Futbol

"Şampiyonluk için heveslenmesinler"

08 Mart 2014 Cumartesi 11:46 - Son Güncelleme 08 Mart 2014 Cumartesi 11:48

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk iddialı konuştu.

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, Spor Toto Süper Lig'de puan farkını daha da artırarak şampiyon olacaklarını savundu.

Fenerbahçe Gazetesi'nin yeni sayısında yer alan röportajında sarı-lacivertli futbolcu, "Rakiplerimiz şampiyonluk için heveslenmesin" dedi.

Sezonun ilk yarısında takım olarak iyi futbol oynadıklarını hatırlatan Alper Potuk, "Bunun neticesinde rakiplerimizle olan puan farkını açarak ilk yarıyı lider bitirdik. İkinci yarıya da iyi başladık. İlk hafta puan farkını 10'a çıkarttık. Sonrasında iyi oynayarak kaybettiğimiz Eskişehirspor maçı ve arkasından tüm kamuoyunun bildiği üzere hakem faciasıyla kaybettiğimiz Sivasspor maçı var. Elazığspor maçına da çok iyi başladık. Maçın başlarında inanılmaz goller kaçırdık ve puan kaybettik" diye görüşlerini aktardı.

Ligin ilk yarısına göre daha kolay gol yediklerine dikkati çeken genç oyuncu, "Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremiyoruz ve taraflı tarafsız herkesin üzerinde hemfikir olduğu hakem hataları puan farkının azalmasına neden oldu. Bunlara rağmen avantajımız devam ediyor. Biz kazandıkça rakiplerimiz bizi geçemeyecek ve puan farkını daha da artırarak şampiyon olacağız. Rakiplerimiz şampiyonluk için heveslenmesin" ifadelerini kullandı.

- "Emeklerimiz hakem hatalarıyla heba edilmemeli"

Sarı-lacivertli oyuncu, hakem yönetimleriyle ilgili soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"Hakem hataları her sezon olduğu gibi bu sezon da devam ediyor ama özellikle son haftalarda verilmeyen penaltılarımız, haksız çıkarılan kırmızı kartlar bizleri oldukça üzdü. Futbolcular olarak sahada emek veriyoruz. Sonuçta bu emeğimiz hakem hatalarıyla heba edilmemeli. Hakemlerimiz daha dikkatli olup, adil kararlar vermeli. Ortada çok büyük emekler var sonuçta."

Kendilerine karşı yapılan hakem hatalarının hırslarını artırdığını anlatan Alper Potuk, şunları kaydetti:

"Futbolcular olarak ne zaman bir araya gelsek konuştuğumuz en önemli şey şampiyonluk oluyor. Maçları nasıl kazanacağımız hakkında konuşuyoruz. Bu durum bizlerin şampiyonluk yolunda nasıl kenetlendiğimizin göstergesidir. Bu kenetlenmeyle, sezon sonunda şampiyon olan taraf Fenerbahçe olacaktır, bunu herkes böyle bilsin."

Alper Potuk, taraftarlarla ilgili soru üzerine "Eskişehirspor'da forma giyerken de benim en çok zorlandığım atmosferlerden biriydi. Rakip takım futbolcusuna inanılmaz derecede baskı uyguluyorlardı. Buraya geldikten sonra Fenerbahçe taraftarının büyüklüğünü daha iyi anladım, çünkü onlar seyirci değil gerçek anlamda taraftar. Bizlerin en büyük gücü onlar. Bizlere güvenmeye ve desteklemeye devam etsinler. Sezon sonunda şampiyonluk yürüyüşünü onlarla birlikte yapacağız" ifadelerini kullandı.

- "Fenerbahçe'de kaptanlık yapmak istiyorum"

Alper Potuk, Fenerbahçe'de kaptanlık yapmak istediğini belirtti.

Takımda kaliteli oyuncuların olduğunu vurgulayan genç futbolcu, "Genç bir oyuncu olarak onları örnek almaya çalışıyorum. Fenerbahçe'nin değişmeyen oyuncuları arasına girerek efsane olmak istiyorum. Bunu söylemek için erken olabilir ama hedeflerim arasında bu var. İnşallah uzun yıllar Fenerbahçe'de forma giyerek burada kaptanlık yapmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz