Futbol

Vodafone Arena ne zaman bitecek?

24 Ağustos 2014 Pazar 19:04 - Son Güncelleme 24 Ağustos 2014 Pazar 19:25

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, stat ile ilgili yeni bir tarih verdi.

Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı ve Futbol Şube Sorumlusu Ahmet Nur Çebi, TRTSPOR’da yayınlanan Gökhan Telkenar ile "İşte Goool" programından Şeyda İpek Baykal’a önemli açıklamalar yaptı.

Yapımı süren Vodafone Arena ile ilgili eleştirilere cevap veren Çebi, "İnşaat yavaşladı diyenler dönüp Galatasaray ve Fenerbahçe’nin stadına baksınlar" dedi. Ahmet Nur Çebi, stadın bitim tarihi ile ilgili olarak ise, "Başkanın Şubat veya Mart ayını hedeflediğini biliyorum, arzu ettiğini biliyorum. Ancak benim kafamdaki tarih Ağustos, seneye" diye konuştu. 

"Seba’nın ismini stada verilmesi için Vodafone ile görüşeceğiz"

Süleyman Seba’nın isminin stada verilmesi konuşuluyor. Sayın Fikret Orman sponsor ile anlaşma sağlanırsa bunun gerçekleşebileceğini ifade etti. Sizin bu konuda bir çalışmanız var mı? Süleyman Seba’nın ismi Vodafone Arena’ya verilebilir mi?

"Süleyman Seba çok özel bir adamdı. Sadece Beşiktaş için değil. Cenazesinde Trabzonspor’undan, Fenerbahçe, Eskişehir ve Galatasaray dahil hepsi bütün yöneticiler, eski yöneticiler ve mevcut yöneticiler ve taraftarları oradaydılar. Bu konuda Vodafone Arena ile ilgili Vodafone ile imzalanmış Beşiktaş kulübünün bir sözleşmesi var. Dolayısıyla bu hak bizim elimizde değil. Ancak biz kesinlikle bu konuda kendilerine müracaat edeceğiz. Bunun çok özel olduğunu ve hatta daha çok yakışacağını, camianın buna çok daha büyük saygı duyacağını ifade ederek bunu değiştirmelerini isteyeceğiz. Eklemelerini isteyeceğiz yanına. Vodafone yabancı menşeli bir şirket. Bizi ne kadar anlayacaklar bilemiyorum. Anlarlar inşallah. Bu konuda her hangi bir söz veremeyiz çünkü taraf biz değiliz. Bağlı bir sözleşmemiz var. Ümit ediyorum ki inşallah Vodafone yönetim kurulu da bunu kabul eder."

"İnşaat yavaşladı diyenler dönüp Galatasaray ve Fenerbahçe’nin stadına baksınlar"

Stat ne zaman bitecek? Beşiktaş maddi sıkıntı yaşadığı için, nakit sıkıntısı içinde olduğu ve inşaatın yavaşladığına dair iddialar var?

"İnşaat olabildiğince hızlı gidiyor. Maddi sorunları uygun olmayan kulüp mü var? Sonuç itibari ile Galatasaray stadının TT Arena’nın bitiş süresine dönüp baksınlar. Dönsünler Fenerbahçe stadının, kendi imkanları ile yapılmış bir stattır. Ne kadar sürede ve ne kadar yavaş ve parça parça yapıldığını görsünler. Statta şu anda maddi sorunlar vardır. Kulüplerde vardır ama bu stadın yürümesine engelleyecek şekilde değildir. Stat şu anda zaten inşaatına devam ediyor. Stadın içinde bulunduğu fiziki konumu itibariyle iki tane müteahhit çalışabiliyor. İkisi de son sürat çalışıyorlar. Demirleri her gün emrettikleri saatte müteahitlerin ellerinde. Çimentosu ellerinde, betonu ellerinde. Bence bir sorun yok. Baştan beri bu stat için çok şey söylendi. Yapamazlar, müsaadeyi alamazlar, yıkamazlar, böyle bir şey olamaz şeklinde söylemler çok oldu. Ona rağmen hepsi oldu. Şimdi de diyorlar ki maddi sorunlar bitmez. Geçmişteki laflar dedikoduydu. Bu da dedikodu ibaret. Sezon bitmeden bir maç bile olsa yeni statta oynamak istiyoruz."

Son bitiş tarihi ne zaman?

"Şubat, Mart ayını çok başkanın hedeflediğini biliyorum. Arzu ettiğini biliyorum. Ancak benim kafamdaki tarih Ağustos seneye. Bu benim şahsi görüşüm. Ama ben Fikret Bey kadar tekniği bilmem. Benimde bir hedef koyduğum, Mayıs’ta sezon bitmeden bir maç kapatmadan sezonu stadı açmak gibi bir arzu içerisindeyim. Elimden geldiği kadar da stada katkı vermeye çalışıyorum. İhale komisyonunda başkanlığını yapıyorum orada. İhalelerin zaten %90’ı bitti. Bundan sonra iç, ince iş dediğimiz kısımlara başlıyoruz. Orası da en keyifli kısmı olacak herhalde. Zor kısmı. Ama görüntü ortaya daha keyifli çıkacak."

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz