Futbol

"Sonuç alana kadar devam"

15 Aralık 2013 Pazar 12:32 - Son Güncelleme 15 Aralık 2013 Pazar 12:38

Hacıosmanoğlu: "UEFA ve FİFA nezdinde tüm çabayı göstereceğiz."

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 3 Temmuz sürecine ilişkin, "UEFA VE FIFA nezdinde sonuç alana kadar üzerimize düşen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

Başkan Hacıosmanoğlu, Hayri Gür Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Trabzonspor'un 68. Genel Kurulu öncesinde dağıtılan yönetim kurulu faaliyet raporu kitapçığında yer alan yazısında öncelikli olarak kendisi ve arkadaşlarına son seçimde göstermiş oldukları destek ve güven için üyelere teşekkür ederek, "Trabzonspor camiasının hizmetkarı olmak için girdiğimiz yarışta, bana ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz teveccüh bizleri her geçen gün daha da güçlü kılmakta" ifadelerini kullandı.

Göreve geldikleri ilk gün itibariyle öncelikli olarak kulüp içinde yeniden yapılanma sürecini başlatarak değişimin ilk adımını attıklarını belirten Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:
"Kulübümüzün mali tablosunu siz değerli kongre üyelerimize sunduk. Bu tablo ne kadar bizleri zorlasa da gerek kişisel gerekse yaygın sorumluluk anlayışı ile kulübümüzün tüm dinamiklerini harekete geçirdik. Bu hareketlendirme bazı kesimleri rahatsız etti. Trabzonspor'a hizmet anlayışı ile çıktığımız yolda, sevdamızdan nemalanma dönemi bitti, sevdamızı büyütme ve geliştirme dönemi başladı. 2013-2014 Spor Toto Süper Lig'in başlaması ile kulübümüze yeni sponsorluklar kattık. Trabzonspor'un bankalardan yüksek faiz oranı ile almış olduğu mevduatların bazılarının faiz oranlarında indirim yaptırdık."

"Akyazı Stadı'nın temellerini attık"

Hacıosmanoğlu, göreve yeni başlamalarına rağmen Trabzonspor'un hayali olan Akyazı Projesi'nin temelini attıklarını kaydederek, "Avrupa'nın en önemli kulüplerinin sahip olduğu standartta stadyuma sahip olmaya bir adım daha yaklaştık. Akyazı projesinin hayata geçmesi ile sponsorluk konusundaki girişimlerimize de hız verdik. Birçok önemli şirket ile temas halindeyiz. Akyazı, standartlarının dışında, sponsorluk ve reklam gelirleri ile kulübümüze büyük katkı sağlayacak' ifadelerini kullandı.

"Avrupa yolculuğumuz devam ediyor"

Diğer yandan tüm kupalarda mücade edecek olan takımları içerisinde de değişiklikler yaptığını anlatan Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'un çocuğu Mustafa Reşit Akçay'ı ekibi ile takımımızın başına getirdik. Hocamızın talebi ile pilot takımımız 1461 Trabzon'dan 5 oyuncuyu kadromuza kattık. Yine teknik heyetin raporu doğrultusunda takımımıza katkı sağlamayacağı düşünülen yabancı oyuncularla yollarımızı ayırdık. Harekete geçirdiğimizi söylediğimiz dinamiklerin de desteği Malouda ve Bosingwa'yı tarihimizde ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda düzenlediğimiz imza töreniyle renklerimize bağladık. Milli takımımızın değişilmez oyuncusu olacağına yürekten inandığımız Aykut Demir ile kadromuzu güçlendirdik. Bu yeni yapı ile hem Türkiye hem Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye başladık. Yeni bir kadro olması nedeniyle zaman zaman sıkıntı yaşansa da özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde gösterilen başarı ile bordo mavili tarihe geçen kadromuzun Avrupa yolculuğu devam ediyor."

"UEFA ve FIFA nezdinde sonuç alana kadar

Hacıosmanoğlu, 3 Temmuz sürecinden sonra yaşanan gelişmelere de değinerek, "Hakkımızı ve haklı olduğumuz davanın mücadelesine de yasal yollardan yaptığımız girişimlerle başladık. Öncelikli olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na yazılı bir dilekçe ile başvurumuzu yaptık ve 2010-2011 sezonun tescilinin iptalini talep ettik. Federasyon Yönetim Kurulu'nun talebimizin reddine karar vermesi üzerine, Tahkim Kurulu'na başvurumuzu yaptık. UEFA VE FIFA nezdinde sonuç alana kadar üzerimize düşen tüm çabayı göstereceğiz" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz