Futbol

Sumudica: Yüzde bin verilmemiş penaltımız var

23 Aralık 2021 Perşembe 20:33 - Son Güncelleme 23 Aralık 2021 Perşembe 20:38  |  Kaynak : DHA

2-2 berabere sona eren Yukatel Kayserispor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Sumudica, "Yüzde yüz değil yüzde bin verilmemiş penaltımız var" diye konuştu.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, karşılaşmada iki farklı yarı seyrettiklerini kaydederek, "İlk yarı çok pozisyonumuz oldu iki gol attık. İkinci yarı 5-6 pozisyonumuz vardı hatta bir de es geçilen penaltımız vardı ama skor üretemedik. 2-0'u bulduğunuz zaman oyunu kapatmalısınız. İki ortadan iki gol yemek mümkün değil. 4-5 tane de net pozisyonumuz vardı final paslarının biraz daha doğru verilmesi gerekiyordu. Bunları da yapıp skor üretemedik. Şimdi televizyonda seyrettim penaltı pozisyonunu yüzde yüz değil yüzde 1000 verilmemiş penaltımız var" diye konuştu.

"Futbolcularımın nasıl ağladığını görmesini isterdim"

Sumudica, 2-0 öne geçtiklerini ve bunun üzerine birçok pozisyon bulduklarını, buldukları pozisyonların üzerine 3'üncü golü de bulmadıkları zaman futbolun cezalandırdığını söyledi. Karşılaşmanın ardından çıkan olaylarla ilgili soruya Sumudica, "Duydum, dışarı çıktım herkesi sakinleştirmeye çalıştım. Hakeme yardımcı olmaya çalıştım, herkesi sakinleştirdim kimsenin büyük bir hata yapmasını istemedim ama hakemin maçtan sonra soyunma odasına gelip futbolcularımın nasıl ağladığını görmesini isterdim. Haddadi, 'Ben bir metre Mounir'in arkasındaydım eğer bu penaltı değilse ben futbolu bırakacağım' dedi. Dokuz maçtır buradayım bir kere bile hakemin Malatya için VAR'a gittiğin görmedim. Şimdi duyuyorum VAR hakemi bir alt ligin hakemiymiş. Hüseyin Göçek'i daha önceden de biliyorum. Eğer karar veremediysen, net değilsen VAR'a gitmelisin. Ayrıca VAR'da seviye olarak çok yüksek bir hakem olmadığını biliyorsan, yeni bir hakem olduğunu biliyorsan VAR'a gelip penaltı kararını kendin vermelisin. Niye her şey Malatya'ya karşı geliyor. Eğer pozisyonda karar verilememişse neden takdir haklarını karşı taraf için kullanıyor hakemler. Futbolcular bunu hissediyor. Şimdi oyuncularım bana soruyor. Nasıl oluyor da birisi gelip bizim bütün çalışmalarımızı elimizden çalıyor. Hakemlere hakaret etmek veya onlara karşı bir şeyler söylemek istemiyorum. Bunu bedelini ben ve oyuncularım ödeyebilir ama büyük bir Anadolu şehri bunun bedelini ödeyecek bu hiç normal değil. Eğer bu pozisyon Türkiye'deki büyük takımlardan birisinde olsaydı düşünüyor musunuz ki hakem VAR'a gidecekti, gidecekti niye Malatya için gitmiyor? Herkes hata yapabilir ama hak ettiğimizi verin" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz