Futbol

Türk futbolunda yeni rekabet

21 Ocak 2022 Cuma 14:34 - Son Güncelleme 21 Ocak 2022 Cuma 14:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Türk futbolunda yeni bir rekabet doğdu. Aytemiz Alanyaspor, ligin ilk yarısında Atakaş Hatayspor'a 5-0 kaybettiği maçın rövanşını 6-0 kazanarak aldı. Antalya ekibi, geçen sezon da rakibini 6-0'lık skorla mağlup etmişti.

Spor Toto Süper Lig'de sezonun en farklı galibiyetine imza atan Akdeniz ekibi, geçen sezonun dördüncü haftasında da rakibine 6-0 üstünlük kurmuştu.

Aytemiz Alanyaspor, Atakaş Hatayspor'u gol yağmuruna tuttu. Akdeniz ekibi, sahasında rakibini 6-0 yenerek sezonun en farklı galibiyetine imza attı.

Turuncu yeşilliler, Emre Akbaba ve Wilson Eduardo'nun golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. Aytemiz Alanyaspor, ikinci 45 dakikada Oğuz Aydın ve Emre Akbaba'nın ikişer golüyle sahadan 6-0 galip ayrıldı.

Akdeniz ekibi böylece sezonun ilk yarısında deplasmanda Atakaş Hatayspor'a 5-0 yenildiği maçın rövanşını rakibine bir gol fazla atarak aldı.

İki takım arasındaki maçlar genelde bol gollü geçiyor. Aytemiz Alanyaspor geçen sezonun dördüncü haftasında da rakibini 6-0 yenmişti.

Öte yandan Atakaş Hatayspor, 2020-2021 sezonunun 15. haftasında bir diğer Antalya temsilcisi Fraport TAV Antalyaspor'u deplasmanda 6-0 mağlup etmişti.

Emre Akbaba'dan Süper Lig kariyerinde ilk hat-trick

Galibiyette 3 golle büyük pay sahibi olan Emre Akbaba, Süper Lig kariyerinde ilk kez hat-trick yaptı.

Geçen sezon Galatasaray'da 5 kez fileleri havalandıran tecrübeli oyuncu, ligin 22'inci haftasında 6 gol, 3 asiste ulaştı.

Yenilmezlik serisini 4 maça çıkaran Aytemiz Alanyaspor, Francesco Farioli yönetiminde çıktığı üçüncü maçta ikinci galibiyetini elde etti.

Sezonun başarılı ekiplerinden Atakaş Hatayspor ise son 6 maçın dördünü kaybederek taraftarlarını üzdü.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz