Futbol

"Süper Lig'e renk ve keyif getirdik"

03 Aralık 2018 Pazartesi 11:57 - Son Güncelleme 03 Aralık 2018 Pazartesi 12:53

Süper Lig ekibi Demir Grup Sivasspor'un başında çıktığı 3 maçta 7 puan toplayarak dikkatleri üzerine çeken teknik direktör Hakan Keleş, TRT Radyo 1'e konuk oldu. Medipol Başakşehir'i yenerek Süper Lig'e keyif getirdiklerini kaydeden Keleş, Sivasspor'un formasını giyen dünyaca ünlü Brezilyalı oyuncu Robinho için, "Artık Sivaslı oldu. O, Sivas'ı çok sevdi, Sivaslılar da onu. Sözleşme uzatmak istiyor" dedi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor, teknik direktör Hakan Keleş yönetiminde çıktığı 3 maçta 7 puan toplayarak dikkatleri üzerine çekti

Lige iyi başlangıç yapamayan ve 11. haftadaki Atiker Konyaspor beraberliğinin ardından teknik direktör Tamer Tuna ile yollarını ayıran Sivasspor'da, yönetim, deplasmandaki zorlu Beşiktaş maçı öncesinde takımı Hakan Keleş'e emanet etti.

Sivasspor yönetimi, Beşiktaş deplasmanında alınan 2-1'lik galibiyetin ardından yoluna Keleş ile devam etmeye karar verdi. Keleş, idaresinde deplasmanda Beşiktaş'ı deviren kırmızı-beyazlı ekip, 13. haftada ise evinde Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Sivasspor, ligin 14. haftasında ise dış sahada lider Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek üç haftada 7 puan toplamayı başardı.

TRT Radyo 1'de yayınlanan "Futbol Saati" programına konuk olan Keleş, lider Medipol Başakşehir karşısında aldıkları galibiyetle Süper Lig'e yeni bir heyecan, renk ve keyif getirdiklerini söyledi.

Keleş, "Oyunu forse eden bir takıma karşı oynadık. O nedenle disiplini elden bırakmadan oynamak gerekiyordu, öyle oynadık. Hiç de kolay olmadı ama başardık" dedi.

Kırmızı-beyazlı ekibin teknik direktörü, eski hocaları Tamer Tuna döneminde ofansif futbol oynamaya çalıştıklarını, yeterli defans yapamadıkları için öne geçtikleri maçları bile kaybettiklerini hatırlattı.

Keleş, "Artık deplasmanda defansa daha çok önem veriyoruz. Duran toptan gol yiyorduk, artık yemiyoruz. Hatta biz duran toptan atıyoruz. Oyunculara da güven ve motivasyon aşıladık ve başarı geldi" diye konuştu.

"Robinho artık Sivaslı oldu"

Hakan Keleş, dünya yıldızı Brezilyalı Robinho ile ilgili değerlendirmede de bulundu; "Robinho artık Sivaslı oldu. O, Sivas'ı çok sevdi, Sivaslılar da onu. Sözleşme uzatmak istiyor" dedi. 

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü, "Robinho, daha önceden top rakipteyken taktik disipline uymuyordu. Artık uyuyor. Top bizdeyken sonsuz özgürlüğü var. Ve bunu da başarıyla uyguluyor" diye konuştu.

Şu ana kadar üç maça teknik direktör olarak çıkan Hakan Keleş, teknik adamlığın futbolculuğa göre çok daha zor ama bir o kadar da heyecan verici olduğunu söyledi. 

"Kazandığımız 7 puan bizi rahatlattı"

Hakan Keleş, AA'ya yaptığı açıklama ise Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve yönetim kurulu üyelerinin zor bir zamanda kendisine önemli görev yüklediğini söyledi.

Başkan Otyakmaz'dan gelen teknik direktörlük teklifinin kendisini çok heyecanlandırdığını ve bu görevi hemen kabul ettiğini belirten Keleş, "Bana güvenip görev veren başkanımızı ve yönetim kurulumuzu kısa periyotta mahcup etmediğim için mutluyum." dedi.

Son üç haftada kırmızı-beyazlı ekibe 2 galibiyet ve 1 beraberlik kazandıran oyuncularını tebrik eden Keleş, şunları kaydetti:

"Göreve gelmeden önce Sivasspor ligde sıkıntılı bir durumdaydı. Yönetim kurulumuzun bize olan güveni, oyuncularımızın inancı ve azmiyle son üç haftada kazandığımız 7 puan bizi rahatlattı. Önümüzde evimizde Göztepe ve Ankaragücü ile oynayacağımız iki önemli karşılaşma var. Bu karşılaşmalardan galibiyetle ayrılırsak ilk yarıdaki puan hedefimize ulaşmış oluruz. Deplasmanda da Galatasaray maçından puan ya da puanlar kazanmak istiyoruz. İnşallah her şey istediğimiz gibi olursa ligin ilk yarısını puan cetvelinde iyi bir yerde tamamlarız. Devre arasında da yapacağımız takviyelerle geçen sezon yakaladığımız başarının üstüne çıkmayı arzuluyoruz."

Keleş, gerek deplasmanda gerekse iç sahada takımlarını yalnız bırakmayarak destek olan taraftarlara da teşekkür etti.

Kaynak: TRTSPOR ve AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz