Futbol

Türk futbolu iki senedir yerinde sayıyor

19 Aralık 2013 Perşembe 12:01 - Son Güncelleme 19 Aralık 2013 Perşembe 12:08

Halil Altıntop: "Türkiye'de tempo çok düşük, taktiksel anlamda zayıf kalıyoruz."

Trabzonspor'dan sezon başında Augsburg takımına transfer olarak Almanya'ya dönen Halil Altıntop, Türkiye defterini hiç kapatmadığını söyledi.

Halil Altıntop, Trabzonspor Dergisi'ndeki röportajında, iki sezon Trabzonspor formasını giydiğini belirterek, "Süper Lig'de iyi bir tecrübe kazandığımı düşünüyorum. Bundesliga'nın kalitesi, statlarının dolu olmasını, futbol ortamını hep özledim. Bundesliga'da oynayan bir oyuncu nereye giderse gitsin bu ligi özlüyor. Trabzonspor'a yeni bir yönetim, yeni hoca geldi. Bu takımdaki misyonumu tamamladığımı düşündüm. Şartlar oluştu ve tekrar geri döndüm ama Türkiye defterini hiç kapatmadım. Birgün yolum yine düşebilir" dedi.

Türkiye ve Bundesliga arasındaki farklar karşılaştığında Türk futbolcusunun müthiş yetenekli olduğunu ifade eden Halil Altıntop, "Türkiye'de tempo çok düşük ve taktiksel anlamda zayıf kalıyoruz. Bu özelliklerimizi geliştirmeliyiz. Türk seyircisi daha çok şova dönük futbolcuyu seviyor. Klas hareket yapsın, güzel çalım atsın fakat ben takım oyuncusuyum. Taktiksel anlamda etki sağlarım. Bireysel yeteneklerimi ön plana çıkarmam. Aynı şeyleri kardeşim Hamit Galatasaray'da yaşıyor. Hamit, Bayern Münih ve Real Madrid gibi dünya devlerinde oynadı. Ondan beklentiler çok büyük. Bizden rakipleri çalıma dizip gol atmamız bekleniyor.

Türk futbolu iki senedir yerinde sayıyor
Halil Altıntop, Trabzonspor'a transfer olduğunda yaşanan "şike süreci" ile ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Bunun futbola bulaşmasını kimse İstemez. Futbol ön planda olması gerekirken ikinci planda kalırsa işler ters gider. Sadece ben değil, diğer futbolcu arkadaşlarım, seyirciler, bu olayları hep negatif yaşadık. Bu şike davası bir an önce kesin olarak sonuçlansa da herkes artık yeni bir sayfa açarak önünü görebilse. Buradan temennim budur. Trabzonspor'a transfer olduğum dönem böyle bir olay ile hiç karşılaşmasaydım, belki de daha pozitif bir performans ortaya koyabilirdim. Süreç benden önce başlamıştı. Bu nedenle çok yorum yapmam doğru olmaz. Fakat o sezonu burada yaşayan takım arkadaşlarımdan olayın üzücü yanlarını dinledim. Türk futbolu bu olaylar yüzünden iki senedir yerinde sayıyor. Burada olsa anında karar verilir ve gereken ceza kesilirdi."

"Tepkilere kulak tıkadım"
Halil Altıntop, Trabzonspor'da zaman zaman eleştiriler almasına ilişkin ise şu ifadelere yer verdi:

"Futbolcu olarak kendimi geliştirmek istediğim için tepkilere kulak tıkadım. Benim için her maç ayrı bir tecrübe oluyordu. Bunlar futbolda olağan şeyler. Trabzon halkı futbol aşığı bir kent olduğu için bu eleştiriler bana olumlu yansıdı. Her şeyden bir ders çıkarmaya çalıştım. Doğru analiz ettiklerini düşünmüyorum ama kızmaya da hakkım yok, çünkü beni sevdikleri zaman da bunu hissettirdiler. Almanya'nın tarihlerinde şampiyonluk yaşamış ünlü takımlarında oynadım, birçok tecrübe kazandım ama Trabzon'u ve Trabzonspor'u unutmak tabi ki de mümkün değil."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz