Futbol

Serdar Aziz ile ilgili ilginç cevap

14 Aralık 2013 Cumartesi 16:45 - Son Güncelleme 14 Aralık 2013 Cumartesi 16:54

Daum, adı Galatasaray ile anılan Serdar ile ilgili çok ilginç açıklamalar yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Christoph Daum, savunma oyuncusu Serdar Aziz'in Galatasaray'a transfer olacağı iddiasının doğru olmadığını belirterek, "Gündem yapmak için bazen menajerler de bunu ortaya koyabilir. Bu, konu olmadan gündem yapma adına da söylenebilir" dedi.

Gazetecilere, "Serdar Aziz'i Galatasaray'a niye verelim? Bana bir neden söyleyebilir misiniz?" diye soran Daum, "Para" cevabını alınca şu karşılığı verdi:

"Tamam ama biz banka değiliz." 

"Son maçlarda şansımız pek yoktu"

Daum, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Spor Toto Süper Lig'de 16 Aralık'ta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacaklarını hatırlattı.

Daha önce birkaç kez izlediği rakiplerinin, iyi bir kadroya sahip olduğunu belirten Daum, şöyle devam etti:

"Önemli olan; son müsabakalardaki iyi oyunun daha da üstüne çıkmak. Yalnız iyi oynamak değil, sonuca gitmek de çok önemli. Bu yüzden takımımızı ona göre hazırladık. Hazırlığımızı maçta nasıl göstereceğimize bakmak durumundayız. Bunu yapabileceğimize inancım sonsuz. Yalnız zaman zaman şansa da ihtiyacımız oluyor. Son maçlarda şansımız pek yoktu. Umarım bu maçta şansımız yanımızda olur."

Bu sezon şimdiye kadar oyuncularının pek fazla sakatlık sorunu yaşamadığını dile getiren Daum, ilk yarının sonlarına doğru bazı futbolcularında bazı sıkıntılar görüldüğünü anlattı.

Hedef UEFA'ya gitmek 

Faslı Basser'in, Trabzonspor'a karşı forma giyemeyeceğini bildiren Daum, şunları kaydetti:

"Ozan İpek çalışmalarını devam ettiriyor. Onu önümüzdeki periyot içinde sahalarda göreceğiz. Pinto'nun da kasık bölgesinde bir çekme var. Belluschi'nin de adalesinde bir problemi var. Umarım maça yetişirler. Ne olursa olsun yine de iyi bir takımla Trabzonspor deplasmanına gideceğiz. Zannediyorum futbolcularımız bu maçta limitin üstüne çıkmak isteyecektir. Geçen hafta yapamadığımızı Trabzonspor maçında yapmaya çalışacağız. Bir adım atma adına buradaki puanlar da çok önemli. Üst sıralardaki takımlarla aramızdaki puan farkının açılmaması için başarılı olmamız gerekiyor. Bunları yaptıktan sonra ikinci devrede gereken puanları alıp hedeflediğimiz UEFA'ya gitme adına çalışmalarımız olacak."

Ara transfer dönemi

Bir gazeteci, Daum'a, "Ara transfer dönemi için Fenerbahçe'den Samuel Holmen'in ismi geçiyor. Daha önce 4-5 transfer yapılması gerektiğini söylemiştiniz. Bu konuda yönetimden transfer garantisi aldınız mı?" sorusunu yöneltti.

Alman çalıştırıcı, yönetimden transfer garantisi aldıklarını hatta Brezilya'dan Fernandao ile sözleşme imzaladıklarını ifade etti.

Sayısal olarak çok fazla transfer yapmak yerine daha az ama kaliteli oyuncular alınmasından yana olduğunu söyleyen Daum, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Takımın gücünü artırmak çok daha farklı olur. 4-5 transfer yapmak isterim diyorum ama bunların yerine iki çok kaliteli üst düzey futbolcuya bu parayı verebilirsek o benim için çok daha iyi olur. Mevki olarak rapor da verildi, isimler de verildi. Ne zaman, nasıl gerçekleşecek? Bunu göreceğiz. Batalla ile çalışmak istiyorduk ama ayrılma durumu oldu. O mevkiyi nasıl dolduracağız? Ona da bakacağız. İsimleri tek tek konuşamayız. Teknik kadro ve yönetimimiz, takımımızı çok daha güçlü yapma adına çalışıyor."

 "Serdar Aziz'i Galatasaray'a niye verelim?"

Serdar Aziz ile ilgili soruyu da yanıtlayan Daum, zaman zaman bazı oyuncular hakkında transfer söylentileri çıkarıldığına dikkati çekti.

Sürekli bazı kişiler konuşulduğunda gündem oluşturulduğunu anlatan Daum, "Devamlı Serdar Aziz, bazı kişiler için önemli olabilir fakat bizimle ilgili bir şey yok. Gündem yapmak için bazen menajerler de bunu ortaya koyabilir. Bu, konu olmadan gündem yapma adına da söylenebilir" ifadesini kullandı.

Gazetecilere, "Serdar Aziz'i Galatasaray'a niye verelim? Bana bir neden söyleyebilir misiniz?" diye soran Daum, "Para" cevabını alınca şöyle konuştu:

"Tamam ama biz banka değiliz. Bir futbol takımıyız ve başarılı olmamız gerekiyor. Bu yönden de belirli riskleri de almak durumundasınız. Kulübümü finansal açıdan zor durumda bırakacak bir adam da değilim. Yönetimimiz bu konuda çok hassas. Bursaspor'un parası çok hassas kullanılıyor. Transfer yaptığımız zaman da alınan ve verilen paralar bilinir. Bursaspor, parasını sağa sola saçmıyor. Bunun da bilinmesini isterim. Kulübümüz burada çok hassas. 1 lira verildiği zaman 3-4 kere düşünüyorlar."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz