Futbol

Türk vatandaşı oluyor

08 Ekim 2013 Salı 19:09 - Son Güncelleme 08 Ekim 2013 Salı 22:33

Batalla sözleşmesine "jübilesini Bursaspor formasıyla yapma" şartını da ekletti.

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan, Arjantinli futbolcu Pablo Martin Batalla'nın sözleşmesini opsiyonlu olarak 1 yıl daha uzattıklarını ve aldığı ücrette de iyileştirmeye gittiklerini belirterek, futbolcunun sözleşmesine ısrarla "jübilesini Bursaspor formasıyla yapması" şartını eklettiğini söyledi.

Körüstan, takımın antrenmanı öncesi saha kenarında gazetecilere yaptığı açıklamada, sözleşme uzatma konusunda görüştükleri Batalla ile anlaşmaya vardıklarını belirtti. Batalla ve menajeriyle bugün görüştüklerini anlatan Körüstan, şunları söyledi:

"Batalla ve menajeri ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sözleşmesini opsiyonlu olmak üzere 1 yıl daha uzattık ve aldığı ücrette de iyileştirme yaptık. Rahmetli başkanımız İbrahim Yazıcı hatırlayacağınız üzere Batalla'nın sözleşmesini daha önce de uzatmıştı. Bildiğiniz üzere 2014 yılının temmuz ayında Batalla ülkemizdeki futbol yaşantısında 5 yılını tamamlamış olacak. Biz kendisine Türk vatandaşı olması yönünde teklifte bulunduk. Kendisi bu teklifimize 'seve seve kabul ederim ancak ailemle de bu konuyu konuşmam gerekiyor' cevabını verdi. Birkaç hafta içinde Batalla'nın yanıtını alacağımızı düşünüyorum. Bugüne kadar Batalla konusunda bizlere çok ciddi teklifler geldi. Halen de geliyor. Biz teklifler konusunda görüşme dahi yapmadık. Batalla bu teklifleri bugüne kadar bize karşı koz olarak hiç kullanmadı. Kendisi Bursaspor'u çok sevdiğini bizlere sürekli dile getirdi. Yönetim kurulu olarak Pablo Batalla'ya Bursaspor sevgisinden, yapmış olduğu kaptanlık dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hatta sözleşmesine ısrarla 'jübilesini Bursaspor formasıyla yapması' şartını kendi koydurdu."

Körüstan, Sebastian Pinto ile ilgili soru üzerine, "Kendisiyle birkaç kez ben görüştüm. Bugün de genel menajerimiz Ayhan Barışıcı uzunca bir görüşme yaptı. Kendisi oldukça hırslı ve istekli. 'Herhangi bir sorunum yok sadece oynamak istiyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

"Takımımıza güveniyoruz"

Bursaspor'un ligde bulunduğu durumdan memnun olmadıklarını vurgulayan Körüstan, şöyle devam etti:

"Daha iyi konumda olmalıydık. Yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yeni transferlerin uyum süreci biraz zaman aldı. Artı Vojvodina'ya elenmemiz de hepimizin üzerinde olumsuz etki yaptı. Beklemiyorduk. Ben ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacağımıza inanıyorum. Takımımıza güveniyoruz. Sezon sonunda hedeflediğimiz noktaya ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Körüstan, taraftarların yönetim aleyhine yaptığı tezahüratların anımsatılması üzerine şunları kaydetti:

"Ben de taraftarın içinden gelen birisiyim. Dört sezon üst üste gelen başarıların ardından takımın kötü sonuçlar alması üzerine ben de protesto ederdim ama bu protestoların daha ilk maçtan başlaması bizleri üzdü. Ben burada art niyet aradım. İnşallah bir art niyet yoktur. Onların da içinden gelen bir protestodur inşallah. Biz sevgi gösterilerini sevinçle karşılıyorsak, protestoları da karşılamamız gerekiyor."

Transfer çalışmaları

Transfer konusuna da değinen Körüstan şunları kaydetti:

"Kontenjan nedeniyle yabancı futbolcu transferi yapma durumumuz yok. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanı bildiğiniz üzere 5+3 olduğu için ona göre planlama yaptık. Teknik direktörümüzün raporu doğrultusunda yerli transferi için araştırmalara başladık. Ben daha önce 'takıma güveniyoruz transfere ihtiyacımız yok' dedim ama teknik heyetin raporu doğrultusunda elimizdeki futbolculardan çok daha iyisini bulursak transferi tabii ki yaparız."

Murat Yıldırım'ın sözleşmesinin de 1 yıl uzatıldığını ve iyileştirme yapıldığını dile getiren Körüstan, yarın ise kaptan İbrahim Öztürk ile görüşme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz