Futbol

Süper Lig'de şok istifa

06 Ocak 2016 Çarşamba 17:56 - Son Güncelleme 06 Ocak 2016 Çarşamba 17:11

Mersin İdmanyurdu teknik direktörü Hakan Kutlu, istifa etti.

Mersin İdmanyurdu ile dün sözleşme imzalayan teknik direktör Hakan Kutlu, görevinden istifa etti.

Kutlu, yaptığı yazılı açıklamada, kulüp başkanı Ali Kahramanlı'nın yaptığı açıklamaları şaşkınlık ve üzüntü içinde okuduğunu belirterek, görevinden ayrıldığını bildirdi.

Kulübün içinde bulunduğu durum ve yaşananların ülke kamuoyu tarafından bilindiğini, Mersin kentinin, taraftarlarının ve görev aldığı önceki dönemde kader birliği yaptığı yöneticilere olan gönül bağı nedeniyle görevi kabul ettiğini vurgulayan Kutlu, "Ancak şu anki durumda göreve devam etmem imkansız bir hal almıştır. Mevcut başkanımız beni 'tasvip etmediği bir teknik direktör' olarak dile getirmiştir. Haklıdır. Çünkü ben bu takımı ekibimle birlikte 9 ay maaş almadan Süper Lig'e taşıdım ve kulübün kasasına 50 milyon nakit girmesini sağladım" ifadelerini kullandı.

Takımın maddi olarak zor günler yaşadığı dönemde alacaklarını erteleyerek kulübün transferi açmasına yardımcı olduğunun altını çizen Kutlu, şunları kaydetti:

"Takım otelde mahsur kaldığı zaman, kulübün ismi leke almasın diye cebimden kafilenin otel parasını ödedim. Bu anlaşma sürecinde, bir önceki dönemden kalan 1 milyona yakın alacağımın yarısından vazgeçtim. Mevcut başkan da biliyor ki, beni tasvip etmemesi için bunlar gibi onlarca daha sebep var. Mevcut başkan, eski teknik direktörün parasının gerekirse yönetim arasında toparlanarak verilmesini ve helalleşilmesi gerektiğini vurgulamış. Haklıdır ve Bülent Korkmaz'ın da hakkıdır. Ancak keşke takımı Süper Lig'e çıkardığım dönemden kalan alacaklarım hala dururken tek taraflı fesih yapmak yerine, benimle, ekibimle ve büyük fedakarlık gösteren futbolcularla da 'helalleşme' yoluna gitseydi."

Kutlu, Mersin ekibiyle salı günü ilk antrenmanına çıkmıştı

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz