Futbol

Transferin hızlı takımı Bursaspor

21 Ocak 2014 Salı 09:41 - Son Güncelleme 21 Ocak 2014 Salı 13:07

Şu ana kadar 8 futbolcuyu renklerine bağladı.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bursaspor, ara transfer döneminin başladığı 7 Ocak'tan bu yana 8 futbolcuyu kadrosuna kattı.

Yeşil-beyazlılar, sezonun ikinci yarısı için ilk transferini, Brezilyalı santrfor Jose Fernandao ile geçen kasım ayında anlaşarak yaptı. Brezilya'nın Bahia takımında oynayan golcü futbolcu, ara transferin başladığı gün Bursaspor Kulübü ile 1,5 yıllık kiralık sözleşmeyi imzaladı.

Kaleci Onurcan Piri, Ethem Ercan Pülgir, Oğuzhan Aynaoğlu, Taşkın Çalış ve Brezilyalı Renato Caja ile yeşil-beyazlı renklere bağlanan futbolcu sayısı 6'ya yükseldi.

Erkan Körüstan başkanlığındaki Bursaspor Kulübü, bu transferleri yeterli görmedi ve Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan eski futbolcusu Volkan Şen ile Manisaspor'da forma giyen orta saha oyuncusu Bekir Yılmaz'ı da transfer etti.

Bursaspor'un, Spor Toto Süper Lig'de şampiyon olduğu 2009-2010 sezonundaki kadrosunda Volkan Şen ile yer alan ve geçen sezonun başında Galatasaray'a transfer olan Sercan Yıldırım da yeşil-beyazlı yönetimin transfer listesine alındı. Yıldırım ile büyük oranda anlaşan kulüp yönetimi, Galatasaray Kulübünden gelecek haberi bekliyor. Yıldırım da takıma dahil edilirse ara transferde alınan oyuncu sayısı 9 olacak.

Futbolda ara transfer dönemi 3 Şubat'ta sona erecek.

Körüstan, yaptığı açıklamada, ara transferde çok fazla oyuncuyu kadrolarına kattıklarını ancak bunu gelecek sezonu düşünerek gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF), gelecek sezon yabancı oyuncu kontenjanını azaltacağını hatırlatan Körüstan, "Önümüzdeki sezon için de hazırlık yapıyoruz. Çünkü o sezon bir değişiklik olmazsa yabancı oyuncu kontenjanı kulüpler için sıkıntılı olacak. Biz de kadromuzda yeterince yerli oyuncu bulunması için eksik mevkilere takviyeler yapıyoruz" diye konuştu.

Etiketler : Bursaspor
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz