Futbol

"Utançla izliyorum!"

30 Ekim 2013 Çarşamba 15:40 - Son Güncelleme 30 Ekim 2013 Çarşamba 19:35

Yamen Uzun, Yıldırım ve Aydınlar arasındaki rekabetten utanıyor.

Fenerbahçe Kulübü'nün 2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olan Yamen Uzun, diğer adaylar Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar arasındaki rekabeti utanarak izlediğine dikkati çekti.

Uzun, Fenerbahçe Kulübü kongre üyelerine gönderdiği açıklamada, "Fenerbahçe'yi içine düşeceği kaos ortamından uzak tutmak ve her kesim ile barış için aday olduğumu açıklarken, iki başkan adayı arasındaki bu hesaplaşma sürecini ibret ve utançla izliyorum. Böyle bir sürecin sonunda seçilen kulüp başkanından nasıl bir sportif başarı bekleyeceğiz?" ifadelerini kullandı.

Yamen Uzun, Yıldırım ve Aydınlar'ın başkanlık yarışını aynı zamanda siyasal bir temel üzerinden götürmek istediklerini, ikisinden birinin kazanması halinde Fenerbahçe Kulübü'nde barış ortamının sağlanamayacağını ve sportif başarının kazanılamayacağını savunarak, şunları kaydetti:

"Bu kin ve nefret kutuplarından herhangi birisinin başkan olması durumunda kulübümüzün içine düşeceği durumu düşünmek istemiyorum. Siz değerli kongre üyelerinin bu mevcut durumu doğru değerlendirerek bu önemli görevi, kurumsal yapıyı, mali ve idari yönetimi iyi bilen, Fenerbahçe'nin önceliğinin sportif başarı ve her kesimle barış olduğunu söyleyen bize teslim edeceğinizden eminim. Fenerbahçe'nin bu dönemde ne hibelere ne de inşaat projelerine ihtiyacı vardır. Fenerbahçe'nin kaynak yaratacak ve bunları akıllı kullanacak uzun vadeli planlama vizyonu ile barış sürecinde büyük sportif başarılar elde edecek yönetimlere ihtiyacı vardır."

Uzun, son süreçte yaşanan gelişmelerden rahatsızlık duyduğunu anlattığı açıklamasını şöyle tamamladı:

"Genel kurul kararı alındıktan sonra başkan adaylığını açıklamış herkese eşit mesafede yaklaşmak ve kullanılacaksa Fenerbahçe Kulübü'nün yazılı ve görsel yayın organlarını her adaya eşit olarak kullandırmak durumunda olmalıdırlar. Her genel kurul üyesinin genel kurul başlama tarihinden 15 gün önce gündemi de içeren çağrı mektuplarını, faaliyet raporlarını ve mali tabloları alma hakkı yasaldır. Bu hakkın ihlali genel kurul iptal nedenidir. 14 bin kayıtlı üyesi olan bir kulüpte demokratik ve eşit şartlarda bir seçim yapılabilmesi için diğer adayların da üyelere mesajlarını iletebilecek elektronik iletişim bilgilerinin verilmesi çağımızın bir ihtiyacıdır. Biz kulübümüzden sıraladığımız eksikleri resmi olarak talep etmemize rağmen, tarafımıza talebimizi yerine getiremeyeceklerini belirten resmi bir cevap verilmiştir."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz