Futbol

Transferinde kritik gün 23 Aralık

23 Kasım 2013 Cumartesi 11:23 - Son Güncelleme 23 Kasım 2013 Cumartesi 15:01

Beşiktaş'ın yetki verdiği menajer, Ronaldinho'ya ilk teklifi yaptı.

Siyah-Beyazlılar adım adım Ronaldinho’ya doğru...

Fanatik'in haberine göre yönetimin yetki verdiği menajer Ayhan Yeşilbaş, Brezilya’ya giderek Ronaldinho ve Roberto Assis’le ilk teması sağlayarak Beşiktaş’ın teklifini iletti. Yıldız futbolcunun menajerliğini yapan abisi Assis’e kulübün yıllık 3 milyon Euro garanti para ve maç başı 30 bin Euro’luk teklifini ileten Yeşilbaş, olumlu yanıt aldı ve Ahmet Nur Çebi’ye durumu iletti. 21 Aralık’ta Atletico Mineiro’yla sözleşmesi bitecek olan yıldız futbolcuya bonservis bedeli ödemeyecek olan Siyah-Beyazlılar, bunun için 2,5 milyon Euro imza parası teklif etti. Ayrıca oyuncunun özel sponsorluk anlaşma hakları da serbest bırakıldı. Yeniden Avrupa’da oynamak istediği bilinen ünlü oyuncu, aldığı bu teklif karşısında bazı görüşme ve iyileştirmelerin yapılması için yeniden görüşme talep etti.

‘Bu transfer bitecek’

Fas’ta düzenlenecek olan Kıtalararası Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda boy gösterecek olan Ronaldinho, turnuvanın son günü olan 21 Aralık’ta serbest kalacak. Brezilya kanadında bu gelişmeler yaşanırken, sezon başından bu yana transferin içinde yer alan menajer Kamil Cira, Almanya’dan duruma açıklık getirdi. Roberto Assis ile sürekli temas halinde olduklarını vurgulayan Cira, “Kendisi bu hafta içinde gelecekti fakat Ronaldinho, Fas’taki şampiyona nedeniyle görüşmeyi ertelemesini istedi. Bu nedenle görüşme 23 Aralık’ta olacak. Beşiktaş devre arasında bu transferi bitirecek” diye konuştu.

Kulüp ‘görüşmüyoruz’ diyor

Ronaldinho için gereken hamleleri yapan Beşiktaş’ta yönetimden herhangi bir ses çıkmıyor. Bunun nedeni ise, Siyah-Beyazlı takımın borsada işlem görmesi. Şirket bünyesinde yapılan her çalışmanın KAP’a açıklanması gerektiği için yönetim, bu futbolcuyla resmi sözleşmeyi imzalamadan herhangi bir açıklamada bulunmaktan kaçınıyor. Bunun yanı sıra, 2. başkan Ahmet Nur Çebi dışında yönetimde yer alan diğer isimlerin de konuya hakim olmadığı öğrenildi. Transferle bizzat ilgilenen Ahmet Nur Çebi, bütün adımlarını gizli atıyor.

Sakatlıktan kurtuluyor

Antrenmanda yaşadığı sakatlık nedeniyle 4 Kasım’dan bu yana sahalardan uzak kalan Ronaldinho, hızla iyileşiyor. 33 yaşındaki futbolcu, kendisine verilen programın dışına çıkmadan çok sıkı şekilde çalışıyor. Kulüp doktorları tarafından yapılan açıklamaya göre, yıldız oyuncunun, önümüzdeki haftadan itibaren takımla birlikte çalışacağı ve Fas’ta oynanacak olan Kıtalararası Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda forma giyebileceği belirtildi.

Beşiktaş'tan yalanlama

Beşiktaş Kulübü, dünyaca ünlü Brezilyalı futbolcu Ronaldinho ile transfer görüşmesi yapıldığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığını duyurdu.

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Ronaldinho ile transfer görüşmesi yapıldığı yönündeki haberler hakkında, "Son günlerde basın yayın organlarında kulübümüz adına Brezilyalı futbolcu Ronaldinho ile görüşmeler yapıldığı şeklindeki haberler asılsızdır" ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz