Futbol

Spor basınının acı günü

09 Kasım 2013 Cumartesi 17:22 - Son Güncelleme 09 Kasım 2013 Cumartesi 17:25

Zaman gazetesi muhabiri Hacı Hasdemir vefat etti.

Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Zaman gazetesi spor muhabiri, yazar Hacı Hasdemir vefat etti.

Yaklaşık 1 yıldır kanser tedavisi gören tecrübeli spor muhabirlerinden Hasdemir, öğlen saatlerinde hayatını kaybetti. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD), Hasdemir'in vefatı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Acımız sonsuz. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Uzun yıllar Galatasaray muhabiri olarak görev yapan Hasdemir için sarı-kırmızılı kulüp de başsağlığı mesajı yayımladı. Kulübün internet sitesinden yayımlanan mesajda, "Uzun bir süredir amansız bir hastalıkla mücadele eden Zaman gazetesinin Galatasaray'ı takip eden spor muhabirlerinden Hacı Hasdemir'in vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve tüm spor basın camiasına başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AK Parti İstanbul Milletvekili eski futbolcu Hakan Şükür de Hasdemir'in vefatıyla ilgili, sosyal paylaşım hesapları üzerinden verdikleri mesajlarda üzüntülerini dile getirdiler.

Bakan Kılıç, "Zaman spor muhabiri ve yazarı Hacı Hasdemir için emr-i hak vaki oldu. Allah rahmet eylesin" derken, Şükür, "Hacı Hasdemir kardeşimi kaybettik. Başımız sağolsun. Rabbim mekanını cennet etsin. Rabbim ailesine, sevdiklerine Sabr-ı Cemil nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Hacı Hasdemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın futbolculuk yıllarını anlatan "Aman Babam Görmesin" ve 2002 Dünya Kupası Finallerine katılan A Milli Takım futbolcularının hikayesini kaleme alan "Yıldızların Dünyası", "İstanbul'un 100 Spor Kulübü" adlı kitapların da yazarıydı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz