Futbol

Uğurcan Çakır: Avrupa takımlarının ilgisi beni motive ediyor

09 Ocak 2020 Perşembe 17:21 - Son Güncelleme 09 Ocak 2020 Perşembe 19:58

Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır, Avrupa'dan üst düzey takımlar tarafından takip edildiğini ve bu durumun kendisini motive ettiğini dile getirdi. Genç oyuncu, A Milli Takımının EURO 2020'deki grubunun ise zor olmadığını kaydetti.

Hazırlık kampını Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde sürdüren bordo-mavili takımda kaleci Uğurcan Çakır, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

32 puanla 3. sırada tamamladıkları ilk yarıda iyi bir performans sergilediklerini belirterek, "Daha fazlasını da yapabildirdik. Bazı maçlarda çok iyi oynadık. Kötü oynadığımız maçlar da oldu ama hepsinden ders çıkarmaya çalıştık. İnşallah ikinci yarıda böyle devam ederiz." dedi.

"Şansımız yüksek"

Her maça tek tek baktıklarını aktaran 23 yaşındaki file bekçisi, "Arkadaşlığımız çok iyi. Kariyerli ve lider vasıflı oyunculara sahibiz. Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Her maçı bu yardımlaşma ve mücadeleyle oynarsak, önümüzde kimsenin duracağına inanmıyorum. İnşallah bu performansımız devam eder." diye konuştu.

"Bir hafta içinde hazır olacağım"

İlk yarının son müsabakasında sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalan Uğurcan Çakır, sağlık durumuyla ilgili, "Şiddetli bir bilek burkulması oldu. Şu an toparlanıyorum. Yavaş yavaş saha çalışmalarına ve koşulara başlıyorum. İnşallah bir hafta içinde hazır olacağım." değerlendirmesinde bulundu.

"Büyük kulüplerin beni izlediğini öğreniyorum"

Uğurcan Çakır, Avrupa'dan üst düzey takımlar tarafından takip edildiğini ve bu durumun kendisini motive ettiğini dile getirdi.

Trabzonspor'da oynamaktan gurur duyduğunu vurgulayan 23 yaşındaki kaleci, "Kulağıma geliyor açıkçası. Avrupa'dan takımların sizi izlemesi büyük ve güzel bir olay. Beni motive ediyor. Performansımı etkiliyor. Büyük kulüplerin beni izlediğini öğreniyorum. Amacım Trabzonspor'a yardımcı olabilmek. Şu an transfer hiç aklımda değil. Transferde kararı başkan, yönetim kurulu ve hoca verir." şeklinde görüş belirtti.

"Çok zor bir grup değil"

Uğurcan Çakır, A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2020) İtalya, İsviçre ve Galler ile yer aldığı grubun zor olmadığını kaydetti.

Eleme maçlarında iyi bir performans sergilediklerini hatırlatan Uğurcan, şu ifadeleri kullandı:

"Çok zor bir grup değil. Eleme grubunda ne yaptığımız ortada. Çok güzel bir ekibiz. Kariyerli ve yetenekli oyunculardan oluşan bir grup var. Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Kaliteli ve iyi hocaya sahibiz. İnşallah gruptan çıkarız ve finallere kadar gideriz. Her Türk futbolcusunun hayali şampiyonalarda oynayabilmek. Daha çok çalışıp formaya yakın isim olmak istiyorum. Ancak sıkıntı yok. Milli takım, oynasınız da oynamasınız da büyük bir yer. Bunun bilincindeyim. Oynarsam mutlu olurum ama orada bulunmak bile çok önemli."

Bordo-mavili takımın file bekçisi, koluna yaptırdığı Türk bayrağı dövmesi ile ilgili soruya, "Her Türk gencinin içinde bayrak sevgisi vardır. Benim içimde de çok büyük bir vatan sevgisi var. Kendime anlamlı gördüğüm bir dövme. Yeni yaptırdım. Sevdiğim ve vatanımız için." cevabını verdi.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz