Futbol

Ümit Karan TRT SPOR'a konuştu

24 Aralık 2021 Cuma 11:32 - Son Güncelleme 24 Aralık 2021 Cuma 11:46  |  Kaynak : TRT SPOR

Galatasaray'ın eski golcüsü Ümit Karan, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu. Karan," Galatasaray Avrupa’ya odaklanmalı, Trabzonspor bu sezon ki yarışı sırtlayacak gibi duruyor " dedi.

Eski milli futbolcu, sarı kırmızılıların bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ne odaklanması gerektiğini söyledi.

Karan açıklamalarında şunları kaydetti:

“Trabzonspor bu sezon ki yarışı sırtlayacak gibi duruyor. Galatasaray'da kötü bir gidişat var ama genç bir takım kuruldu, uyum sağlaması tabi kolay değil. Galatasaray’ın Avrupa’daki performansı zaten her zaman farklıydı, farklı bir takım boyutuna bürünüyordu. Oyuncular da Avrupa’ya her zaman farklı hazırlanmıştır. Çok büyük bir başarı elde ettiler bence.

Genç bir kadroyla son 16’ya kalmak önemli bir başarı. Bence bu sene tamemen Avrupa liglerine odaklanmak lazım. Çünkü şampiyonluk yarışından nerdeyse %70 koptu gibi duruyor. Futbol bu, yarın 10 maçlık seri yakalarsın, rakibin puan kaybeder. Yani futbolda daha önce görülmüş olaylar var. Ama tabi Trabzon da puan kaybedecekmiş gibi durmuyor. Devre arasında iyi hazırlanırsa ve iyi takviyeler de yaparsa favori olarak devam eder. Ama dediğim gibi Galatasaray Avrupa’ya odaklanmalı. Çünkü 5 maç sonra kupa kaldırma ihtimali var. Tamamen bence o 5 maça odaklanması gerekiyor. Avrupa’da başarı elde etmek, ligde başarı elde etmekten 10 kat daha önemli.”

Karan ayrıca Dünya Kupası Ön Elemeleri’nde Portekiz’le eşleşen A milli takımla ilgili de konuştu.

“Çok zor bir kura çıktı. Biz buraya da bir mucizeyle geldik. Buradan da bir mucizeyle gidebiliriz. Daha önce yaptık bir daha yapabiliriz ama rakibimiz bu sefer gerçekten zor. Bir de değişim oldu milli takımda. Stefan Kuntz’un gelmesi veya zamanlaması doğru mu onu farklı bir boyutta konuşuruz ama şuan artık bir hocamız var. Ona destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Dediğim gibi zor bir kura çıktı. Futbol belli olmuyor…”

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz