Futbol

Telles: "Rüyam gerçek oldu"

24 Ocak 2014 Cuma 17:13 - Son Güncelleme 24 Ocak 2014 Cuma 17:21

Brezilyalı sol bek, çalışma sonrasında GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın yeni transferi Alex Telles, sarı-kırmızılı takıma katılarak bir rüyasını gerçekleştirdiğini söyledi.

Galatasaray'la ilk antrenmanına çıkan Brezilyalı sol bek, çalışma sonrasında GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Sarı-kırmızılı ekibin hem Avrupa hem de dünyada tanınan bir takım olduğunu kaydeden Telles, "Çok önemli bir takıma geldiğimi düşünüyorum. İdol olmuş isimlerle aynı takımda oynayacağım. Onun için bir rüyam gerçekleşti" dedi.

Galatasaray'la çıktığı ilk antrenmanında takım arkadaşları ve teknik ekip tarafından çok iyi karşılandığını vurgulayan 21 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti:

"Hocamız, yardımcıları ve takım arkadaşlarım, beni en iyi karşıladı. Hepsi de çok sıcakkanlı ve bana çok yardımcı oldular. Buradan teknik direktörümüz Roberto Mancini'ye teşekkür etmek istiyorum. Kendisini dünyanın en iyi antrenörlerinden birisi olarak değerlendiriyorum. Onun beni istemesi ve bunun için çaba sarf etmesi buraya gelmemde en büyük etken oldu. Diğer taraftan kendimi şu anda evimde hissediyorum. Bu adaptasyon süreci için çok önemli. Hocamızın, arkadaşlarımın ve taraftarımızın güvenini boşa çıkarmamak için elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."

"Herkes, takımına yardım eden bir Telles izleyecek"

Oyun tarzı hakkında bilgi veren Telles, savunma oyuncusu olmasına rağmen ofansif anlamda takıma yardım etmeyi sevdiğini söyledi. Telles, ilk antrenmanında kendisiyle ilgilenen Mancini'den öğrenecek çok şeyi olduğunu anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sol bekte oynuyorum ama ofansif olarak takıma yardım etmeyi seven birisiyim. Devamlı olarak bindirmeyi, orta yapmayı ve şut çekmeyi seviyorum. Avrupa'da oynadığınızda defansif anlamda da iyi işler yapmanız gerekiyor. Ofansif yönüm biraz daha ağır basıyor ama geçen sezon defansımı geliştirdiğimi düşünüyorum. Herkes, hem ofansif hem de defansif anlamda sürekli koşan, mücadele eden ve takımına yardım eden bir Telles izleyecek."

"Melo ve Taffarel, Brezilya'da idol olmuş isimler"

Alex Telles, Felipe Melo ile Claudio Taffarel'in Brezilya'da idol olduğunu kaydederek, bu isimlerin varlığının kendisini rahatlattığını söyledi. Melo ve Taffarel'in adaptasyon sürecini kısaltacağına vurgu yapan genç oyuncu, şöyle konuştu:

"Melo ve Taffarel, Brezilya'da idol olmuş isimler. Onların varlığı beni çok rahatlatıyor. Başka bir ülkede oynarken kendi ülkenizden birilerini bulmak mutlaka rahatlık verir. Adaptasyon sürecinde bana yardımcı olacaklarını düşünüyorum. Melo ile bugün tanışma fırsatı buldum. Kendisi, beni bütün takımla tanıştırdı ve ilk günümde bana yardımcı oldu. Taffarel ile transfer görüşmeleri başladığı andan itibaren sürekli olarak görüştüm. Bana çok yardımcı oldu."

Melo'nun Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'nda oynamayı hak ettiğini savunan Telles, "Felipe Melo, çok iyi bir futbolcu. Brezilya A Milli Takımı'nda oynadığı her zaman bunu gösterdi. Ne zaman forma şansı bulsa çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Onun için bu Dünya Kupası'da da bir şansı hak ediyor. Galatasaray'da gösterdiği performans da buna yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 "Bir rüyam da Brezilya Milli Takımı formasını giymek"

Telles, Galatasaray'da göstereceği performansla Brezilya Milli Takımı'na yükselmeyi hedeflediğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Avrupa'nın en iyi takımlarından Galatasaray'a gelerek bir rüyamı gerçekleştirdim. Bu formayı giymek için sabırsızlanıyorum. Diğer bir rüyam da Brezilya Milli Takımı formasını giymek. Galatasaray'da oynamam, milli takıma gitmek için bana yardımcı olacaktır. Şu anda her şeyin kendi elimde olduğunu düşünüyorum. Burada en iyi performansı gösterip, Brezilya Milli Takımı için rüyamın gerçek olmasını bekleyeceğim."

Fenerbahçe derbisi

Brezilya'dayken Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki derbi maçları takip ettiğini anlatan Telles, "Galatasaray-Fenerbahçe maçı, bir dünya derbisi. Brezilya'da birçok derbi izlemiş ve derbide oynamış birisi olarak mutlaka Galatasaray-Fenerbahçe maçında da formamı en iyi şekilde terletip, iyi bir sonuç almak istiyorum. Amacım, hem bütün sezon boyunca hem de önemli derbilerde elimden geleni yapabilmek" diye konuştu.

Adının "Telis" diye okunduğunu sözlerine ekleyen Telles, Türkçe "Şampiyon Galatasaray" dedi.

Öte yandan Telles, sarı-kırmızılı takımda en son Milan Baros'un giydiği 15 numaralı formayı terletecek.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz