Futbol

"Transfer yapabiliriz"

18 Kasım 2014 Salı 12:04 - Son Güncelleme 18 Kasım 2014 Salı 12:14

''Takımın yapısına uygun birkaç oyuncu almayı düşünüyoruz''

Spor Toto Süper Lig'de en fazla gol atan ve en fazla gol yiyen takımlar arasında yer alan Kasımpaşa'nın kulüp başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, bunda açık futbol oynamalarının etkili olduğunu söyledi.

İstanbul temsilcisi, Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada 15 golle Mersin İdmanyurdu ve Bursaspor ile ligin en golcü takımı olmasına karşın kalesinde gördüğü 13 golle de Balıkesirspor, Sivasspor ve Eskişehirspor'dan sonra "en çok gol yiyen" dördüncü takım konumunda bulunuyor.

Kulüp Başkanvekili Hasan Hilmi Öksüz, yaptığı açıklamada, geçen sezondan kalan kadro ile mücadele ettiklerini ifade etti.

Kaybettikleri iki önemli oyuncularının olduğunu dile getiren Öksüz, "Bunların en önemlisi Yalçın. İki eksikle sezona başladık ama yerlerine yeni oyuncu koyamadık. Elyasa'yı kaybetmek çok önemli gözükmeyebilir ama Yalçın çok önemli oyuncu. Yalçın'ı kaybetmiş olmak Kasımpaşa'ya bir dezavantaj oldu. Bu nedenle biraz daha fazla gol yeme pozisyonumuz oluyor. Açık futbol oynadığımız zaman gol atma şansımız da yeme şansımız da yüksek oluyor" diye konuştu.

"Transfer yapabiliriz"

Devre arasında transfer yapabileceklerine dikkati çeken Öksüz, takımın yapısına uygun birkaç oyuncu almayı düşündüklerini söyledi.

Öksüz, aradıkları yapıda oyuncu bulabilmeleri halinde bunu almayı programlarına koyduklarını dile getirerek, "Gelecek sezon, bu takımın bu sezondan çok daha güçlü bir yapıya sahip olacağını söyleyebilirim ama bu sezon da iddialıyız. Hedefimiz, sezon sonunda Avrupa kupalarına gitmek. Bu iddiamızı sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Ligin 9 haftasına bakıldığında 13 puan aldıklarına işaret eden Öksüz, ancak attıkları goller ve oynadıkları oyuna bakıldığında en az 5 puan daha almış olmaları gerektiğini ifade etti.

Öksüz, kalelerinde çok gol gördüklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Gelecek haftalarda, bu kayıpları telafi edeceğimize inanıyorum. Kasımpaşa takım ve kulüp olarak Türkiye'nin önemli kulüplerinden bir tanesi. Diğer kulüpler gibi hakemlerle uğraşmadan Türk futboluna bir şeyler katmaya çalışıyoruz. Bugün Türkiye'nin en önemli tesislerine sahibiyiz. Bu sene alt yapıya çok önem verdik. Yapısal değişikliğe giderek alt yapıda önemli değişiklikler yaptık. Bundan sonra Kasımpaşa kendi futbolcusunu üreten bir futbolcu fabrikası yapısına bürünmeye çalışıyor."

AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz