Futbol

Talisca, Süper Lig'de de siftah yaptı

18 Eylül 2016 Pazar 22:14 - Son Güncelleme 18 Eylül 2016 Pazar 19:31

Manisa'da Kartal'ın 2-0'lık galibiyetiyle biten maç, bazı ilklere de sahne oldu.

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u deplasmanda 2-0 mağlup eden Beşiktaş, bu sezon dış sahada ilk galibiyetini alırken, rakibi karşısında Manisa'daki 5. karşılaşmada ilk kez 3 puanı hanesine yazdırdı.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 1 puanla başlamasını sağlayan yeni transfer Talisca, Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti. Brezilyalı futbolcu, aynı zamanda ligde bu sezon siyah-beyazlı ekip adına gol atan ilk yabancı oyuncu oldu.

Beşiktaş, deplasmandan 3 puanla dönüyor

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, dış sahada ilk galibiyetine ulaştı.

Sezona iç sahada 4-1'lik Aytemiz Alanyaspor galibiyetiyle başlayan daha sonra deplasmanda Atiker Konyaspor'la 2-2 berabere kalan Beşiktaş, geçen hafta ise evinde Kardemir Karabükspor'u 3-1 mağlup etmişti.

Deplasmanda Akhisar Belediyespor engelini 2-0 ile geçen Beşiktaş, puanını 10'a çıkardı. Bu sezon dış sahada ilk galibiyetini alan siyah-beyazlı ekip, resmi maçlarda ilk kez kalesini gole kapattı.

Son 10 sezonda 3. kez 10 puan topladı

Son 10 sezonda 4. haftalar itibarıyla 2013-2014'te 4'te 4 yapan Beşiktaş, 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarının ardından 4. haftayı 10 puanla geçmeyi başardı.

Gol sayısını 11'e çıkaran siyah-beyazlı ekip, geride kalan sezonun ilk 4 haftasında 12 gole ulaşmıştı.

Talisca Süper Lig'deki ilk golünü attı

Beşiktaş formasıyla çıktığı ilk maçta Kardemir Karabükspor karşısında 1 asist yapan Talisca, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Benfica karşısında 90+4. dakikada attığı golle takımına 1 puan kazandırmıştı.

Brezilyalı oyuncu, etkili başladığı Akhisar Belediyespor karşısında da henüz 8. dakikada Gökhan İnler'in asistiyle topu ağlara göndererek, Süper Lig'deki ilk golünü kaydetti.

Yabancı isimlerden ilk gol

Ligde ilk 3 haftada attığı 9 golün tamamını Türk oyunculardan bulan siyah-beyazlı ekipte Talisca, bu sezon gol atan ilk yabancı oyuncu oldu.

İlk 3 haftalık süreçte Cenk Tosun 4, Olcay Şahan ile Oğuzhan Özyakup ikişer ve Ömer Şişmanoğlu ise 1 gol atmıştı.

Akhisar Belediyespor'a karşı şanssızlığını yendi

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle rakibi karşısındaki şanssızlığını da yendi. Siyah-beyazlı ekip, rakibiyle Manisa'da oynadığı 5. karşılaşmada ilk kez 3 puanı hanesine yazdırdı.

Manisa'da daha önce oynanan 4 maçın 3'ü berabere biterken, bir kez de Akhisar Belediyespor galip gelmişti.

Akhisar Belediyespor evinde kayıp

Süper Lig'de Beşiktaş karşılaşmasına kadar iç sahada oynadığı 8 maçta galibiyeti bulunmayan Akhisar Belediyespor, Beşiktaş karşısında da 3 puana ulaşamadı.

Yeşil-siyahlı ekip, Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı son 9 karşılaşmada 4 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Cihat Arslan'ın yerine 3. hafta öncesinde göreve getirilen Tolunay Kafkas, Akhisar Belediyespor'la 2. maçını da puansız geçti.

Özer Hurmacı ilk kez forma giydi

Akhisar Belediyespor'da ilk 11'de müsabakaya başlayan Serdar Kesimal gibi transferin son gününde kadroya dahil edilen Özer Hurmacı da ilk kez forma giydi. Özer, karşılaşmanın 74. dakikasında Julio Sami'nin yerine oyuna girdi.

Özer Hurmacı, Trabzonspor formasıyla en son 24 Nisan 2016'da Fenerbahçe'ye karşı forma giymişti.

Beşiktaşlı futbolcular taraftarları selamladı

Maçtan sonra kendilerini destekleyen taraftarları selamlayan Beşiktaşlı futbolcular, siyah-beyazlı seyircilerden büyük destek aldı. Taraftarlar, gelecek haftaki derbi maçla ilgili tezahüratlarda da bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz