Futbol

Trabzonspor bağışla borsada coştu

09 Ekim 2014 Perşembe 16:15 - Son Güncelleme 09 Ekim 2014 Perşembe 16:18

Trabzonspor hissesi bağış haberiyle yükselişe geçti.

Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor Sportif AŞ pay fiyatı, hakim ortağının 46,9 milyon lira tutarında kira bedelini şirkete bağışlamasının ardından dünkü kapanışa göre yüzde 8 yükseldi.

Güne Borsa İstanbul'un genel yükselişine paralel artışla başlayan Trabzonspor hisseleri, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasının ardından finansal durumunun düzeleceği beklentileri ile yaklaşık yüzde 8 değer kazandı.

Trabzonspor Sportif AŞ'den yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimizin mevcut mali yapısını göz önünde bulunduran hakim hissedarımız Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ, şirketimizin mali yapısının güçlendirilmesi, uymak zorunda olduğumuz ilgili yasal ve sportif kriterlere uyumumuzun kolaylaştırılması ve geçmiş yıllarda oluşmuş olan zararlarımızın belli ölçüde azaltılarak öz kaynak durumumuzun güçlü kılınabilmesini teminen, yapmış olduğumuz kiralama dolayısıyla peşin olarak ödemek zorunda olduğumuz katma değer vergisi hariç toplam 46 milyon 924 bin 504 lira tutarındaki alacağından, herhangi bir takyidat olmaksızın vazgeçerek defaten şirketimize bağışlanmıştır."

Trabzonspor hisseleri açıklamanın ardından 2. seansa hızlı yükselişle başlayarak dünkü kapanışa göre yüzde 8 artışla 4,31 TL'yi gördükten sonra, şu dakikalarda yüzde 7,1 yükselişle 4,20 seviyelerinde dengelendi.

Analistler, Trabzonspor'un diğer futbol şirketleri ile birlikte finansal sorunlarını halletmesi konusunda Borsa İstanbul Yönetimi tarafından uyarıldığını hatırlatarak, şirketin yaptığı bu hamle ile 70 milyon liranın üzerindeki eksi özkaynağı sorununun büyük bir kısmını halledeceğini ifade ediyor.

Güne pozitif başlayan ve yüzde 6 yükselen Galatasaray hisseleri ve açıklamanın ardından Trabzonspor hisselerindeki yüzde 7'yi aşan artışın etkisiyle şu dakikalarda spor endeksi Borsa İstanbul'da hesaplanan sektör endeksleri içinde yatırımcısına en fazla kazandıran sektör oldu.

Trabzonspor ve Galatasaray'ı yüzde 4 yükselen Beşiktaş ve yüzde 1,6 değer kazanan Fenerbahçe hisseleri izliyor.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz