Futbol

Yedekler tat vermedi

20 Ocak 2014 Pazartesi 09:50 - Son Güncelleme 20 Ocak 2014 Pazartesi 09:52

F.Bahçe'de yedek oyuncuların önemli kısmı Antalya kampında göz dolduramadı.

Süper Lig’in ilk devresini zirvede bitiren Fenerbahçe’de, Antalya kampı bir hayli yorucu geçti. Teknik Direktör Ersun Yanal’ın yaptırdığı ağır çalışmalar oyuncuları oldukça zorladı. Özellikle salon çalışmalarında takıma yükleme yapıldı.

Zaten ilk Alanya maçında alınan sürpriz mağlubiyetin temel sebebi de bu yüksek çalışma temposuydu. Hazırlık maçlarındaki futbol ligdeki performanstan çok uzaktı. Birçok oyuncusunu deneme şansı bulsa da Yanal’ın ligin ilk yarısındaki 11’ini zorlayacak oyuncu çıkmadı.

Webo öne çıktı ama

Alper Potuk sonradan oyuna girdiği maçlarda yaptığı ofansif katkılarla dikkat çekti. Son maçta oynamayan Caner Erkin’in ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Emre’nin iyileşmesi ve takıma dahil olması sevindiriciydi. Takımda forma şansı bulamayan Kadlec, Yobo ve Holmen gibi isimlerde bir gerileme söz konusu. Yobo ağırlaşmış, Kadlec ve Holmen ise reflekslerini adeta kaybetmiş durumdaydı. Meireles ve Cristian da beklentilere yanıt veremedi.

Milliyet'in haberine göre; Mehmet Topal ise ilk yarıdaki gibi ikinci devrede de Fenerbahçe’nin vazgeçilmezlerinden biri olacağını gösterdi.

Ersun Yanal’ın ideal takımı ve sistemi belli. Tek belirsizlik forvet hattında göze çarpıyor. Emenike’nin sürati ve patlayıcı gücü Yanal’ı en çok etkileyen özellikler olsa da Webo’nun istikrarı ve golcülüğü de çok önemli. Ancak Emenike’nin sadece oyunun tek yönünü oynayabilmesi Nijeryalı için dezavantaj.

Keyifli başlayan çalışmalar Başkan Aziz Yıldırım ile ilgili çıkan Yargıtay kararından sonra bozuldu. Yapılması planlanan birçok organizasyon iptal edildi, moraller geriledi. Fenerbahçe’yi rakiplerle oluşan ciddi puan farklarına rağmen zorlu bir ikinci yarı bekliyor. 3 Temmuz sürecinin devam eden sancıları da önemli bir handikap oluşturuyor. 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz