Futbol

Tahkim, TFF'den savunma istedi

22 Kasım 2013 Cuma 12:30 - Son Güncelleme 22 Kasım 2013 Cuma 13:26

Tahkim, "Neden Trabzonspor'u reddettiniz" diyerek TFF'den savunma istedi.

Trabzonspor'un  2010-2011 sezonu için Tahkim Kurulu'na başvurmasıyla ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Tahkim, "Neden Trabzonspor Kulübü'nü reddettiniz" diyerek TFF'den 28 Kasım'a kadar savunma istedi

Trabzonspor Kulübü, TFF'den sonra itirazının ikinci ayağı olan Tahkim Kurulu'na da dün sabah bir dilekçe vererek, 2010- 2011 sezonunun tescil kararının iptal edilmesini istedi.

Tahkim Kurulu da dün bu itirazı kabul etti ve gündemine aldı. Bordo-mavili takım itiraz dilekçesinde, "TFF Yönetim Kurulu 15 Kasım 2013 ve 35 sayılı toplantısında almış olduğu kararın bozulmasını istiyoruz" dedi.

TFF geçen hafta yaptığı toplantıda Trabzonspor Kulübü'nün, Süper Lig 2010-2011 sezonu lig tescilinin iptali için yaptığı başvuruyu oy çoğunluğuyla reddetmişti. İtirazı inceleyen Tahkim, TFF'den aldıkları kararla ilgili detaylı bir savunma istedi. Yapılan açıklamada, "28 Kasım'a kadar cevaplandırılmak üzere TFF Genel Sekreterliği'nden cevap bekliyoruz" denildi.

"Trabzonspor için iyi bir gelişme"

Trabzonspor Kulübü'nün avukatı Ahmet Metin Genç, Tahkim Kurulu'nun kararını Sabah Gazetesi'ne yorumladı:

Genç, "Bu bizim açımızdan iyi bir şey. TFF'nin başvurumuzu reddetmesinin ardından Tahkim Kurulu'na itiraz ettik. Tahkim bizim itirazımızı karara bağlayacak. Bugün (dün) Tahkim'in, TFF yönetim kurulundan savunma istediğini öğrendik. Bu bizim açımızdan iyi bir şey. Bu şu anlam geliyor; Bu kararı neye göre aldınız? Eğer Tahkim de itirazımızı redderse bu sefer PFDK'ya yargılamanın iadesi için başvuracağız. Buradan da ret alırsak, yani Türkiye'deki spor hukuku anlamında bütün iç hukuk yolları tükendiğinde UEFA ve CAS yoluna devam edeceğiz" dedi.

Kritik kararı ile ilgili Sabah Gazetesine konuşan İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Alpay Köse, şunları söyledi:

"Trabzonspor kulübünün başvurusunun içeriğinin iyi anlaşılması gerekiyor. Trabzonspor daha önce Tahkim Kurulu'nun verdiği kararın değiştirilmesini talep etmiyor. Tahkim'den şu an istenen bu başvurunun reddi kararının kaldırılmasına yöneliktir. Tahkim, TFF yönetim kurulu kararının hukuki gerekçesini TFF'den Trabzonspor'un dilekçesini de ekleyerek sormuş durumda. Bu gerekçeyi TFF Hukuk Müşavirliği hazırlayarak Tahkim'e sunacaktır. Bunun sonrasında hem TFF hem de Trabzonspor hukukçularının katılacağı duruşmalı bir toplantı da olabilir. Tahkim Kurulu'nun daha sonra vereceği karar Trabzonspor'un istediği gibi olmazsa iç hukuk yolları tükenmiş olacaktır. Zira Tahkim Kurulu kararları Anayasa gereği kesindir. Yani Trabzonspor hak arayışını sürdürmek isterse artık uluslararası hukuku kullanabilecektir. UEFA ve FIFA hukuk kurullarının bu uluslararası hukuk yollarından olmadığı unutulmamalıdır." 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz