Futbol

Sağlam'dan hakeme tepki

09 Mart 2014 Pazar 22:56 - Son Güncelleme 09 Mart 2014 Pazar 23:01

Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Spor Toto Süper Lig'de 89. dakikada yediği golle Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan Eskişehirspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, son dakika golüyle gelen mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü söyledi.

Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, güzel bir fırsatı değerlendirmeyi düşünerek İstanbul'a geldiklerini belirterek, "Onunculuktan dördüncü sıraya çıkma fırsatımız vardı. Hücum adına fazla bir şey yapamadık" dedi.

Maçın ikinci yarısında rakibin risk alacağını düşünerek istedikleri pozisyonları yakaladıklarını kaydeden Ertuğrul Sağlam, "Maalesef önde üretken olamadık. Doğru işleri yapamadık. Biraz daha doğru pasları yapabilsek farklı olurdu. Doğru pozisyonlar gelmişti. Son dakika golüyle yenilmek bizi üzdü. Önümüzdeki hafta Elazığspor maçını iyi değerlendirmek istiyoruz. Dördüncü ile aramızda sadece 3 puan fark var. 7 haftalık zorlu periyodu geride bıraktığımızı düşünürsek, daha iyi sonuçlar almak istiyoruz" diye konuştu.

Hakeme eleştiri
Sağlam, maçın hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu'nu da bazı kararlarından dolayı eleştirdi.

Mücadelenin daha 4. dakikasında hakemin Lawal'a sarı kart gösterdiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Bu sarı karta saygı gösteriyoruz. İkinci yarıda sarı kartı olan Franco'nun Jorquera'ya yaptığı faul pozisyonunu hakemin değerlendirememesi şanssızlıktır. Faul verseydi, sarı kartı göstermek zorundaydı. Maçın gidişatını ciddi anlamda etkiledi."

Hava şartlarıyla ilgili soruyu Sağlam, "Bu hava şartlarında ne oynayan ne kenarda izleyen ne yöneten ne de ekranlarda takip eden keyif almıştır" diye yanıtladı.

Necati Ateş ve Bienvenu'nun hafta içinde kavga etmesiyle ilgili soru üzerine Ertuğrul Sağlam, "Necati ve Bienvenu tartışma yaşadı. Sonraki dönemde Servet Çetin ve Necati, motivasyon olarak takıma faydalı olabilecek düzeyde olmadıklarını söyleyerek izin istediler. Biz de bu istekle gelen arkadaşlarımızı zorla alamazdık" diye konuştu.

Sağlam, Beşiktaşlı taraftarların kendisine tepki göstermesi ile ilgili olarak ise "Keşke bütün tepkiler böyle olsa, küfürler olmasa. Futbolcu ve teknik direktör olarak hizmetimiz oldu. Onların düşünmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Futbolcuların görüşleri
Eskişehirsporlu futbolcu Sezgin Coşkun ise ortaya koydukları mücadelenin hakkının beraberlik olduğunu anlatarak, "Şansız bir gol yedik. Elazığspor maçıyla birlikte kazanamama sıkıntımızı aşmak istiyoruz" diye konuştu.

Futbolculardan Kamil Ahmet Çörekçi ise bundan sonraki maçları düşünmeleri gerektiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz