Futbol

Sumudica'dan TRT SPOR'a özel açıklamalar

03 Aralık 2021 Cuma 19:00 - Son Güncelleme 13 Temmuz 2023 Perşembe 19:26  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'un 50 yaşındaki Rumen teknik direktörü Marius Sumudica, "Süper Lig'de kalmak için en az 6-7 oyuncuya ihtiyacımız var." dedi.

TRT SPOR muhabiri Yasin Dallı'nın sorularını yanıtlayan Sumudica'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Ben buraya kalbimle geldim. Başkanımız bana bu teklifi yaptığında Malatyaspor'un 5 maçlık mağlubiyet serisi vardı. Buraya isteyerek geldim ve bu takımı Süper Lig'de tutacağım."

"Yedek oyuncularımıza baktığım zaman biraz şoka uğradım"

"Türkiye'ye gelmekten ve çalışmaktan mutluyum. Ben bi Hagi Popescu değilim ama gösterilen ilgi hoşuma gidiyor. Geçen haftaya kadar konuşmadım ama bir şeyler söylemek istiyorum. Daha önceki çalışan hoca hakkında konuşacağım. Malatya'ya geldiğimde burada bir trajediyle karşılaştım. Buraya gelirken ilk 11'i gördüğümde mutlu oldum. Yedek oyuncularımıza baktığım zaman biraz şoka uğradım. Herkes buraya gelirken bana Malatyaspor'a gitme, orası 2. Lig'e düşecek, kendi ismini öldüreceksin dedi. Kayseri'de ve Gaziantep'te güzel bir başarı yakaladım. Birçok arkadaşım oradan beni arıyor ve Gaziantep'e geri dön diyor. Benim şu anki hayalim Malatyaspor'u iyi seviyeye getirmek."

"Nasıl olur da bir kondisyoner gelip de bana zorlu idman yaptırmayalım, sakatlıkla karşılaşırız diyor"

"Malatyaspor ile ilgili bazı gerçekleri söylemek gerekir. Nasıl olur da bir kondisyoner gelip de bana zorlu idman yaptırmayalım, sakatlıkla karşılaşırız diyor. Buna inanamıyorum. Daha sonra futbolcular da gelip aynı şeyleri söylediler. Ben kendi yolumda ilerlemeye devam ettim ve her antrenmanda bir oyuncumu kaybetmeye başladım. Bu beni üzüyor, yoruyor."

"10 tane oyuncumuz Süper Lig'de forma giyebilecek seviyede değil"

"Transfer yapmamız lazım. Dünkü oynanan Akhisar maçında 6 oyuncumuz 22 yaşının altındaydı. Bizim oyuncularımız Süper Lig oyuncuları ama istenilen performansı gösteremediler. Malatyaspor adına söylüyorum, utanıyorum çünkü 10 tane oyuncumuz Süper Lig'de forma giyebilecek seviyede değil."

"Süper Lig'de kalmak için en az 6-7 oyuncuya ihtiyacımız var"

"Ben Gaziantep'e ilk gittiğimde Alanya'ya 4-0 mağlup olduk. Sonrasında başkanla konuşup kendi takımımı kendim kurdum. Ben de kendi oyun manteliteme uygun oyuncu getirmek durumundayım. Süper Lig'de kalmak için en az 6-7 oyuncuya ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıl eğer benim mantelitemle ve istediğim oyuncularla oynarsak ve ilk 10'un altında bitirirsek Malatya'dan bir kuruş almadan buradan ayrılacağım. Ancak bu yıl Süper Lig'de kalmamız için en az 6-7 oyuncuya ihtiyacımız var."

"Takımda sadece transfere ihtiyacımız yok. Malatya'da birçok şeyi değiştirmemiz lazım. Hedefim taraftarları tekrar stada çekip, maçları full seyirci önünde oynamak."

"Ben spontane yaşıyorum. Sumudica o an ne hissediyorsa onu vücut diline yansıtıyor. Antalya'da hatırladığım bir olay var. Bir oyuncuma bağırdım, düştüm ve yerde su vardı. Bir Romanya kanalı vardı. Yerde hiçbir şey olmamış gibi oturdum. Sumudica bu."

"Sadece bana değil Malatya'ya saygı göstermeleri gerekiyor"

"Hakemler hakkında da bir şeyler söyleyeceğim. 20 cm içeri girdiğim için bana kırmızı kart gösterip dışarı attılar. Diğer takımın tüm yedek kulübesi 1 metre içeri giriyor ve hiçbir şey olmuyor. Sadece bana değil Malatya'ya saygı göstermeleri gerekiyor. Öyle hocalar var ki içeri geçip şut çektiği oluyor. Sumudica kendi alanından 20 cm geçince kırmızı kart. Bunu anlamıyorum."

"Son olarak Sumudica her zaman burada olacak, Malatyaspor Süper Lig'de kalacak. Sumudica her zaman direkt doğru olanı söyler. Ben hiçbir yere gönderme yapmadan gerçekleri söyledim."


 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz