Futbol

Ve Gökhan Töre West Ham'da

11 Temmuz 2016 Pazartesi 16:09 - Son Güncelleme 11 Temmuz 2016 Pazartesi 14:34

Milli futbolcu, satın alma opsiyonu ile İngiliz Kulübü'ne kiralandı.

West Ham United ile Beşiktaş, Gökhan Töre'nin transferi konusunda anlaşmaya vardı. İngiliz ekibi, Töre'nin satın alma opsiyonu ile kiralandığını resmen duyururken Beşiktaş'tan da bu transfer için ödenecek rakamla ilgili açıklama geldi. 

İŞTE AVRUPA'DAKİ EN DİKKAT ÇEKİCİ TRANSFERLER

İngiltere Premier Lig ekiplerinden West Ham United, Beşiktaş'ta forma giyen Gökhan Töre'yi 1 yıllığına kiraladı.

İngiliz ekibi, Töre transferini ilk olarak sosyal medya üzerinden paylaştığı video ile duyurdu.

Yaklaşık 1 milyon takipçisi bulunan "whufc_official" isimli hesapta, West Ham United forması giyen 24 yaşındaki futbolcunun "Merhaba West Ham United taraftarları. Sizin önünüzde futbol oynamak için sabırsızlanıyorum" sözlerinin yer aldığı görüntülü mesaja yer verildi.

İkinci açıklama resmi siteden

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada ise, sezonu şampiyon olarak Fenerbahçe'nin önünde bitiren siyah-beyazlı ekibin yıldız futbolcularından 24 yaşındaki Gökhan Töre'nin sezon sonuna kadar kiralık olarak West Ham United forması giyeceği bilgisi paylaşıldı.

West Ham United'a gelmekten mutlu olduğunu belirten Gökhan Töre, "Geçen sezon takımın çok maçını izledim ve ne kadar tutkulu taraftarları olduğunu gördüm. Onların önünde oynamak için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Töre, "Bilic, harika bir teknik direktör"

Beşiktaş'ın ardından geçen sezon West Ham United'ın başına geçen Hırvat teknik adam Slaven Bilic'in İngiltere'ye gelmesinde büyük etkisi olduğunu belirten Gökhan Töre, "Harika bir teknik direktör. Beni çok iyi tanıyor. Ona hayır diyemezdim. Birlikte çalıştığım en iyi teknik direktör. Futbolculara baba gibi davranıyor. Aile olduğunuzu hissettiriyor" değerlendirmesinde bulundu.

İşte Gökhan için ödenecek rakam

Bu arada Beşiktaş Kulübü, 24 yaşındaki hücum oyuncusu Gökhan Töre'nin İngiliz ekibi West Ham United'a kiralandığını açıkladı.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Borsa İstanbul'a gönderdiği, Kamuyu Aydınlatma Platformunda da yer alan açıklamada, Gökhan Töre’nin 2016-2017 sezonu için West Ham United Kulübüne geçici transferi konusunda anlaşmaya varıldığı ve İngiliz kulübü tarafından Beşiktaş'a kiralama bedeli olarak 2 milyon 500 bin sterlin ödeneceği kaydedildi.

Hamburg, Rubin Kazan ve Beşiktaş sonra yeni durak

Hamburg ve Rubin Kazan takımlarında forma giydikten sonra 2013-2014 sezonunda Beşiktaş'a gelen Köln doğumlu Gökhan Töre, siyah-beyazlı ekipte son üç sezonda 111 maçta oynadı. 19 kez rakip fileleri havalandıran 24 yaşındaki futbolcu, 28 asist yaptı.

Yeni sezon hazırlıkları için Avusturya'da kamp yapacak olan Londra ekibi, 11 Temmuz'da Slovacko, 20 Temmuz'da Rubin Kazan ve 23 Temmuz'da da Karlsruhe ile hazırlık maçları yapacak.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz