Futbol

Spor dünyası "DARBEYE HAYIR" dedi

16 Temmuz 2016 Cumartesi 13:41 - Son Güncelleme 17 Temmuz 2016 Pazar 18:01

Federasyon, kulüp ve sporcular mesajlarında demokrasiye sahip çıktı.

Spor dünyası da darbe girişimi karşısında sessiz kalmadı. Kulüpler ve sporcular Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan darbecilere tepki gösterdi. Yayınlanan mesajlarla demokrasiye sahip çıkıldı.

Spor dünyası da Türk demokrasinin yanında yer aldı. Darbecilere sert tepki gösterildi. Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı açıklamada demokrasi vurgusu yaptı.

Açıklamada "Askeri kalkışmanın, modern bir demokrasiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti'nde asla kabul edilemez olduğunu ifade edilirken "Bugünün demokrasiye inanma ve sahip çıkma günü olduğunu tüm benliğimizle haykırıyoruz" denildi.

4 büyüklerden "darbeye hayır"

Türk futbolunun "4 büyükler"i de Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıya tepki gösterdi. Beşiktaş "Yaşasın demokrasi, darbeye hayır" mesajını paylaştı.

Fenerbahçe Kulübü, "Demokrasimizin her zaman yanındayız. Darbeye hayır" ifadesine yer verdi.

Trabzonspor da, "Demokrasimize karşı yapılan her türlü darbe girişiminin karşısındayız. Devletimizin ve milletimizin daima yanındayız " mesajını paylaştı.

Galatasaray kulübü de "Darbeye Hayır" başlığı altında "Demokrasinin yanındayız" açıklamasını yaptı.

Sporcular da darbe girişimine karşı sessiz kalmadı

Barcelona forması giyen Arda Turan olmak üzere birçok isim kaosa karşı demokrasi mesajı verdi.

Nuri Şahin, "Benim güzel ülkem" ifadelerini kullanırken İspanya'ya transfer olan Emre Çolak da Türk bayraklı bir mesaj paylaştı.

NBA deki temsilcimiz Mehmet Okur ise yumruklu bir Türk bayrağı fotoğrafı paylaşarak birlik ve demokrasi mesajı yayınladı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz