Futbol

'Ufak da olsa bir kısıtlamaya ihtiyaç var'

28 Mart 2019 Perşembe 14:41 - Son Güncelleme 28 Mart 2019 Perşembe 15:42

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman TRT SPOR'a milli takım, yabancı kuralı, VAR ve ligdeki rekabet hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, TRT SPOR’un sorularını yanıtladı.

Tartışılan yabancı kuralı hakkında "Hiçbir zaman kısıtlamaların yanında olmadım. Ama ufak da olsa bir kısıtlamaya ihtiyaç var. Kolaycılığa kaçan bir yapımız var. Kulüpleri oyuncu üretme konusunda teşvik etmek gerekiyor" dedi. 

Kocaman, VAR'ın da son derece yanlış ve kasıtlı kullanıldığını ifade etti. 

Kocaman'ın açıklamalarından derlediğimiz notlar şöyle: 

Milli takımdaki yeni dönem hakkında

“İstenen sonucu aldık. Herkesi kutluyorum. Bir grup aşağı düşmüştük derecelendirmede . Bundan sonra alınan iki galibiyet bu morale ihtiyacımız vardı. Son derece olumlu bir değişim oldu. Fransa Dünya Şampiyonu. Bir test maçı olarak göremeyiz ama gücümüzü görebiliriz bir adım sonrasında ne olacağı yönünde. Oyun da önemli ama puanı da her zaman düşünmeliyiz. Milli Takım oyuncusu diye bir etiket vardır. Bir de dönemsel olarak iyi olan oyuncular var. Gençleştirme de böyle dönemlerde yapılır. İlk önce kuvvetli takım sonra da gençleştirmede. Bizim esas problemimiz burada başlıyor. İlk önce bozup tekrar yapıyoruz. Şenol Hoca geldi, doğrusunu yaptı. O gün kim formdaysa onu aldı ve genç oyuncularla harmanlaştırdı"

Yabancı sınırlaması kuralı

"Temel sorun kaliteli oyuncu üretememek. Ben kişisel olarak kısıtlamalara yatkın olduğum söylenemez. Dünyanın geldiği bu seviyede bundan bahsetmenin anlamı yok. Bugüne kadar yaşadıklarımız gösterdi ki kaliteli üretmede problemimiz var. Türk Futbolu’nun temsilcisi Milli Takım mı kulüpler mi? Birçok değişiklik oldu şu ana kadar. Ufak da olsa bir kısıtlamaya ihtiyaç var. Kulüpleri biraz daha üretmeye itmemiz lazım. 20’ye çıkarsak yabancı sayısını 21’i almak için mücadele edecek kulüpler. Kolaycılığıa kaçan bir yanımız var. Yabancı istediği kadar oynasın ama kulüpleri de oyuncu üretmeye yöneltmeliyiz”

Konyaspor’dan milli takıma oyuncu alınmaması

"Milli takım seçimlerine her zaman saygı duydum. Herkes farklı şeyler söyleyebilir. 36 kişilik kadrolar seçilirken son derece başarılı olan bir kadrodan oyuncu almamak farklı düşüncelerin esiri gibi oluyor. Kişisel olarak beklentim yok ama bu çocukların yaptıklarının görüldüğünü görmeleri gerekirdi"

Konyaspor’un ligdeki durumu

"Kuvvetli bir başlangıç oldu ama tahminimden 2-4 puan gerideyiz. Benim ayrıldığım kadrodan Türkiye Ligi standardına göre bir nebze olsun daha kuvvetli oyuncular var. Ama uyum anlamında odaklanma anlamında iyi olduğumuz söylenemez. Esas problemimiz burada. Döndüğümde çok büyük beklentiler vardı. Uyum problemi ve ofansif oyuncularımızın sakatlık, ceza problemleri gol yollarında bizi zorladı. Hurtado’nun geleceğine çok umut bağlamıştım. Ama o da gelemeyince kısır bir takıma dönüştük. Hakem hatalarıyla da bizim dışımızdan kaynaklanan sıkıntılar oldu"

Avrupa hedefi

"Zirvede 6 puan fark var. Ligin ikincisi ortalama 2 puanla oynuyor. Ligde puan parçalanması çok yüksek. 7 haftadır kazanamıyoruz ama 6. sıradayız. Göztepe ile sekiz puan var aramızda. Acayip bir lig yaşıyoruz. 5.’lik en yakın yerlerden biri. Galatasaray kupayı kazanırsa 5. de Avrupa’ya gidecek. Genel gidişatta çok güçlü bir seriye ihtiyacımız var"

Ligdeki rekabet ve VAR tartışması

"Yabancı serbestiyeti, kaliteli yabancıları getirme şansı verdi. Organizasyonu yöneten teknik direktörler de gelişiyor. Türkiye’de kuvvetli teknik direktörler var. Eskiden olduğu gibi harala gürele olmuyor. Sebep-sonuç ilişkisinde bir futbol oynanıyor. Daha dengeli ve doğru bir futbol oynanıyor. İlk 10 haftada kırılma anı Konyaspor-Galatasaray maçı olabilir. VAR’ın durumu da tartışılmaya başlandı. Son derece yanlış ve kasıtlı olarak kullanılıyor. Hakemin artık görememe ihtimali yok. Görüp de vermiyorsa olmaz. Sonra isyana döner bu. VAR farklı şekilde kullanılıyor.Bu sadece Konyaspor için değil her takım için”

Konyaspor ile bağı

"Hak ettiğimizden de fazlasını verdiler bize. Tekrar teşekkür ediyorum. Karşılığını vermek için her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Yöntemlerimizden dolayı gittiğimiz yoldan dolayı bazı şeyleri orta mesafede yerleştirebiliyoruz. En önemli kırılma yeri taraftarların bunu anlaması oluşturdu. Biz kulüp çıkarları neyse onun peşinden gidiyoruz. Hakikaten müteşekkirim”

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz