Futbol

Yeni Diagne: Koita

09 Nisan 2019 Salı 09:45 - Son Güncelleme 09 Nisan 2019 Salı 09:50

Kasımpaşa’nın Erzurumspor’u 2-1 yendiği maçta takımın iki golüne de imzasını atan Bengali-Fode Koita, ‘Paşa’nın yeni Diagne’si olma yolunda ilerliyor.

Kasımpaşa’nın Gine asıllı Fransız futbolcusu Bengali-Fode Koita, Kasımpaşa’nın iki maçlık galibiyet serisinde başrol oynadı. 28 yaşındaki futbolcu, Akhisar ve Erzurumspor maçlarında 3 gol atarak takımını galibiyete taşıdı. 

Koita, bu performansıyla devre arasında Galatasaray’a gönderilen Mbaye Diagne’yi hatırlattı.

Bengali-Fode Koita, Gine asıllı bir Fransız. Sakatlığı nedeniyle sezon başında forma giyemeyen Koita, Diagne zamanında fazla forma şansı bulamadı. Denizli döneminde zaman zaman sağ kanatta da görev yapan Koita, santrfor mevkiinde kendini buldu.

Blackburn Rovers'tan geldi

Koita, 2016’da Blackburn Rovers’tan 320 bin Euro bonservis bedeli karşılığında Kasımpaşa’ya geldi. Futbol hayatına Fransa'nın Montpellier takımı altyapısında başlayan Koita, 2011-12 sezonunda Fransa'nın Lens takımına kiralandı. 2012-13 sezonunda ise AC Le Havre takımında kiralık oynadı ve daha sonra 2013-14 sezonunda SM Caen kulübüne transfer oldu. Caen kulübünde geçirdiği iki sezondan sonra İngiltere Championship takımlarından Blackburn Rovers'a transfer oldu. Gine asıllı Fransız oyuncu Koita, bu sezon ligde ve kupada 15 maça çıktığı Blackburn Rovers form asıyla 2 asist yaptı. Fransa U21 Milli Takım formasını ise 2 kez giydi.

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Üst kutu 6
Yükleniyor lütfen bekleyiniz