Futbol

VİDEO | 'Umarım Beşiktaş şampiyon olur'

06 Mayıs 2016 Cuma 13:40 - Son Güncelleme 06 Mayıs 2016 Cuma 15:10

"Beşiktaş, şampiyonluğa ulaşırlarsa kutlamalara gitmeye çalışacağım."

İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Vicente del Bosque, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına ilişkin "Umarım Beşiktaş şampiyon olur. Şampiyonluğa ulaşırlarsa kutlamalara gitmeye çalışacağım." dedi.

Siyah-beyazlılarda 2004-2005 sezonunun bir bölümünde görev alan Del Bosque, AA'ya yaptığı açıklamada, "Beşiktaş'ın maçlarını televizyondan izliyorum. İyi futbol oynuyorlar. Umarım Beşiktaş şampiyon olur. Bu başarı beni sevindirir. Uzun zamandır şampiyon olamadılar. Yeni stadın açılışına çağrıldım ama son anda işim çıktığı için gidemedim. Şampiyonluğa ulaşırlarsa kutlamalara gitmeye çalışacağım" ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Türkiye'de iyi vakit geçirdiğini aktaran deneyimli teknik adam, "Beşiktaş'ta çok iyi hatıralarımız var. Kulübe çok büyük sempati duyuyorum. Kulüp başkanı, yöneticiler ve teknik kadroyla çok iyi günler geçirdik. Türkiye'ye değer veriyorum ve hayranlık duyuyorum" şeklinde konuştu.

Fatih Terim ve Arda Turan'a övgü

A Milli Futbol Takımı'nın önemli oyunculara sahip olduğunu vurgulayan Del Bosque, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve Barcelonalı milli futbolcu Arda Turan'dan övgüyle bahsetti.

Türkiye Milli Takımı ile ilgili "bazı anlar bilgeliğini, agresifliğini sahaya yansıtan bir takım" değerlendirmesini yapan Del Bosque, "Maçın kaderini değiştirebilecek futbolculara sahip. Ben pek futbolcu adı vermeyi sevmiyorum ama Mehmet Topal, Selçuk İnan ve Çin'den dönerse Burak Yılmaz gibi önemli oyuncuları var. Arda, Türkiye Milli Takımı'nın en iyisi diyemem ama kesinlikle bir lider. Arda'nın İspanya'da çok iyi bir kariyeri var. Barcelona, Arda'yı değerini bilerek transfer etti." diye konuştu.

Fatih Terim'in "Türk futbolu için olağanüstü bir kişilik" olduğunu söyleyen Del Bosque, "Farklı dönemlerde milli takımı çalıştırdı. Türkiye dışında da takım çalıştırdı. Çok saygınlığı olan biri. Birbirimizi gördüğümüzde oldukça dostça selamlaşıyoruz." yorumunda bulundu.

"Türkiye değerli bir takım olduğunu gösterdi"

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile D Grubu'nda yer alan İspanya'nın rakiplerini değerlendiren Del Bosque, ay-yıldızlıların Hollanda'yı eleyerek gücünü gösterdiğini belirtti.

Grubun güçlü takımlardan oluştuğunu vurgulayan 65 yaşındaki çalıştırıcı, "Çek Cumhuriyeti eleme grubundan rahat şekilde çıktı. Türkiye, Hollanda'yı geçerek değerli bir takım olduğunu gösterdi. Hırvatistan ise Avrupa Şampiyonası'nı kazanmak için favoriler arasına giren bir takım. Hırvat futbolcuların çoğunluğu ülke dışında büyük takımlarda oynuyor. Temeli ve tecrübesi olan, iyi futbolculara sahip, organize bir ekip. Neden kazanmaya aday olmasın?" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz