Futbol

Sergen Yalçın dönemi sona erdi

09 Aralık 2021 Perşembe 13:35 - Son Güncelleme 09 Aralık 2021 Perşembe 13:41  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi. Siyah Beyazlı ekip, deneyimli çalıştırıcı ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdığını açıkladı. Sergen Yalçın’ın Beşiktaş'taki teknik direktörlük kariyerine göz atalım.

Beşiktaş ile Sergen Yalçın'ın yolları Ocak 2020'de yeniden kesişmişti. Siyah beyazlı takımın efsane futbolcusu, bu kez takım elbisesiyle Dolmabahçe'deydi.

Taraftarlar, Vodafone Park Stadı'nı şampiyonluk kutlarcasına doldurmuştu...

2019 - 2020 sezonu devam ederken Abdullah Avcı'nın yerine takımın başına geçti Sergen Yalçın.

Yalçın, 19. hafta sonunda 7. sırada devraldığı takımı, 3. sıraya taşıdı.

2020 - 2021 sezonuna Avrupa defterini erken kapatarak başlayan Sergen Yalçın'lı Beşiktaş, lige Trabzonspor galibiyetiyle başladı. Siyah beyazlı takım, Fraport Tav Antalyaspor ile berabere kalırken, İttifak Holding Konyaspor ve Gençlerbirliği'ne kaybetti.

Beşiktaş, bu maçların ardından oynadığı 16 lig maçında sadece 2 kez mağlup oldu. 16. haftada liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, ilk yarıyı 44 puanla zirvede kapattı.

Ligin ikinci yarısına Trabzonspor mağlubiyeti ve Antalya'dan bırakılan 2 puanla moralsiz başlayan Sergen Yalçın'ın ekibi, yakaladığı 6 maçlık galibiyet serisiyle yeni bir çıkış yakaladı.

Şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürdü. Beşiktaş, 2020-2021 sezonunu ezeli rakibi Galatasaray'ın 1 gol averajıyla önünde tamamlayarak 16. şampiyonluğunu elde etti. Siyah beyazlı formayla 3 kez Süper Lig Şampiyonluğu yaşayan Sergen Yalçın, bu kez saha kenarında camiaya bu sevinci yaşattı.

Sergen Yalçın ve ekibi, Süper Lig şampiyonluğunun yanına Ziraat Türkiye Kupası’nı da ekledi ve sezonu çifte kupayla kapattı.

Beşiktaş taraftarı, sezon bittiğinde uzun süre Sergen Yalçın ile yeni sözleşme imzalanıp imzalanmayacağı merak ederek geçirdi. Başkan Ahmet Nur Çebi - Sergen Yalçın görüşmesinden 1 yıl daha yola devam kararı çıktı.

Son şampiyon unvanıyla 2021 - 2022 sezonuna başlayan Beşiktaş, Miralem Pjanic, Michy Batshuayi, Alex Teixeira gibi önemli yıldızları transfer ederken, Rachid Ghezzal ve Valentin Rosier'i de kadrosunda tuttu.

İlk 5 hafta 4 galibiyet, 1 beraberlik

Siyah beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig'in ilk 5 haftasını 4 galibiyet, 1 beraberlikle geçirerek iyi bir başlangıç yaptı. 6. haftadaki Adana Demirspor maçı 3-3 sonuçlandı.

Sergen Yalçın'ın öğrencileri, bu maçtan sonra oynadığı 9 lig karşılaşmasından 2 galibiyet, 6 mağlubiyet, 1 beraberlikle ayrıldı. Ligdeki son 5 maçını kazanamayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde de başarılı olamadı ve puan alamadan Avrupa'ya veda etti.

Siyah beyazlılar, bu sezon son 15 resmi karşılaşmanın 11'ini kaybetti.

Sergen Yalçın'ın istifası ilk olarak, Beşiktaş'ın GZT Giresunspor karşısında 4-0 ile sonuçlanan Vodafone Park'taki en ağır yenilgisinin ardından gündeme geldi. İstifa konusu maç sonunda başkan Ahmet Nur Çebi'ye de soruldu.

Başkan Çebi ve Sergen Yalçın, GZT Giresunspor mağlubiyetinden bir gün sonra Ümraniye Nevzat Demir tesislerinde buluştu. Kritik zirveden yola devam kararı çıktı.

Kasımpaşa beraberliği ve 5-0'lık Borussia Dortmund yenilgisinin ardından Çebi - Yalçın yeniden bir araya geldi ve Sergen Yalçın ile yollar ayrıldı.

Beşiktaş'ta yaklaşık 2 yıl görev yapan Sergen Yalçın, takımının başında 79 maça çıktı.

Tecrübeli teknik adam yönetiminde 45 kez galip gelmeyi başaran siyah beyazlılar, 10 beraberlik, 24 mağlubiyet yaşadı.

Bu karşılaşmalarda 152 kez ağları sarsan Kartal, kalesinde 106 gol gördü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz