Futbol

Süper Lig'de 21. haftanın en dikkat çeken olayları

12 Şubat 2019 Salı 09:25 - Son Güncelleme 12 Şubat 2019 Salı 09:28

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında en çok konuşulan 10 olayı seçtik.

Hakem kararları

Süper Lig'de bu hafta en çok hakem kararları konuşuldu. Neredeyse hakemler hakkında konuşmayan ve açıklama yayınlanamayan kulüp yok gibiydi. En çok da Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk gündeme geldi. 



Seri iki maç sürdü

Evindeki iki maçı kazanan Fenerbahçe'de bahar kısa sürdü. Sarı lacivertliler deplasmanda Kayserispor'a 1-0 yenildi. Roberto Soldado ve maçtan sonra Tolgay Arslan kırmızı kart gördü. Haftaya 12. sırada giren sarı lacivertliler 21. haftayı 14. sırada tamamladı. Fenerbahçe yönetimi maç sonunda hakem kararlarına tepki gösterdi. 

Lider tökezledi, zirvede fark 6'ya indi

Lider Başakşehir kendi evinde ligde alt sıralarda yer alan takımlardan Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldı. 3 hafta sonra bir puan kaybı yaşayan İstanbul temsilcisi, en yakın takipçisiyle 8 puan farkla girdiği haftayı zirvede 6 puan farkla tamamladı. 



Burak Yılmaz'ın haftası 

Beşiktaş'ın kendi evinde Bursaspor'u 2-0 yendiği karşılaşmada goller Burak Yılmaz'dan geldi. Maç öncesinde taraftar tarafından sevgi gösterisinde bulunulan Burak Yılmaz, Dolmabahçe'de siyah beyazlı formayla 4 bin 130 gün sonra golle tanıştı.



Dolmabahçe'deki Japonlar 

Beşiktaş'ın yeni transferi Kagawa, Bursaspor maçında oyuna sonradan girdive girdikten sonra da en büyük ilgi Japon futbolcuya gösterildi. Tribünlerde de birçok Japon taraftar dikkat çekti. 



Diagne ilk maçında gol attı 

Galatasaray, kendi sahasında Trabzonspor'u 3-1 ile geçti. Sarı kırmızılıların yeni transferi Diagne, penaltıdan bir gol attı. Senegalli futbolcu böylece ilk maçında golle tanışmış oldu. 

Ghilas'ın golü 

Göztepe bir gol düellosuna dönen maçta Alanyaspor'u kendi evinde 3-2 yendi. Galibiyet golü son dakikalarda Ghilas'tan geldi. Golcü futbolcu röveşatayla güzel bir gole imzasını attı. 

Aleksic'in formu 

Malatyaspor, Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken Aleksic bu haftayı da boş geçmedi. Geçtiğimiz hafta da bir gol kaydeden Aleksic, attığı 9 golle krallıkta üçüncü sırada. 



Vedat Muriqi'in golü 

Rize'nin berabere kaldığı maçta Kosovalı futbolcu Vedat Muriqi orta açmak isterken çok güzel bir gole imzasını attı. Golden sonra da şaşkınlığını gol sevincine yansıttı. Yukarıdaki fotoğraf ise arşivden. 




Ankaragücü nefes aldı 

Ankaragücü, evinde Kasımpaşa'yı 3-0 yenerek nefes aldı. Başkent temsilcisi ligde 7 hafta sonra gol attı, 9 hafta sonra da 3 puanla tanıştı. Sakho da ligin en güzel gollerinden birine imza attı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz