Futbol

Trabzonspor'da Akçay farkı

03 Aralık 2013 Salı 11:08 - Son Güncelleme 03 Aralık 2013 Salı 14:24

Akçay yönetiminde geçen sezondan daha başarılı bir performans ortaya koydu.

Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde geçen sezondan daha başarılı bir performans ortaya koyuyor.

Bordo-mavililerde göreve, PTT 1. Lig'de mücadele eden pilot takımı 1461 Trabzon'dan getirilen Mustafa Akçay, ilk Süper Lig ve Avrupa deneyimine karşın başarılı bir dönemi geride bıraktı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan'ın Videoton takımına elenerek Avrupa'ya erken veda eden bordo-mavililer, ligde de 13 haftada 19 puan topladı.

Bu sezon ise teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde iki ön eleme turu ve play-off turunu geçerek tarihinde ilk kez kaldığı UEFA Avrupa Ligi'nde son maçlar öncesi liderlik koltuğunda yer alarak 2. tura yükselmeyi garantileyen Karadeniz ekibi, ligde de 13 hafta sonunda 23 puan elde etti.

Avrupa karşılaştırması

Trabzonspor, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi play-off turunda seri başı olarak katıldığı kura çekiminde eşleştiği Videoton ile Trabzon'da 0-0 berabere kalmıştı. Deplasmandaki maçta 0-0 beraberlikle sona erince bordo-mavililer, penaltı atışlarında 4-2 mağlup olarak Avrupa'ya erken veda edip hayal kırıklığı yaşatmıştı. Karadeniz ekibi, Avrupa maçlarını iki beraberlikle tamamlayabilmişti.

Bordo-mavililer, bu sezon teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde Avrupa'da 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.

Karadeniz ekibi, Akçay yönetiminde ilk olarak UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını sahasında 4-2 ve deplasmanda 3-0 mağlup etti. Daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımını dış sahada 1-0, sahasında da 0-0'lık sonuçlarla eleyen bordo-mavililer, play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, sahasında 3-1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kalmayı başardı.

Gruba ilk maçında Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon Limassol takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç yapan Karadeniz ekibi, ikinci maçta da sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Legia Varşova'yı evinde ve deplasmanda 2-0 yenen bordo-mavililer, Apollon Limassol'u ikinci maçta da sahasında 4-2 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Geçen sezon Avrupa maçlarını golsüz tamamlayan Kardeniz ekibi, bu sezon ise yoluna devam ettiği Avrupa kupalarında 11 maçta 26 gol kaydetmeyi başardı.

Ligde 4 puan önde

Trabzonspor, geçen sezon ligde 13 hafta sonunda 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 19 puan toplamıştı. Bordo-mavililer, bu sezon ise aynı dönemde 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 23 puan elde ederek önceki sezona oranla 4 puan daha fazla toplamayı başardı. Trabzonspor, geçen sezonun ilk yarısını 24 puanla tamamlamıştı.

Avrupa ve Avni Aker'de yenilgisi yok

Teknik direktör Mustafa Akçay, Avrupa kupalarında ve Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu sezon oynanan tüm maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

Avrupa kupalarında 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alarak namağlup teknik adam olma özelliğini sürdüren Akçay, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda lig ve UEFA Avrupa Ligi maçları olmak üzere 13 maçta 10 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz