Futbol

UEFA'dan Trabzonspor'a müjde

21 Kasım 2013 Perşembe 15:56 - Son Güncelleme 21 Kasım 2013 Perşembe 15:58

UEFA, Trabzonspor'un gelirlerinden tedbir kararını kaldırdı.

UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun, Trabzonspor Kulübü'nün gelirlerine eski oyuncusu Kizito Musampa'nın alacağının zamanında ödenmemesi nedeniyle koyduğu tedbir kararını kaldırdığı bildirildi.

Kulüp başkan yardımcısı Abdi Serdar Üstünsalih, UEFA Finansal Kontrol Kurulu'nun kulübün gelirlerine geçici tedbir kararını kaldırdığını, kararın bordo-mavili kulübe ulaştırıldığını belirtti.

Finansal fair-playin çok ciddi bir konu olduğunu vurgulayan Üstünsalih, "Kulübün borçları, gelirleri giderleri her şeyini inceliyorlar. O incelemede UEFA'nın istediği belgeleri verdik. Futbolculara borcumuzun olmadığını deklare ettik. Onlar da tedbiri kaldırdılar. Trabzonspor, finansal fair play çerçevesinde rüşdünü ispatlamıştır" dedi.

Trabzonspor Kulübü, UEFA'nın kararının ardından söz konusu futbolcuya geçmiş dönemden kalan 900 bin avroyu ödemişti.

-Borsaya da bildirildi

Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret AŞ'den Borsa İstanbul'a yapılan ve Kamuoyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"UEFA tarafından, 20.09.2013 tarihinde kulübümüzün de içinde bulunduğu bazı kulüplerin UEFA Avrupa Ligi gelirlerine tedbir konulduğu bildirilmişti. UEFA tarafından bugün kulübümüze gönderilen yazı ile Mali Fair Play kapsamında tüm yükümlülüklerini yerine getiren kulübümüzün Avrupa Ligi gelirlerine konulan tebdir kararının kaldırıldığı bildirilmiştir."

Etiketler : TrabzonsporUEFA
Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz