Futbol

Trabzonspor’da gündem savunma

17 Nisan 2019 Çarşamba 14:06 - Son Güncelleme 17 Nisan 2019 Çarşamba 14:09

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, hafta sonu karşılaşacakları Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi antrenmanlarda savunmaya yönelik çalışmaları ön planda tutuyor, bu yönde de öğrencilerini sık sık uyarıyor.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında 5-0’la bu sezon en farklı mağlubiyeti aldığı rakibi Evkur Yeni Malatyaspor’u konuk edecek olan Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman özellikle takım savunması üzerinde duruyor. Ligde bulundukları konum itibariyle puan kaybı yaşamak istemeyen Karaman, antrenmanlarda savunmaya yönelik çalışmalara ağırlık veriyor.

“Atacağınız gol kadar yememekte önemli"

Ligin en golcü takımlarından olan bordo-mavililerde deneyimli teknik adam, son yapılan antrenmanda öğrencilerine gol atmak kadar yememenin de önemli olduğunu anlatarak, “Savunma yaparken çok çabuk reaksiyon vermeliyiz. Atacağınız bir gol bizim için önemli ancak gol yememekte bir o kadar önemli. Ayrıca pas yaparken de dikkatli davranın ve atacağınız pasları doğrudan takım arkadaşınızla buluşturun. Hataları en aza indirgemeliyiz” uyarılarında bulundu.

Cardozo'dan sonra skora en çok katkı sağlayan isim Nwakaeme

Trabzonspor’da bu sezon 10 gol ve 6 asistlik performans ortaya koyarak lig ve kupada skora katkı sağlayan Anthony Nwakaeme, bu alanda son 4 yılda bordo-mavili takımda görev yapmış yabancı oyuncular arasında skora katkı sağlama noktasında en faydalısı oldu. Sol kanatta görev yapmasına rağmen forvet hattındaki Rodallega ile Ekuban’dan daha çok gol ve asist üreten Nwakaeme, 2014-15 sezonunu 20 gol ve 3 asistle tamamlayarak bir sezonda 23 gole katkıda bulunan forvet oyuncusu Oscar Cardozo’nun ardından gole en çok katkı sağlayan yabancı oyuncu oldu.

Hazırlıklar devam ediyor

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 29’uncu haftasında 20 Nisan Cumartesi günü sahasında Evkur Yeni Malatyaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde yapılan antrenmana, sakatlığı bulunan Ogenyi Onazi katılmadı. Kamil Ahmet Çörekçi ise takımdan ayrı koşu yaptı. Antrenmanın ilk bölümünde pas çalışması, dar alanda oyun ve çabuk atak sonuçlandırma ile savunmaya yönelik çalışma yapıldı. Son bölümde ise orta ve şut çalışıldı.

Bordo-mavililer, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarına devam edecek.

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz