamayanların, gözü olup görmeyenlerin grubudur. Sayın başkan, sizin sahip çıkmadığınız Çarşı, sizin ata topraklarınız Artvin'e de sahip çıktı. Bu siyasallaşma değil, Türkiye sevdasıdır."

Orman'dan eleştirilere cevap

Üyelerin eleştirilerine son bölümde cevap veren Orman, Kasımpaşa Kulübü'nde şu an yöneticilik yapan Beşiktaş üyesi kişilerle ilgili konuştu. Orman, "Bu konunun iki boyutu var. Biri, başka kulüpte yöneticilik yapanın üyeliğinin askıya alınması. Beşiktaş Genel Kurulu üyesi olan kişiler, Beşiktaş markasını temsil eder. Beşiktaş kurumunu aşağılayıcı hareketlerde bulunamazlar. Üyeliğini askıya aldınız, Beşiktaş'a hakaret etti. Olur mu?" diye konuştu.

"Beşiktaş'a kim zarar veriyorsa cezasını ödeyecek"

Kongrenin mayıs ayında olmasından dolayı gereken tedbirleri alacaklarını vurgulayan Fikret Orman, "O zamana kadar gereken tedbirleri alacağız. Askıya almak gibi pansuman tedavisine ihtiyacımız yok. Evet, Beşiktaş'ın saygın işadamlarıdır. Eğer taraftarlarla alakalı duruş gösteriyorsak, Beşiktaş'a kim zarar veriyorsa cezasını ödeyecek. O eski devirler geçmiştir" ifadelerini kullandı.

Sponsor yalanlaması

Brezilyalı futbolcu Ronaldinho'nun transferi için yapılan transfer görüşmeleriyle ilgili bilgi veren siyah-beyazlı kulübün başkanı, adı geçen isim veya kurumlarla bu yönde bir görüşmelerinin olmadığını ve üç sponsorları dışında kimseyle görüşmediklerini kaydetti.

"Kimse taraftar üzerinden popülizm yapmasın"

Olay çıkaran taraftarların içinde masum insanların da olduğu ve mağduriyet yaşadıkları ile ilgili eleştiriye başkan Orman şu cevabı verdi:

"Kimse taraftar üzerinden popülizm yapmasın. Herkese eşit duran ve duracak olan yönetim anlayışını benimsiyorum. Biz devletle bir mücadeleye girmeyiz. İşimizi yaparız. Siyasi olay olursa ben ne yapabilirim? Beşiktaşlı olan biri kimliğiyle beraber bir şeyin içine girerse ben ne yapabilirim? Avukatım burada, taraftar içeri girdiğinde gönderirim, ne oldu diye öğrenirim. Silivri'de genel kurul üyesi paşalarımız var. Gittim onları ziyaret ettim. Ben şimdi onlara destek vermeyeceğim de ne zaman vereceğim."

Açık ve şeffaf bir anlayışla kulübü yönetmeye çalıştıklarını kaydeden Orman, "Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Bize eleştiride bulunacak kişiler, iddiaları varsa BJK TV'de gelsinler konuşsunlar" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı kulübün olağan Divan Kurulu Toplantısı sona erdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz