Futbol

Şifo Mehmet ile yollar niye ayrıldı?

26 Mayıs 2014 Pazartesi 14:42 - Son Güncelleme 26 Mayıs 2014 Pazartesi 14:53

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav, Mehmet Özdilek ile ilgili açıklama yaptı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, "Gençlerbirliği'nin parası var, parası var diye diye, bizim parayı bitirdiler" dedi.

İlhan Cavcav, teknik direktör Mehmet Özdilek ile yolların ayrıldığı toplantının ardından AA'ya yaptığı açıklamada, herkesin Gençlerbirliği'nin parasının olduğunu konuştuğunu belirterek, "Parası var, parası var diye diye bizim parayı bitirdiler Allah'a şükür, millet söyleye söyleye bitirdi" diye konuştu.

"Kalan para ile bir Emenike bile alınmaz"

Gençlerbirliği Kulübü'nün kasasında 13-14 milyon avro bulunduğunu ifade eden Cavcav, "Bu para da bir Emenike'nin bedeli bile değil. Sow 20 milyon avro deniyor. Bizim kasamızda böyle bir para da yok" ifadelerini kullandı.

5+3'e tepki

Yabancı futbolcular için yüksek ücretler ödeyebilecek bir kulüp olmadıklarını kaydeden Cavcav, şunları söyledi:

"Sezon başında anlaştığımız Metin Diyadin'den sonra 9. hafta öncesi Mehmet Özdilek ile 2 yıllık anlaşma yaptık. Anlaşmaya ayrılık durumunda iki tarafın da tazminat istemeyeceği konusunda şerh kondu. Biz Mehmet Bey'in işine son vermedik. Hocamız sözleşmesi devam eden 9 futbolcumuzun 3'ünü istiyor, 6'sını istemiyor. Bu da bize bir külfet daha getiriyor. Federasyon önceden yabancı sınırlamasında 6+2 kararı alacağını ifade etmesine, 15 kulübün de bunu istemesine rağmen 5+3 kararı aldı. 3'ü kulübede oturacak. Bu karar kulüplerimize daha zor duruma soktu. Uzun yıllar futbolun içinde olan bir spor adamı olarak, teknik adamlık rütbem de olsaydı 5 sahada 3 kulübede tutmazdım. Bu 3'ü ha kulübede olmuş ha dışarda. Kulüp başkanlığı da yapmış Federasyon Başkanı Demirören'in bunu anlamamasını şaşkınlıkla karşılıyorum. Ancak bizim federasyonumuz, karar almıştır bizlere uygulamak düşer."

"O futbolcuları istemiyerek de olsa göndereceğiz"

Başkent ekibinin kadrosunda 12 yabancı futbolcu bulunduğunu dile getiren İlhan Cavcav, Kulusic, Zec ve Gosso'nun ise anlaşmalarının bittiğini, bu oyuncuları istemeyerek göndereceklerini söyledi.

"Hoca sözleşmesi süren 9 yabancıdan sadece 3'ünü istiyor"

"Geriye 9 tane kalıyor. Kalan yabancı oyuncularımızla sözleşmelerimiz devam ediyor. Hoca da bu 9'un 3'ünü istiyor, 6'sını istemiyor. Bu da bize bir külfet daha getiriyor" diyen Cavcav, şöyle devam etti:

"Böyle ciddi işini seven hocayla çok nadir çalıştım"

"Hocamız ayrıca 3 tane yabancı transferinin gerekli olduğunu hatta '3 tane de yerli oyuncu almamız lazım' dedi. Biz de bütçemizin buna müsait olmadığını kendisine ifade ettik. Bir daha düşünmek için fırsat istedi. Bu sabah kendisine sordum kararının ayrılmak olduğunu iletti. Biz Şifo Mehmet'ten fevkalede menunuz. Bu kadar zamandır başkanlık yaptım böyle ciddi işini seven hocayla çok nadir çalıştım. Gittiği yerde mutlaka başarılı olacaktır. Kendisiyle öpüşerek hatta birbirimize hakkımızı karşılıklı helal ederek ayrıldık."

"Benim bir hatam var"

İlhan Cavcav, basında çalışacakları yeni teknik adam için çeşitli isimlerin gündeme geldiğini ancak henüz bu konuda son kararı vermediklerini söyledi.

Basında yer alan Rıza Çalımbay, Kemal Özdeş, Mustafa Kaplan gibi isimlerle birlikte başka adaylarında olduğu bilgisini veren İlhan Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bir eski futbolcumuz telefon ediyor, 'biri var' diyor. Herkes bir şey söylüyor. 'Görüştüğünüz iyi değil' diyor. Kimi 'iyi', kimi 'kötü' diyor diyorum, 'ben yalan söyler miyim' diyor. Sen söylemiyorsun öbürü söylemiyor. Evet benim bir hatam var, insanlara güvenen, inanan, ağzından çıkan söze itibar eden bir insanım. Bunun da acısını maalesef hep çekiyorum. Ama 40 senelik kani olur mu yani. Ben kimseyi, 'bana muhalif ya da kötülük yapmak istiyor' diye düşünmedim, düşünemiyorum. Başka biri telefon ediyor 'Sergen Yalçın' diyor. 'Abi hemen getireyim' diyor. Diğeri 'Prosinecki' diyor. 'Şöyle adam böyle adam' diyor, 'Kayserispor düştü yazık oldu' diyorum. 'Abi sen bakma' diyor. Bizim getireceğimiz hoca mutlak suretle mevcut oyuncularımıza değer vermeli. Gençlerimizi Türk futboluna kazandıracak teknik direktör arayışımız devam ediyor. Henüz karar vermedik, İlk fırsatta yönetimi toplayacağım ve alacağımız kararla kimle anlaştığımızı da kamuoyuna açıklayacağız." 

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz