Futbol

Trabzonspor'da dev operasyon

18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:21 - Son Güncelleme 18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:34

Trabzonspor, dev bir operasyon gerçekleştirdi.

Trabzonspor Yönetimi, yeni sezon öncesi A takımda 33 futbolcuyu kapsayan dev bir operasyon gerçekleştirdi. 'Yok artık' dedirten hamlenin büyüklüğü; 21 milyon Euro maliyet ve 11.5 milyon Euro gelir olmak üzere toplam 32.5 milyon Euro'yu buldu.

Yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic yönetiminde gözünü şampiyonluğa diken bordo-mavililer, bu hedefinde ne kadar kararlı olduğunu üst üste gelen imzalarla gösterdi. Karadeniz ekibi, 2013-2014 sezonunun tamamlanmasının ardından geçen iki aylık sürede 19 transfer gerçekleştirirken, şimdiden 15 oyuncuyla (biri yeni transfer) yollarını ayırdı.

EN PAHALISI CARDOZO

Spor Toto Süper Lig'in başlamasına iki hafta kala, 4'ü yabancı toplam 19 transfer için kulüp kasasında 20 milyon 210 bin Euro bonservis bedeli çıktı. Gelenler arasında en pahalı isim, Benfica'dan 5 milyon Euro'ya alınan Paraguaylı santrafor Oscar Cardozo oldu. Bu alanda ikinci sırayı, Kayserispor'dan 3.5 milyon Euro'ya transfer edilen 24 yaşındaki orta saha Sefa Yılmaz aldı. Üçüncülük ise Milan'a 2.5 milyon Euro ödenen 27 yaşındaki sol bek Kevin Constant'ın oldu.

Öte yandan yabancı kontenjanında yer açmak için gönderilen Ondrej Celustka ve Marc Janko'ya ödenen fesih bedeliyle birlikte, transfer maliyeti 20 milyon 912 bin Euro'ya çıktı.

19 FUTBOLCU İÇİN 20 MİLYON 210 BİN EURO

Gökhan Karadeniz (Altınordu): 900 bin Euro Anıl Taşdemir (Orduspor): 1.2 milyon TL Kurtuluş Yurt (Bandırmaspor): 200 bin TL Ferhat Yazgan (Wolfsburg): 90 bin Euro Essaid Belkalem (Watford): 450 bin Euro Oscar Cardozo (Benfica): 5 milyon Euro Kevin Constant (Milan): 2.5 milyon Euro Musa Nizam (Antalyaspor): 750 bin Euro + 600 bin TL İshak Doğan (Karabükspor): 1 milyon 750 bin Euro Sefa Yılmaz (Kayserispor): 3.5 milyon Euro Mehmet Ekici (Werder Bremen): 1.5 milyon Euro Serdar Gürler ve Deniz Yılmaz (Elazığspor): 9 milyon TL Serhat Çakmak (Ajax): - Yusuf Erdoğan (1461 Trabzon): - Carl Medjani (Monaco): - Fatih Atik (Guingamp): - Turgut Doğan Şahin (Gaziantepspor): - Salih Dursun ( Galatasaray ): -

11 MİLYON 475 BİN EURO GELİR

Bordo-mavili kulüp, yeni sezon öncesi 4'ü yabancı toplam 15 futbolcuyla yollarını ayırdı. Olcan Adın, Göksu Alhas, Gökhan Alsan, Abdullah Karmil, Paulo Henrique ve Adrian Mierzejewski ile 400 bin TL ödeyip bonservisini alan Batuhan Karadeniz, kulübe 11 milyon 475 bin Euro gelir sağladı. Galatasaray'a imza atan Olcan ve Çin Süper Ligi'ne giden Henrique, bu alanda 4'er milyon Euro ile zirveyi paylaştı.

Trabzonspor, Halilhodzic'in kadroda düşünmediği Ondrej Celustka (112 bin Euro) ve Marc Janko (600 bin Euro) için 712 bin Euro fesih bedeli ödemeyi kabul etti. Ayrıca 3 futbolcunun sözleşmesi karşılıklı feshedilirken, 3 futbolcu da bedelsiz olarak gönderildi.

Olcan Adın (Galatasaray): 4 milyon Euro

Paulo Henrique (Shanghai Greenland): 4 milyon Euro Adrian Mierzejewski (Al-Nasr): 3.2 milyon Euro Abdullah Karmil (Adanaspor): 250 bin TL Göksu Alhas ve Gökhan Alsan (Şanlıurfaspor): 150 bin TL Batuhan Karadeniz (fesih): 400 bin TL ödedi Anıl Taşdemir (Kayserispor): - Abdulkadir Özdemir (Şanlıurfaspor): - Mehmet Kuruoğlu (Boluspor): - Şahin Aygüneş (fesih): - Alim Öztürk (fesih): - Torric Jebrin (fesih): -

HALILHODZIC: 10 TRANSFER OLMAZSA KALMAM

Teknik direktör Vahid Halilhodzic, Avusturya kampında 3-1 kaybedilen Augsburg maçının ardından yönetime çok net bir mesaj göndermişti; 10 oyuncu transferi bekliyorum. Bu değişiklik acil bir şekilde gerçekleşmezse burada kalmayacağım. Açık ve net bir şekilde söylüyorum.

Bordo-mavili takıma birinciliğe oynamak için geldiğini vurgulayan Halilhodzic, "Bazı şeylerde geç kaldık. Takım lige hazır değil, olmayacak. O yüzden çok sinirliyim. Gelecek günlerde çok farklı farklı şeyler gelişebilir, göreceğiz. Takviyeler sonrası 4-5 aya ihtiyacımız var. Sahaya süreceğimiz 11'in hepsinin Zidane olduğunu farz etseniz, o da işlemez. Oyun anlayışını oturtmak için birkaç aya ihtiyacım var. O yüzden biraz tedirginim" ifadelerini kullanmıştı.

REST İŞE YARADI! 14 GÜNDE 9 TRANSFER

Boşnak teknik adamın, 3 Ağustos tarihinde oynanan karşılaşmadan sonra yaptığı sert açıklamalar camiada soğuk duş etkisi yarattı. Transfer çalışmalarını hızlandıran yönetim, 14 günde 9 transfer gerçekleştirdi. Sırasıyla Essaid Belkalem, Oscar Cardozo, Carl Medjani, Fatih Atik, Musa Nizam, İshak Doğan, Kevin Constant, Sefa Yılmaz ve Mehmet Ekici, kendilerini bordo-mavili renklerine bağlayan sözleşmeye imza attılar.

RADİKAL

Etiketler : TrabzonsporTransfer
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz