Futbol

Tolga'dan Melo’ya sert sözler

25 Şubat 2014 Salı 13:57 - Son Güncelleme 25 Şubat 2014 Salı 14:18

Tolga Zengin: ''Yaptığın gol sevincine kadar dikkatli olmak zorundasın.''

Beşiktaş’ın file bekçisi Tolga Zengin, Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Futbolun bir hatalar oyunu olduğunun altını çizen Tolga, Galatasaray derbisinde penaltıya neden olan Dany’nin hatasında kasıt aramamak gerektiğini ve kendisinin tecrübeli futbolcuya kefil olduğunu söyledi. Derbiyi kaybetmelerine rağmen şampiyonluk yarışının içinde olduklarını belirten Tolga, Bilic ve Önder Özen ile çalıştığı için şanşlı olduğunu ifade etti.

"LAZERLE İLGİLİ BİR DURUM YOKTU"
Galatasaray derbisinde gözünden yaşadığı rahatsızlık nedeniyle ikinci yarıda sahaya çıkamamasını değerlendiren Tolga, “Maçtan önce ışığa karşı bir hassasiyetim vardı, lazerle ilgili bir durum yoktu. Birkaç pozisyonda topu çok net göremedim. Bu yüzden ikinci yarıda devam edemedim. Yerime oyuna giren Cenk aldığı darbeyle geçici bir hafıza kaybı yaşadı, ancak şu anda durumu iyi” diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUK YARIŞININ İÇİNDEYİZ"
Derbiyi kaybettikleri için moral kaybı yaşamadıklarını ve seriyi devam ettireceklerini belirten Tolga, “Moral olarak, inanç olarak hiçbir üzüntümüz yok. Seriyi devam ettireceğiz. Tek üzüntümüz karşılaşmada rakibin tek bir kaleyi bulan şutu yok. Ancak bu maç geride kaldı. İlk devrenin sonundan bu zamana kadar geldiğimiz süreci değerlendirirsek, artık şampiyonluk yarışının içindeyiz. Karşılaşmalara teker teker bakıyoruz” dedi.

"FUTBOL HATALAR OYUNUDUR"
Derbide penaltıya sebebiyet veren takım arkadaşı Dany’e sahip çıkan Tolga, “Futbol hatalar oyunudur. Dany’nin yaptığı hatada kasıt aramamak gerekir. Her anlamda Dany’ye kefilim. O konuda benim içim çok rahat. Canı sağolsun. Öyle bir art niyet olduğunu görsem ilk ben tepki gösteriridim. Ancak kesinlikle böyle bir şey yok. Hepimiz hata yapıyoruz ve hata yapacağız” diye konuştu. 

"ÖNEMLİ OLAN KAPTANLIK GÖREVİNİN HAKKINI VERMEK"
Beşiktaş’ta kaptanlık görevini üstlenmesini değerlendiren tecrübeli file bekçisi, “6 ay gibi kısa sürede Beşiktaş kaptanlığına getirilmek onur verici. Bunu takımdaki bütün oyuncuların da istemesi çok önemli bir şey. Ancak önemli olan bana layık görülen kaptanlık görevinin hakkını verebilmek” dedi.

"BILIC VE ÖNDER ÖZEN İLE ÇALIŞTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM"
Bilic’in ekibi ve Önder Özen ile çalıştığı için çok şanslı olduğunu dile getiren Tolga, “Bilic herkesle konuşan ve çok yakından ilgilenen bir teknik adam. Bazı teknik adamlar sadece oynayan futbolcularla ilgilenirler. Ancak Bilic bütün oyuncularla çok yakından ilgileniyor ve herkesle iyi bir iletişim içinde. Buraya gelmemde Önder Özen’in çok büyük payı var. Kendisi işini en doğru şekilde yapmaya çalışan bir profesyonel. Bilic ve Önder Özen ile çalıştığım için çok şanslıyım” diye konuştu.

MELO'NUN GOL SEVİNCİ İÇİN...
Kimisi zeybekten hoşlanır, kimisi o danstan hoşlanır. Toplum olarak bir iş yapıyoruz. Küçük çocuklara iyi örnek olmak lazım. Semih yaptığı hareket herkes tarafından takdir topluyor ama bu tarz hareketler sıkıntı yaşatabiliyor. Bizden önce kulübünün düşünmesi gerekiyor. Benim düşüncem budur, buraya gelen yabancıların her hareketiyle örnek olması gerekiyor.

''GELEN YABANCILARIN AYAKLARI YERE DEYMİYOR''
Havaalanında omuzlarda geliyorlar, ayakları yere deymiyor. Bizim arkadaşlarımız gidiyor 30 dakika taksi bekledim diyenler var ama buraya gelen yabancılar evler, villalar hepsi yapılıyor, tutuluyor. Adam ‘ben ne oldum’ diyor. Yaptığın gol sevincine kadar dikkatli olmak zorundasın.

KEMAL SUNAL GÖNDERMESİ!
Önce kendi insanımıza değer vermemiz gerekiyor. Kemal Sunal’ın filmi vardı kendisini siyaha boyuyor. Onun orada yaptığı gibi, Türkiye’de yabancı sempatisi devam ediyor. 35 senedir hiçbirşey değişmedi memleketimizde…

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz