Futbol

Şimdi neredeler: Antonio Carlos Zago

26 Şubat 2021 Cuma 10:45 - Son Güncelleme 26 Şubat 2021 Cuma 10:53  |  Kaynak : TRT SPOR

Beşiktaş'a 100. yılında gelen Zago, siyah-beyazlılarla unutulmaz bir şampiyonluk yaşamış ve Devler Ligi'nde mücadele etmişti... 51 yaşındaki Zago şimdi nerede, ne yapıyor?

Futbola, ülkesi Brezilya'nın köklü kulüplerinden Sao Paolo'da başlayan Antonio Carlos Zago, Palmeiras, Corinthians gibi diğer Brezilya devlerinin yanında, kısa süren Albacete ve Kashiwa Reysol maceraları yaşamıştı. Ülkesinin milli takımında da ter döken tecrübeli stoper, 2002 yılında Türkiye'ye adım attı.

Beşiktaş ile ilk sezonunda, daha sonra kariyer yolunu birlikte çizeceği Mircea Lucescu ile unutulmaz bir şampiyonluk yaşayan Zago, vatandaşı Ronaldo ile uyumu ve sahada çizdiği görüntü ile siyah-beyazlı taraftarlara kendini sevdirmeyi başardı. Bir sezon sonra, Beşiktaş ile Devler Ligi'nde de mücadele eden başarılı futbolcu, 2004 yazında Santos formasıyla tekrar ülkesine döndü. Dört sezon daha futbol oynayan Zago, 2008'de yeşil sahalara veda etti.

Mircea Lucescu'nun ekibinde çalıştığı yılların ardından teknik direktörlüğe başlayan Zago, bugünlerde Japonya'nın Kashima Antlers ekibini yönetiyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz