Futbol

"Şampiyonluktaki tek rakibimiz..."

10 Ocak 2014 Cuma 13:36 - Son Güncelleme 10 Ocak 2014 Cuma 13:42

Alper Potuk, sezon sonunda mutlu sona ulaşmak istediklerini söyledi.

Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, sezonun ilk yarısının kendileri için oldukça iyi geçtiğini belirterek, "İkinci yarıya puan farkı yokmuş gibi başlamak ve sezon sonunda camiamıza şampiyonluk yaşatmak istiyoruz" dedi.

İlk yarıyı iyi bir puan farkıyla kapattıklarını vurgulayan milli futbolcu, "Belki Kardemir Karabükspor maçını kazanabilseydik daha da iyi olabilirdi. Ne kadar iyi kadromuz olduğunun farkındayız. İkinci yarıya puan farkı yokmuş gibi başlamak ve sezon sonunda camiamıza şampiyonluk yaşatmak istiyoruz" diye konuştu.

Milli futbolcu, ilk yarıda gösterdiği performans ve istikrarlı şekilde forma giymesiyle ilgili yöneltilen bir soruya da "Eskişehirspor'da neredeyse tüm maçlarla görev almıştım. Fenerbahçe'de de bu istikrarı sürdürmek istiyorum. İlk yarıda bunu başardım diye düşünüyorum. Takıma asist ve gol anlamında daha çok katkı sağlamak amacındayım. İkinci yarıda daha iyi olacağım" yanıtını verdi.

- "Şampiyonluk yarışında tek rakip kendimiziz"

Alper Potuk, şampiyonluk yarışındaki en büyük rakiplerinin sorulması üzerine ise "Şampiyonluk yarışında kendimizi rakip olarak görüyorum. Sezon başı olduğu gibi ikinci yarıya başlar ve maç maç düşünürsek, kendimizden başka rakip görmüyorum" dedi.

Devre arası kampının ilk gününden itibaren yoğun çalıştıklarını belirten Potuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hocamızın yapısı da bu yönde. Ligin ilk yarısında son dakikalarda kazandığımız maçlarda bunu gösterdik. Bu galibiyetler, yoğun çalışmanın sonucunda geldi. İlk yarıda son dakikalarda kazandığımız 4-5 maçı bu tempoyla kazandık."

- İlk yılında şampiyonluk istiyor

Alper Potuk, Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, doğru bir karar verdiğini kaydederek, "İlk yılımda şampiyonluk kazanmak istiyorum" dedi.

Şampiyonluğun bir futbolcu isteyebileceği en büyük nokta olduğuna dikkati çeken Potuk, "Bunu ilk yılımda başarmak istiyorum. Buna yakınız ve ikinci yarıda başarımızı devam ettirip bunu başarma hedefindeyiz" ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'de tam bir aile havası olduğunu vurgulayan Potuk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buraya transfer olduğum Eskişehirspor da çok büyük bir camia. Futbolcu kalitesi ve taraftar anlamında çok iyiler. Sonrasında Türkiye'nin en büyük kulübüne transfer oldu. Milli takım arkadaşlarım olsun diğer arkadaşlarım olsun beni çok iyi karşıladı. Burada tam bir aile ortamı gördüm. Bunu maçlarımıza da yansıttık.

Eskişehirspor'da 1.5 yıl Ersun Yanal ile çalıştım, kendisini çok iyi tanıyorum. Hocamız her zaman topun bizde olmasını, daha çok pas yapmamızı istiyor. Hocamızın hep farklı kazanmamızı isteyen yapısı var. Bunu iç sahada başardık ama deplasmanlarda sıkıntı yaşayarak kazandık. Hoca bize 'Fenerbahçe her yerde Kadıköy'de gibi oynamalıdır' diyor. Deplasmanlarda rakiplerden üstün oynuyoruz ama farklı kazanamadık. Bunu ikinci yarıda başarmak istiyoruz."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz