Futbol

Van Persie yine kulübede!

27 Eylül 2015 Pazar 19:31 - Son Güncelleme 27 Eylül 2015 Pazar 19:38

F.Bahçe'de Van Persie yedek kalırken Gökhan 18 kişilik kadroya bile giremedi.

 Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Beşiktaş derbisine takımını son oynanan Bursaspor maçına göre iki değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Portekizli teknik adam, geçen hafta 2-1 kazandıkları Bursaspor maçının ilk 11'inde iki değişiklik yaptı.

Pereira, sol bekte Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Caner Erkin'e, Michal Kadlec'in yerine ise sakatlığını atlatan Simon Kjaer'e şans tanıdı.

Kalede Volkan Demirel'i oynatan Pereira, savunma dörtlüsünü Şener Özbayraklı, Alves, Kjaer ve Caner Erkin'den kurdu. Savunmanın önünde Ozan Tufan, Mehmet Topal, Raul Meireles üçlüsünü bozmayan Pereira, kanatlarda ise yine Lazar Markovic ile Luis Nani'yi oynattı. Hafta boyunca hücumdaki tercihi merak edilen Pereira, Jose Fernandao'dan vazgeçmedi. Robin van Persie'yi yedek kulübesinde oturtan tecrübeli teknik adam, Brezilyalı forvete ilk 11'de görev verdi.

Sarı-lacivertli takımın yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas, Alper Potuk, Volkan Şen ile Van Persie yer aldı.

Van Persie yine yedek

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldız futbolcusu Robin van Persie, geçen haftaki Bursaspor karşılaşmasında olduğu gibi Beşiktaş maçına da yedekler arasında başladı.

Pereira, ligin 5. haftasında oynanan Bursaspor maçında yedek kalan ve oyuna girdikten sonra golünü atarak takımına galibiyeti getiren Van Persie'yi yine ilk 11'de düşünmedi.

Geçen hafta maçtan sonra yedek kalmaktan memnun olmadığını dile getiren Hollandalı futbolcu, 77. dakikada oyuna girip 79. dakikada kaydettiği golle takımının 2-1 kazanmasında başrol oynamıştı.

Sarı-lacivertlilerde Bursaspor maçında gösterdiği başarılı performansla dikkati çeken Hasan Ali Kaldırım da Beşiktaş derbisinde yedekler arasında yer aldı. Van Persie'nin attığı golde şık bir asist yapan Hasan Ali, formayı Caner Erkin'e kaptırdı. Caner Erkin ise bir maç aranın ardından ilk 11'deki yerini aldı.

Kjaer-Alves ikilisi tekrar bir arada oynadı

Pereira, sakat futbolcularının iyileşmesiyle stoper bölgesinde ideal ikilisi Kjaer ve Alves'e birlikte şans tanıdı.

Portekizli teknik adam Molde maçında takıma dönen Alves'in yanında 3 karşılaşmadır takımdan ayrı olan Kjaer'i koydu.

Sakatlıklarından dolayı uzun süredir aynı anda forma giyemeyen Alves ve Kjaer, en son ligin 2. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında birlikte görev almıştı. Daha sonra ligde ve Avrupa'da oynanan 4 maçta bu ikili bir arada forma giyememişti.

Sarı-lacivertli takımda sakatlıktan kurtulan Diego Ribas da 3 maç aranın ardından tekrar kadroya dahil edildi. Brezilyalı orta saha oyuncusu, Beşiktaş derbisinde yedekler arasında bekledi. Diego gibi sakatlığını atlatarak takımla çalışmalara başlayan Abdoulaye Ba ise 18 kişilik maç kadrosunda kendisine yer bulamadı.

Fenerbahçe'de zorlu maçta tek eksik futbolcu ise Brezilyalı Josef de Souza oldu. Sakatlığından dolayı Molde ve Bursaspor maçlarında forma giyemeyen De Souza, derbide de takımını yalnız bıraktı.

Gökhan Gönül ilk 18'e giremedi

"Sarı Kanarya"da tecrübeli futbolcu Gökhan Gönül'ün 18 kişilik maç kadrosuna alınmaması dikkati çekti.

Sakatlığından dolayı uzun süre takımdan ayrı kaldıktan sonra son 2 karşılaşmada yedek bekleyen Gökhan, derbide maç kadrosuna dahil edilmedi. Gökhan, bu sezon hiçbir resmi maçta süre alamadı.

Portekizli teknik adam, Gökhan ve Ba'nın dışında Mehmet Topuz ve genç futbolcu Uygar Mert Zeybek'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

Fenerbahçe'de Pereira ve 6 futbolcunun ilk derbi heyecanı

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Pereira ile futbolcular Kjaer, Ozan Tufan, Fernandao, Nani, Şener Özbayraklı ve Markovic ilk kez derbi heyecanı yaşadı.

Kariyerinde özellikle Yunanistan'da önemli derbiler gören Pereira, Türkiye'de ilk kez bir derbi sınavına çıktı.

Fenerbahçeli 6 futbolcu da Türkiye'de ilk derbilerinde Beşiktaş'a karşı mücadele etti. Sezon başında transfer edilen Nani, Kjaer, Markovic, Ozan, Fernandao, Şener ve Markovic, sarı-lacivertli formayla ilk derbilerini oynadı.

Yedek kulübesinde yer alan kaleci Fabiano ile Van Persie ve Volkan Şen de ilk Beşiktaş derbilerini oynamak için şans bekleyecek.

Pereira'ya tepki

Futbolcuların sahaya ısınmaya çıkmasından önce zemini kontrol etmek isteyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, siyah-beyazlı taraftarların tepkisiyle karşılaştı.

Her maçtan önce bu uygulamayı yapan Portekizli teknik adam, yeşil zemini kontrol etti. Bu sırada Beşiktaşlı taraftarların ıslıklarını ve aleyhine yaptıkları tezahüratlarla karşılaşan Pereira, zeminde bir süre topla oynadı. Kısa bir süre yedek kulübesinde oturan Pereira, daha sonra soyunma odasına döndü.

Fenerbahçeli 4 oyuncu, eski hocasına karşı

Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Ozan Tufan, Volkan Şen, Şener Özbayraklı ve Fernandao, geçen sezon birlikte çalıştığı teknik direktör Şenol Güneş'e karşı mücadele etti.

Geçen sezon Bursaspor'u çalıştıran Şenol Güneş yönetiminde başarılı performans ortaya koyan bu dört futbolcu eski hocalarına rakip oldu.

Maçtan önce futbolcular, Şenol Güneş'le tokalaşarak başarı dileğinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz