Futbol

Star değil, stat!

14 Ocak 2014 Salı 12:06 - Son Güncelleme 14 Ocak 2014 Salı 13:47

Beşiktaş Bakanı Fikret Orman, birinci önceliklerinin stat olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, transfer çalışmalarıyla ilgili, "Tabii ki dünya çapındaki yıldız futbolcuları Beşiktaş taraftarı görmek istiyor, bizim de böyle arzumuz var ama birinci önceliğimiz stattır" dedi.

Beşiktaş Kulübü ile adidas, bir süre önce yeniledikleri sponsorluk sözleşmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

"Ronaldinho konusunu iyi yönetemedik"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Ronaldinho transferi konusu hatırlatılarak, yeni sponsorluklarla yıldız transferlerin gelip gelmeyeceği sorusuna Orman, şöyle cevap verdi:

"Açıkçası şunu söyleyeyim, bir öz eleştiri yapayım. Özellikle Ronaldinho konusunu iyi yönetemedik. Her zamanki gibi bir transfer çalışmasında bütün gündemi farklı bir yere götürdük. Hepimizin istediği, taraftarımızın da istediği bir şekilde geliştirme arzusundan kaynaklandı ama şu anda birinci önceliğimiz yeni stadımızı yapmaktır. Tabii ki dünya çapındaki yıldız futbolcuları Beşiktaş taraftarı görmek istiyor, bizim de böyle arzumuz var ama birinci önceliğimiz stattır."

"Üzüntülüyüm"

Ronaldinho'nun dünya çapında önemli bir oyuncu olduğunu belirten Orman, yönetim kurulu olarak transferi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu transfere sıcak bakmamızın tek sebebi de ana sponsorlardan Kalde'nin onu reklam yüzü olarak kullanabileceğini ve transferin büyük bir kısmını karşılayacağını ifade etmesiydi, fakat olmadı. Bu konuda hem yaptığımız işlerin önünü kapattığı için hem de transferin olmamasıyla alakalı üzüntülüyüm. Beşiktaş'ta transfer her zaman devam eder. Önder Özen ve arkadaşları çalışmalara devam ediyorlar. Beşiktaş'ın gündeminde esas konu, takımımızda 25 star oyuncu var. Bu oyuncularımızla beraber şampiyonluğu elde etmek ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Göreve geldiklerinde Beşiktaş'ın UEFA'da 17 dosyasının bulunduğunu, şu anda ihtilaflı bir tek dosya kalmadığını kaydeden Orman, "Bu kadar uğraşıp başarılı işler yaparken, iyi niyetle yaptığımız şeylerin, bazı şeylerin arkasında kalmasından dolayı üzüntülüyüm. Yaptığımız önemli işler gölgede kalıyor" ifadelerini kullandı.

"Tekrar kararı" sorusuna cevap vermedi

Federasyonun Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrar edilmesi kararıyla ilgili düşünceleri ve Kasımpaşa Kulübü ile olan ilişkileri sorulan Orman, "Beşiktaş'ın yaptığı yaklaşık olarak 8 misli büyüyen bir anlaşmanın, bu konuyla gündemin arkasında kalmasını istemiyorum. Bugünün gündemini lütfen değiştirmeyelim" diye konuştu.

Beşiktaş'ın genel olarak maçlarda haksızlığa uğradığını düşünüp düşünmediği ve zirve takibi için düşüncelerinin sorulması üzerine de Orman, "Takımımızın durumu gayet iyi. Sakatlıklarımız geri dönmüş vaziyette. İkinci yarıya hayırlısıyla başlamak istiyoruz. Tabii ki her dakika takımımızın arkasındayız. Başarı için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ben umutluyum" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş-adidas işbirliği

Toplantının yapıldığı salonda 2009-2010 sezonundan bu yana adidas'ın Beşiktaş Futbol Takımı için ürettiği maç formaları sergilendi. Başkan Orman, adidas Türkiye Genel Müdürü Eduard Massier'e üzerinde adidas ve Beşiktaş yazan 2019 numaralı siyah Beşiktaş forması, Massier de Orman'a üzerinde yine adidas ve Beşiktaş yazılı 2009 numaralı beyaz Beşiktaş formasını imzalayarak hediye ettiler.

Mevcut sözleşmelerini, bitmesine 2,5 yıl kalmasına ve sözleşmede ağır cezai maddeler bulunmasına rağmen yeniden revize ettiklerini anlatan Orman, "2010 yılında yapılan anlaşma 5 senelik, 3 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşmasıydı. Bu anlaşmanın bitmesine de bugünden itibaren 2,5 sezon var. Bu anlaşmanın iptali için de yaklaşık 5 milyon dolar bir cezai madde vardı. adidas ile yaptığımız görüşmeyle, o anlaşmayı revize ederek, hiçbir ceza ödemeden, 25 milyon dolarlık bir anlaşmaya çıkmış durumdayız. Daha evvelki anlaşmada bir marketing bütçemiz yoktu. Artık hep beraber bir senelik bir pazarlama faaliyetinde bulunacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni bir başlangıç yaptıklarını anlatan Orman, Beşiktaş'ın her sene ürünlerde yüzde 100 büyümeyle devam ettiğini, Vodafone Arena'nın açılışıyla bunun daha da büyüyerek devam edeceğini kaydederek, "İlk geldiğimizde 24 lokasyonda olan mağazalarımızın şu anda 44 lokasyonda. Bu sene sonuna doğru 60'ın üzerine çıkacak ve hızla 100 noktaya ulaşma hedefimiz var" şeklinde konuştu.

"Bu kesinlikle bir forma anlaşması değildir, bir sponsorluk anlaşmasıdır" diyen Orman, "adidas ana sponsorlarımızdan bir tanesidir. Bu sponsorlukla beraber adidas ile olan ilişkimiz sadece ana takımımızın forması üzerine dayalı bir sözleşme olmayacak. Yelpazeyi çok genişletiyoruz. Yeni stadımızda 1500 metre karelik bir Kartal Yuvası mağazası yapacağız. Türkiye'nin en büyük mağazasını yapıyoruz. Onu adidasın uzmanlarıyla beraber yapacağız" diye görüş belirtti.

Siyah-beyazlı kulüp, 30 Aralık 2013'de, adidas ile 2014-2015 sezonundan başlamak üzere 5 yıllığına 24 milyon 250 bin dolar tutarında sözleşme imzaladığını borsaya bildirmişti.

İLGİLİ GALERİLER

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz