Futbol

"Taraftarı zor tutuyoruz"

24 Aralık 2013 Salı 14:48 - Son Güncelleme 24 Aralık 2013 Salı 16:31

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'den şok açıklama...

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Kasımpaşa maçı sonrasında yaşanan olaylardan dolayı taraftarların tepkisi olduğunu söyledi.

Çebi, Kasımpaşa maçında kural hatası yapıldığı ve maçın mutlaka tekrar edilmesi gerektiğini ifade etti.

Çebi, "Kasımpaşa maçında Donk’un yaptığı hareketi herkes gördü. Biz bu maçın tekrar edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğer bu maç tekrar edilmezse aynen şike olayı gibi yıllarca hatırlanır. Kasımpaşalı yöneticilerde kural hatası olduğunu söylüyorlar fakat bunu telaffuz edemiyorlar. Onlarda böyle bir eziklikle yaşamak istemezler. Bu maçın tekrar edilmesinden de kimse rahatsızlık duymayacak." şeklinde konuştu.

Taraftarların kendilerine ‘Yönetim kurulu olarak bu işi beceremiyorsunuz’ şeklinde baskılar yaptığını kaydeden Ahmet Nur Çebi, şöyle konuştu: "Taraftar bu konuda bize çok baskı yapıyor. Dolayısıyla bizden günah gitti. Bundan sonraki gelişmelerden sorumlu olamayız. Taraftar, 'Yönetim kurulu olarak bu işi beceremiyor musunuz?' diye tepki gösteriyor. Bunda da haklılar. Bu işin süratle taraftarın kızgınlığına ve küskünlüğüne sebep olacak bir ortamdan çıkarılması lazım. Bu da TFF'nin elinde. Bizden söylemesi.

Taraftarın yaptığı açıklamalardan etkileniyorum. Onun için bunları söylüyorum. Bundan sonra biz mesuliyet alamayız. TFF, durumu görüyor. Mutsuz taraftar, TFF'nin yakasını bırakmaz. Sürekli söylenecek ve benzer hareketleri yapmaya çalışacaktır. Bu engellemenin tek yolu var bu maçın tekrarı. Bu maçın tekrarından Kasımpaşa ve hiç kimse rahatsız olmaz. Bunları söylemekle mesuliyeti TFF'’ye atıyorum. İkazımı yapmış oluyorum. Bu maçın Şike olayı gibi senelerce gündemde olmamasının tek yolu, maçın tekrarıdır."

İkinci Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "TFF'’nin bu olayı ocak ayının ilk haftasına ertelediğini duydum. Ancak bize gelen bir yazı yok. Ama konuşmalarda bu konunun biraz daha tartışılmak istenildiği söylendi. Bunu demeleri bile ortada bir problem olduğunu gösterir. TFF'’nin çalışanlarına rağmen almış olduğu bir karar yok. Hakem ve kurullarına rağmen. Bir ilki becerebilirler. Bu da topluma, ‘Kurullarda bir hata varsa bizim önümüze geliyor. Biz bunları doğru değerlendiriyoruz’ mesajını vermesi lazım. Bu, onlar için bir fırsat. Türkiye’de çok şey değişir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz