Futbol

Ünal Karaman: Beşiktaş 1 puanı hak etti

16 Aralık 2018 Pazar 22:10 - Son Güncelleme 16 Aralık 2018 Pazar 22:16

Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasında deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor'da teknik direktör Ünal Karaman, "2-0'a geldikten sonra bizim tarzımızdaki takımların maçı bırakmaması gerekiyor ama karşımızdaki takım Beşiktaş olunca onlar da bizi zorladı. Son dakikada yediğimiz gol adına üzgünüm. Ama Beşiktaş'ın bu baskısı ve oyunu bırakmaması ile puanı hak ettiklerini düşünüyorum" dedi.

Onazi, Sosa ve Abdülkadir gibi oyuncuların rahatsızlıkları olduğunu belirten Karaman, "Kendi adımıza mazeretlerimiz vardı. 13 gün sonra gelen Onazi oynamak istedi, Sosa'nın Abdülkadir'in rahatsızlıkları vardı. Sizin için kilit pozisyondaki oyuncuların antrenman süresi kısalınca pas oyunumuzu istediğimiz gibi oynayamadık. Yine de Trabzonspor 2-0 öne geçmişken biraz daha arzu ettiğimiz futbolu oynasaydı 3 puanla dönebilirdik" ifadelerini kullandı.

"O dakikada gol yemememiz gerekiyordu"

Maçın son anlarında gol yememeleri gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, "Bazı şeyleri kendi içimizde saklayalım. Yapacağınız hamleler sizi mutlak bir doğruya götürsün istersiniz. Biz Batuhan'ı koyduk yüksek diye. Samimiyetle gayreti gösteriyor ama baktığınızda Beşiktaş karşılıyor oraya gelen topları. Oyunu tutmak istiyoruz orta sahaya hamle gerekecek ama belki mevcut değil elimizde o oyuncu. Birçok takım birçok zorlukla mücadele ediyor. Ne olursa olsun maçı bitirmişsin o dakikada gol yemeyeceksin. Ekstra sorumluluk alman gerekiyor. Her şeye rağmen 3'ü bulacak pozisyonlarımız vardı. Sonuçta Beşiktaş ile oynuyoruz. Belli bir tecrübeye sahipler. Genç oyuncularımız var, Sosa'nın oyundan çıkması, Onazi'nin oyunun ikinci bölümünde kısmen oyundan düşmesi, bizim hamlemizi yapamamamıza neden oldu. Rakibi kalemizden uzak tutmaya çalıştık ama çok pozisyon gördük kalemizde buna rağmen" şeklinde konuştu.

"Futbolun kaderini sahanın içindeki insanlar belirliyor"

Takım mühendisliği konusunda Türkiye'de kulüplerin doğru hamleler yapmadığını söyleyen Ünal Karaman, "Futbolun kaderini sahanın içindeki bir avuç insan belirliyor. Biz takım mühendisliği konusunda Türkiye'deki takımlar olarak hata yapıyoruz. Milyonlar heyecan içinde ama sahadakiler bu insanların heyecanını tatmin etmek zorunda. Biz Trabzonspor olarak geçen senenin de bütçesinin altında geldik buraya. Bunun ötesinde oyuncularımız iyi mücadele ettiler, çok daha iyisi olabilirdi. Beşiktaş'la kora kor mücadele ettik diye uzun vadeli düşünemeyiz şu an. Beşiktaş ile berabere kaldık, Rizespor maçı benim şu an itibarıyla düşündüğüm şey olacak. Onunla ilgili kararı tek başıma ben veremem. Yönetimle oturup bakacağız. Lig anlamında Rizespor maçı dedim ama arada kupa maçında Sivas Belediyespor ile oynayacağız" açıklamasında bulundu.

Ünal Karaman, Kucka'nın takımdan ayrıldığı dedikodularına ilişkin ise "Takımdan ayıracak imzayı atmadığı sürece bizim oyuncumuz. Dedikoduyla iş yapmıyoruz" dedi.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz