Futbol

Tamer Tuna'dan Aatif açıklaması

13 Ekim 2018 Cumartesi 10:26 - Son Güncelleme 13 Ekim 2018 Cumartesi 10:40

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, TRTSPOR'da yayınlanan Ajans Saati programına konuk oldu. Tuna, Beşiktaş'ta teknik direktörlük yapmak istediğini belirterek, "Beşiktaş'ta 2 yıl antrenörlük yapmak ve şu anda orayla addedilmek gerçekten önemli. Bir söz vardır; 'İmparator olmadan önce herkes oraya yaraşır bir adam olduğunuzu düşünür' diye. Ben daha orada teknik adam olmadım ancak olacak kapasitem herhalde var" dedi. Öte yandan genç teknik adam, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılan Aatif Chahechouhe'nun iyi bir futbolcu olduğunu belirterek, Sivasspor'a gelmek istemesi durumunda devre arasında transfer edebileceklerini ve takıma katkısı olacağını söyledi. 

''Çok güzel tecrübeler oldu, bir kere Şenol hoca gibi biriyle çalıştım''

Siyah-beyazlı takımda geçirdiği süreçlerin kendisine katkı sağladığını belirten Tuna, "Neticede Beşiktaş. Ben hem futbolculuk hem de antrenörlük yaptım. Bir kere Şenol hocayla çalıştım ve iki sezon boyunca inanılmaz tecrübeler yaşadım. Başkanımız Fikret Orman ve yönetimiyle yaşadıklarım da öyle. Emin olun, bu işi çok uzun yapmayacağım, çok kısa yapacağım. Farklı planlarım var teknik direktörlükle ilgili ve bunu yapacağım. Ama şu anda içinde bulunduğum o yapı itibarıyla kazandığım 20 sezonluk tecrübe var diyebilirim. Yaşanan şampiyonluklar, başarısızlıklar. Yönetim anlayışının içinde de gördüm çünkü çok dahil oldum. Tanık olduğum ve dinlediğim çok iletişim oldu. Başkanımızın özellikle nasıl olunması gerektiğiyle ilgili yaşattığı büyük tecrübeler var. Çünkü ilerde bir kulüp sahibi olmak gibi düşüncelerim de var. Ütopik bir hayal ama bunu düşünüyorum. Çok güzel tecrübeler oldu, bir kere Şenol hoca gibi biriyle çalıştım. Çok zor olacağı söylendi hep ama inanılmaz bir iki yarı yaşadım. Çalışma alanını bize açan bir teknik adamdı. Görüşlerimizi açık yüreklilik ile ifade ettiğimiz ve bizi dinleyen bir insandı. Bu konuda çok saygı duyduğum bir insandır. Tabii ki iki yıllık süreçte kendi kararımı vermemde birçok sebep etken olmuş olabilir ama bunu da o dönem başkanımız Fikret Orman ile görüştüm. Zaten ağabey-kardeş ilişkimiz vardır ama bu iki yıllık süreçte beni yardımcı antrenör olarak getirmiş, bir kez bile maçtan önce kadro ya da oyuncu dahi sormamış bir adamdan söz ediyoruz. Değerlendirmeler, danışıklıklar tabii ki oluyor, olması da gerekli zaten" şeklinde konuştu.

''Arda'nın böyle olaylarla anılması beni üzüyor''

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay arasında yaşanan olay hakkında da konuşan Tamer Tuna, "Arda'nın böyle olaylarla anılması beni üzüyor, herkese de zarar veriyor. Arda önemli bir futbolcu. Gençlere örnek olan bir oyuncu. Barcelona'da, Atletico Madrid'de oynamış, ülke olarak sevilen, gurur duyular bir oyuncu. Ben kendisini yakinen tanımam ama severim. Yaşanan olayları net olarak bilmiyorum ama kendisi yayından önce bir açıklamada bulunmuş sanırım" diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, yabancı oyuncu sınırı konusuna koşulların yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, böyle devam etmesi durumda sıkıntılar doğurabileceğini ifade etti. 

''Demba Ba ile ilgili hiç bilinmeyen şeyler var''

Geçen sezon Beşiktaş ile oynanacak maç öncesinde Fikret Orman'ın Demba Ba için yaptığı açıklamalar ve yaşanan olaylarla ilgili de konuşan Tamer Tuna, "Müdahale alanlarımız var bizim. Ben teknik direktörüm açıkçası. Bizim söylediklerimiz herkes için değerli. Şu an söylediklerim Sivasspor çok büyük değer teşkil ediyor taraftar ve futbolseverler içinde öyle. Göztepe'de de öyle. O hafta maçımız var. İstatistikler ve gol pozisyonları adına statta da maçı iyi oynayan bir Göztepe vardı. Skor öyle olunca ve Demba Ba ile ilgili yanılanlar olunca maalesef farklı bir boyuta gelebiliyor. Zaten futbolun magazinsel kısmı da bu habercilik kısmı. Biz onu yaşadık. Başkanımızın kendi fikirleri vardır, saygı duyulabilirdi o dönemki başkanımıza. Benim Fikret Orman ve Beşiktaş ile yaşadığım 2 yıllık süreç vardı. Şampiyonluk süreci. Futbolculuğum döneminde yaşadıklarım vardı. Ben Beşiktaş ile dolu dolu 4 sezon geçirdim ve 3'ünü şampiyonlukla bitirdik. Şimdi düşünüyorsunuz, bu açıklama içten de gelse, samimi de olsa kendilerine ait açıklamalar. Saygı duyulması gerekir. Göztepe'yle süreç yaşandı. Sezon sonu için ya da Demba ile ilgili benim savunuşlarım oldu. Bu Göztepe taraftarınca protesto edildi. Sonra Demba Ba ile yakınlaşmalar oldu. Ama oyuncu, kulüp, yaşanılması gereken, tecrübe erilmesi gereken bir süreçti. Ben orada çok hadise yaşadım. Son hafta Galatasaray maçıyla ilgili Demba Ba ile yaşanan bir şeyler vardı. Hiç bilinmiyor, onlar da bende duruyor. Maalesef bunlar yaşanabiliyor" ifadelerine yer verdi.

''Beşiktaş'ta teknik direktörü olabilecek kapasitem var''

Beşiktaş'ı teknik direktör olarak çalıştırmak istediğini belirten Tuna, "Burada iyi bir ekibim oldu şanslıyım ama bu belki şu an söz ettiğiniz gibi Fenerbahçe'de de yaşanıyor. Skorlar iyi olduğunda doğru değerlendirmeler yapılıyor. İyi olmadığında yapılmıyor. Sadede bununla ilgili diyebilirim. Tabii ki ben artık teknik direktörüm. Şu anda Sivasspor teknik direktörüyüm. Bu konuya vereceğim her cevap speküle edilebilir. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ya da milli takım. Bu takımlarla çalışabilmek, şampiyonluğa oynayan ya da oynayabilecek bir takımda olabilmek bir teknik adamın hayalidir. Benimde hayalim hep vardı teknik adamlığa başlarken. Beşiktaş'ta 2 yıl antrenörlük yapmak ve şu anda orayla addedilmek gerçekten önemli. Bir söz vardır. İmparator olmadan önce herkes oraya yaraşır bir adam olduğunuzu düşünür. Ben daha orada teknik adam olmadım. Olacak kapasitem herhalde var. Şu anda emin olun çalışma metotlarında değişiklik yok. Aldığımız verim inanılmaz iyi futbolculardan. İletişimde bizim de edineceğimiz tecrübeler olabilir ama kendimde çalışabilecek potansiyeli her yerde görüyorum. Bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Çünkü, bu konudaki gelişimim, bugüne kadar sahip olduğum deneyimler var. Ben 9 yıldır antrenörüm. Altyapıda da antrenörlük yaptım. Çanakkale Dardanelspor'da U13 takımı ile başladım. Daha sonra altyapı sorumluluğuyla devam edip A takımda antrenörlük yaptım. Deneyimler her zaman yaşanır" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz