Futbol

Trabzon'dan F.Bahçe'yi kızdıran açıklama

13 Ocak 2015 Salı 11:59 - Son Güncelleme 13 Ocak 2015 Salı 14:54

''Trabzonspor Kulübü'nün şike yapıldığını ispatlamak gibi bir amacı yoktur''

Trabzonspor Hukuk Kurulu, şike davasında verilen yeniden yargılama kararının hukuka aykırı olduğunu savundu.

Trabzonspor Hukuk Kurulunca kulübün internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, 2010-2011 sezonunda gerçekleştirilen şike eylemlerinin tespit edildiği ve yapılan yargılama sonucu şikenin faillerinin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından cezalandırıldığı belirtildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şikeyi sabit gören kararının Yargıtay 5. Ceza Dairesince de onandığı anımsatılan açıklamada, "Sona eren ve Yargıtay tarafından onanan ceza yargılamasında, Türk yargı tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş şekilde, görünmez bir el, kesinleşen hükmün infazını engellemiştir. Cezası kesinleşen sanıkların dosyası yeniden yargılama adı altında yeniden görülmeye başlanmıştır. Kanunlara, içtihatlara, doktrine aykırı olarak yeniden yargılamaya ilişkin karar verilmiş, usul kanununda yapılan değişiklik yeni olay sayılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Şike davası dosyasında sahte ve üretilmiş hiçbir delil olmadığı kaydedilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Şike davası dosyasındaki deliller yürürlükte olan kanunlara uygun elde edilmiştir. Delillerin içeriklerine itiraz edilmemiştir. Kumpas iddiaları, bizzat yeniden yargılama kararı veren mahkeme tarafından reddedilmiştir. Hal böyleyken sahte ve üretilmiş delillerin mevcut olduğu ortaya çıkan bazı davalar emsal gösterilmekte ve kamuoyu şike davası hakkında yanlış bilgilendirilmektedir."

Açıklamada, spor disiplin yargılamasında UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun, yöneticileri şike yapan takımlara ceza verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu ceza UEFA Temyiz Kurulu tarafından onanmıştır. Şike yapan kulüplerin, aldıkları cezalara karşı Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS) açtıkları davalar da reddedilmiştir. Hatta yoğun şike eylemleri yapan Fenerbahçe Kulübü'ne verilen cezanın çok az olduğu CAS tarafından belirtilmiştir. Son olarak İsviçre Federal Mahkemesi kararı, Trabzonspor aleyhine şike yapıldığını tekrar ortaya koymuştur. Önemle belirtmek gerekir ki CAS kararının 267. paragrafında açıklandığı üzere, ceza yargılamasındaki karar, CAS'ın şikeye dair kararını etkilemeyecektir. Yani şike yapıldığı gerçeği, sportif açıdan değişmeyecektir."

"Ülke futbolu şikeden korunamamıştır"

Açıklamada, ülke futbolunun şikeden korunamadığı savunularak, şu ifadelere yer verildi:

"Şike yapanlar, maalesef halen futbol kulüplerimizde görev almaktadır. Futbola yabancı unsurlar futbolumuzu idare ederken kamuoyu, yabancı futbolcuların sayısıyla meşgul edilmektedir. 2010-2011 sezonunda şike yapıldığı UEFA yargısı, CAS yargısı, Türkiye Cumhuriyeti yargısı ve İsviçre yargısı kararlarıyla sabittir. Bu nedenle Trabzonspor Kulübü'nün şike yapıldığını ispatlamak gibi bir amacı yoktur. Trabzonspor Kulübü'nün amacı gasbedilen haklarını geri almak, adil yarışma şartlarını temin etmek, bozulan kamu düzenini tekrar eski haline getirmek, futbol düzenimizi şike unsurlarından arındırmak ve ülke insanına, hak ettiği sağlıklı spor ortamını sunmaktır.

Şike davasında verilen yeniden yargılama kararı hukuka aykırıdır. Kanun ve usullere uyulmamaktadır. Trabzonspor Kulübü, statükoyla mücadele etmek için kurulmuştur. Trabzonspor Kulübü, 2010-2011 sezonunda gasbedilen haklarını almak için mücadeleye devam edecektir."

AA

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz