Futbol

"Takım içi dengeleri korumak zorundayım"

24 Mart 2022 Perşembe 16:26 - Son Güncelleme 24 Mart 2022 Perşembe 18:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Fenerbahçe'de Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın kadro dışı bırakılması büyük yankı uyandırdı. TRT SPOR Haber Müdürü Erhan Seven, Konyaspor maçı sonrası teknik direktör İsmail Kartal'la yaptığı görüşmede bu kararın sinyallerini aldığını söyledi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantsında "Mesut Özil, Fenerbahçe ve futbola odaklanmalı" şeklindeki sözleri dikkat çekmişti.  

Sarı-lacivertli ekipte, İttifak Holding Konyaspor maçına ilk 11'de başlayan Mesut Özil, devre arasında oyundan alınmıştı. Son olarak da Mesut Özil ve Ozan Tufan kadro dışı bırakıldı...

"Spor Stüdyosu" programında Fenerbahçe'de yaşanan bu gelişmeleri yorumlayan TRT SPOR Haber Müdürü Erhan Seven, sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal ile Konyaspor maçı sonrası bir görüşme yaptığını ifade etti. Erhan Seven, Kartal ile yaptığı görüşmeden şu notları aktardı; 

Mesut Özil'i neden çıkardı?

"İsmail Kartal'a eleştirileri hatırlattığımda ve Mesut Özil'le ilgili kısmı söylediğimde 'takım içi dengeleri korumak zorundayım' dedi."

"Hocayla yaptığımız konuşmada 'Mesut ilk yarıda kötü oynadı. Mesut'a top geldiğinde biraz da homurtularda oluşuyordu. 60 veya 70. dakikalarda ıslıklanmasını önlemek amacıyla çıkardığınızı düşünüyorum' dedim. İsmail Kartal da bu tespitimin doğru olduğunu ve ilerleyen dakikalarda katkı yapmasının çok zor olduğunu söyledi."

Arda Güler planı

"İsmail Kartal, genç oyuncu Arda Güler'le ilgili de... 'Bu kadar verimli olmasının sebebi benim doğru zamanda oynatmamdan kaynaklı. Biz futbolcunun oyuna gireceği dakikaları maçtan önce planlıyoruz ve oyunculara da bunu anlatıyorum' ifadelerini kullandı."

Takımdaki geleceği

"İsmail Kartal, takımdaki geleceği ile ilgili soruma ise 'Yabancı teknik direktör iddilarına kulaklarımı tıkadım. Önümüzdeki 8 maça odaklandım. Bu 8 maçtan 24 puan almayı hedefliyorum' yanıtını verdi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz